Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Filida

Re: Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Postautor: Filida » 03 mar 2020, 14:04

kpol pisze:Witam, macie Państwo jakieś informacje kiedy będą odbiory tych mieszkań?

Mówią że do końca marca powinni już przekazać mieszkania do właścicieli ...

kpol

Re: Lawendowy Prądnik Kraków / Zielonki od Wawel Service - opinie i forum inwestycji

Postautor: kpol » 03 mar 2020, 14:06

mouse_ann pisze:Czy jest na forum Ktoś Kto zdecydował się na tę inwestycję? Jakieś opinie "z pierwszej ręki"?

Witam, kupiłem tam mieszkanie i faktycznie były problemy z terminami oddania. Z tego co mi wiadomo zmieniony w trakcie został wykonawca inwestycji, poprzedni sobie nie radził. Teraz wszystko ruszyło i widać postępy , deweloper przewiduje odbiory w drugiej części marca.

marcin89

Postautor: marcin89 » 06 mar 2020, 12:35

Witam,
Udostępniam aktualne zdjęcia może dla kogoś będą przydatne ; )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

marcin89

Postautor: marcin89 » 06 mar 2020, 12:38

i jeszcze jedno od frontu.

Pozdrawiam

Obrazek

kpol

Postautor: kpol » 06 mar 2020, 14:14

marcin89 pisze:i jeszcze jedno od frontu.

Pozdrawiam

Witam, Kupił Pan tam mieszkanie ?

marcin89

Postautor: marcin89 » 10 mar 2020, 14:41

Witam,

Zastanawiałem się nad kupnem ale ostatecznie zrezygnowałem, głównie z powodu lokalizacji. Gdyby coś podobnego było na południu to bym bardziej się interesował : ) ale muszę przyznać, że wygląda ta lawendowa bardzo przyzwoicie, polecam się przejechać i podpytać w biurze bo chyba zostały ostatnie dwa lokale.

Powodzenia pozdrawiam : )

Filida

Postautor: Filida » 29 mar 2020, 16:35

kpol pisze:
mouse_ann pisze:Czy jest na forum Ktoś Kto zdecydował się na tę inwestycję? Jakieś opinie "z pierwszej ręki"?

Witam, kupiłem tam mieszkanie i faktycznie były problemy z terminami oddania. Z tego co mi wiadomo zmieniony w trakcie został wykonawca inwestycji, poprzedni sobie nie radził. Teraz wszystko ruszyło i widać postępy , deweloper przewiduje odbiory w drugiej części marca.

Z tego co wiem przekazanie kluczy zaplanowane na po Wielkanoc, drugą połowę kwietnia , zagospodarowanie terenu wciąż trwa....

Oszukanyprzezwafel

Postautor: Oszukanyprzezwafel » 01 cze 2020, 17:47

Kupiliśmy tam mieszkanie. Od momentu podpisania umowy przyjemne traktowanie się skończyło. Oczekiwanie na jakąkolwiek odpowiedź bez końca. Termin odbioru przekładany wielokrotnie i bliżej nieokreślony.
Obecnie (w dniu 01.06.2020) budowa nadal nie wygląda na zakończona. Stoi jakaś koparka oraz palety z kostką brukową.Do chwili obecnej nie wiadomo kiedy nastąpi przekazanie mieszkań.
Skończyła nam się cierpliwość i będziemy odstępować od umowy. Proponuję pozostałym, którzy kupili tam mieszkania rozważyć tą kwestie. Nie jesteśmy przekonani czy firma Wawel Service ma rozwiązana sprawę ze swoim wspólnikiem (poprzedni kierownik budowy i chyba właściciel działki jednocześnie) i czy są w stanie przenieść własność na klientów.
Czytałem w kilku miejscach, że na innych inwestycjach również traktują klienta, który podpisał umowę jak wroga i kręcą na powierzchniach.
Reasumując nie polecam tego dewelopera.

Filida

Postautor: Filida » 11 cze 2020, 10:41

Oszukanyprzezwafel pisze:Kupiliśmy tam mieszkanie. Od momentu podpisania umowy przyjemne traktowanie się skończyło. Oczekiwanie na jakąkolwiek odpowiedź bez końca. Termin odbioru przekładany wielokrotnie i bliżej nieokreślony.
Obecnie (w dniu 01.06.2020) budowa nadal nie wygląda na zakończona. Stoi jakaś koparka oraz palety z kostką brukową.Do chwili obecnej nie wiadomo kiedy nastąpi przekazanie mieszkań.
Skończyła nam się cierpliwość i będziemy odstępować od umowy. Proponuję pozostałym, którzy kupili tam mieszkania rozważyć tą kwestie. Nie jesteśmy przekonani czy firma Wawel Service ma rozwiązana sprawę ze swoim wspólnikiem (poprzedni kierownik budowy i chyba właściciel działki jednocześnie) i czy są w stanie przenieść własność na klientów.
Czytałem w kilku miejscach, że na innych inwestycjach również traktują klienta, który podpisał umowę jak wroga i kręcą na powierzchniach.
Reasumując nie polecam tego dewelopera.

Wczoraj odbył się odbiór wszystkich mieszkań. Więc spoko jest)

kpol

Postautor: kpol » 17 cze 2020, 8:38

Witam osoby które zakupiły mieszkanie w inwestycji Lawendowy Prądnik. Czy będziecie ubiegać się o odsetki ustawowe wynikające z aktu notarialnego za opóźnienia w przepisaniu własności?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”