Inwestycja mieszkaniowa Turniejowa Kraków - Krakoin (Podgórze Duchackie)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
u1thar

Re: Inwestycja mieszkaniowa Turniejowa Kraków - Krakoin (Podgórze Duchackie)

Postautor: u1thar » 11 gru 2018, 8:09

MIeszkam ulicę obok, znam tą okolicę doskonale:)
Na chwilę obecną przejazd jest zablokowany z dwóch stron.

mar

Postautor: mar » 19 lip 2019, 11:35

Pedro pisze:...A jesli chodzi o parkowanie to standardowo - nie wykupisz miejsca postojowego - licz sie z problemami. Proste

pod warunkiem, że są dostępne miejsca. W budynku B3 są jeszcze mieszkania, a miejsc postojowych już nie ma, ale u naszych januszy w urzędzie miasta i januszy deweloperów to standard

Inwestorka

Postautor: Inwestorka » 27 lut 2020, 11:26

W pierwszym kontakcie- mieszkania w większości funkcjonalne, parking mi niepotrzebny, dwie windy na klatce, widoki z ostatniej kondygnacji fajne, w okolicy dobra infrastruktura i szybki tramwaj. W drugim kontakcie- niech nikomu nie przyjdzie na myśl wdrożyć jakieś zmiany w projekcie nawet najmniejsze! :o Wiem co pisze, bo wlasnie z nimi walczę. Należy mieć w rodzinie architekta, inspektora nadzoru i inżynierów 3 branż- co, wod-kan i el. dostępnych w pelnym wymiarze. Panowie o tajemniczych kryptonimach INS, INE itp. Żądają zwymiarowanych rysunków i z upodobaniem piętrzą wymagania aby klienta zniechęcić. W rodzinie i znajomych kupione były mieszkania od 3 innych deweloperów i ZADEN nie prezentował takiej postawy. Jest to o tyle zdumiewające, że przecież za takie zmiany dodatkowo się płaci. Np w PB START zmiany były robione w czasie mojej obecności na ekranie kompa i potem to zatwierdziłam tylko. Ja rozumiem, że budynek spory, mieszkan 100, ale to nie jest zakup kapci, ktore sie wyrzuca po miesìacu. A jak zrobisz swoimi środkami, własną ekipą budowlaną z pominięciem dewelopera to możesz stracić gwarancję. Więc jeżeli kupujesz na wynajem i generalnie mało Cie to obchodzi to OK. Dla siebie - nie radzę, no chyba że pożądane zawody występują w rodzinie. Boję się pomyśleć jak będą wyglądały ewentualne poprawki po odbiorze w ramach gwarancji.

Drmscp

Postautor: Drmscp » 01 mar 2020, 22:27

Co do wymagań przy projekcie zmian lokatorskich, to nie mogę się zgodzić z przedmówczynią. Owszem, rysunki muszą być poprawnie zwymiarowane, natomiast nie trzeba mieć żadnych znajomości. Jak ktoś jest po politechnice, obojętnie jakim kierunku, to sobie sam to narysuje. Wymagań nie ma żadnych, chyba, że do wyboru modelu grzejników, albo narysowania prostego symbolu na rysunku ktoś potrzebuje specjalistę, no to rzeczywiście, może być problem. Reasumując, wszystko sprowadza się do poprawnie zwymiarowanego rysunku. Jeśli coś dla którejś ze stron jest niejasne, to z doświadczenia wiem, że inspektor nadzoru obsługujący tę budowę jest bardzo pomocny i wszystkie kwestie można z nim wyjaśnić osobiście.

Jeśli ktoś jest za przeproszeniem "humanistą" i na kwestiach technicznych kompletnie się nie zna, to zawsze można wynająć architekta wnętrz. Sam projekt zmian lokatorskich jest śmiesznie niską kwotą przy półmilionowych inwestycjach.

Inwestorka

Postautor: Inwestorka » 02 mar 2020, 10:10

1/Inwestycja nie półmilionowa a każdy grosz się liczy
2/Nie każdy kupujący jest po politechnice, a na temat przywołanego w lekceważący sposób w tekście "humanisty" nie będę się wypowiadać; mieszkania kupują zdaje się też np. kierowcy, pielęgniarki, kucharki itp. Pytanie do jakiej grupy należą? Może nie są w ogóle przewidziani?
3/ Z całości przebija pewna doza lekceważenia, pewnie w myśl zasady że w Krakowie sprzeda się wszystko i zawsze, więc jak się nie podoba...
Szkoda.

IvonneM

Postautor: IvonneM » 09 mar 2020, 10:08

Witam, czy ktoś wie kiedy ruszy nowy budynek w części B1? Jestem mocno zainteresowana tą inwestycją, ale nie wiem czego się spodziewać, czy i o ile mogą podnieść ceny, czy mieszkania 3-pokojowe będą podobne tzn. z oddzielną kuchnią i dużymi balkonami, ktoś coś słyszał, pytał?

ralf

Postautor: ralf » 30 maja 2020, 10:30

Byłem przy odbiorze jednego z mieszkań w pierwszym bloku. Generalnie pozytywnie, ściany proste, wymiary zgodne. Największy minus to plamy, zacieki na elewacji na balkonie, ostatecznie poprawione ale nadal zauważalne. Trochę niedociągnięć na początku w bloku, długo niedziałająca duża winda, brak ciepłej wody. Ceny w trakcie oferowania pierwszego bloku wzrosły o 500 zł na metrze.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 30 maja 2020, 16:23

IvonneM pisze:Witam, czy ktoś wie kiedy ruszy nowy budynek w części B1? Jestem mocno zainteresowana tą inwestycją, ale nie wiem czego się spodziewać, czy i o ile mogą podnieść ceny, czy mieszkania 3-pokojowe będą podobne tzn. z oddzielną kuchnią i dużymi balkonami, ktoś coś słyszał, pytał?

NIc prostszego jak zamailować lub zadzwonić do dewelopera i się dowiedzieć. Zwykle nie mają oporów z dzieleniem się taką wiedzą.

fredo

Postautor: fredo » 26 gru 2020, 23:41

Był ktoś może ostatnio w tej okolicy i może podzielić się informacjami o tym, jak idzie budowa inwestycji Turniejowa od Krakoin? Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia z tej budowy? Myślicie, że ukończenie Trasy Łagiewnickiej zmieni coś, jeżeli chodzi o komunikację w tej okolicy, będzie lepiej?

pozdro

Postautor: pozdro » 27 gru 2020, 19:12

Tam raczej z komunikacja nie ma problemow. 2 pasmowki wszędzie do okola, tramwaje itd. Bardzo dobre miejsce. Jedno z lepszych na Kurdwanowie. Wychodzisz z bloku i jestes w centrum Kurdwanow przy tym parku, szkolach lodach, specernikach, sklepach restauracjach. Rewelacja jak dla mnie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”