Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ennyo

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: ennyo » 24 lut 2020, 11:28

Czy ktoś z Was jest już po wstępnych oględzinach i może napisać jak przebiegło ww. spotkanie? Czy zdążyliście wyłapać jakiekolwiek wady/usterki? Jeśli tak to jakie?
Obawiam się, że w 30 minut zdążę jedynie zmierzyć mieszkanie i ewentualnie porównać to z wymiarami na planie.

Padrona

Postautor: Padrona » 24 lut 2020, 16:36

Bardziej skupilabym sie czy sciany sa rowne, katy, rysy na szybach, jakies dziury czy zalamania w tynkach. Deweloper pomierzy dokladnie i przedstawi wymiary na odbiorze koncowym a wtedy z bardziej profesjonalnym sprzetem szybciej to pojdzie : )

Mar G

Postautor: Mar G » 08 mar 2020, 13:04

8 MARCA

Obrazek

Obrazek

Obrazek

StormSunny

Postautor: StormSunny » 08 mar 2020, 17:29

Smutne i wymarłe. Upstrzone Coronavirusem.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 08 mar 2020, 17:49

Wg mnie budynki ok, nie uciapkane jakimis kolorami. Natomiast osiedle jest tak odgrodzone zasiekami jak w okolicach dawnego Muru Berlinskiego... : oops:

Dawid9922

Postautor: Dawid9922 » 08 mar 2020, 19:40

To że osiedle jest zamknięte to jest akurat tylko i wyłącznie PLUS.

Nie jest to ostatnio zbyt często spotykane rozwiązanie w Krakowie, więc myślę że jak to komuś przeszkadza to bez problemu znajdzie sobie jakąś alternatywę, z osiedlem "otwartym" na całe nasze społeczeństwo : )

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 08 mar 2020, 20:02

No ale tam panuje istna slupkoza...Masakra. Myslalem ze ludzie beda mieli widok na zadbany teren a tam nawet odgradzacie sie od sasiadow na tym samym osiedlu...

Padrona

Postautor: Padrona » 10 mar 2020, 12:32

Oj brakowalo mi tego narzekania : shock:
Zdjecia smutne w dni pochmurne i przejezdzajace auta zdecydowanie poteguja efekt : mrgreen: Jeszcze jakby byly dziki i komary uchwycone to idealnie wkomponowane w tlo.
Co do ogrodzenia osiedla jest na zdecydowany plus. Np dzieci maja swoj plac zabaw. Wiec serio nie szukajcie dziury w calym.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 10 mar 2020, 12:50

Padrona pisze:Oj brakowalo mi tego narzekania : shock:
Zdjecia smutne w dni pochmurne i przejezdzajace auta zdecydowanie poteguja efekt : mrgreen: Jeszcze jakby byly dziki i komary uchwycone to idealnie wkomponowane w tlo.
Co do ogrodzenia osiedla jest na zdecydowany plus. Np dzieci maja swoj plac zabaw. Wiec serio nie szukajcie dziury w calym.

Patrona i starajmy się być obiektywni. Do tej pory to ja broniłem tego osiedla bo sam miałem tam kupić mieszkanie i miałem same dobre doświadczenia z deweloperem a i projekt bardzo mi się podobał. Pamiętam wizualizacje tego osiedla i nie przypominam sobie żeby były na nim zasieki które tam postawiono. Widać to kwestia gustu ale jak ktoś lubi słupki i wszędobylskie siatki przed oknem to jego szczęście. Dla mnie cały efekt został w ten sposób spieprzony....

Padrona

Postautor: Padrona » 10 mar 2020, 12:56

Ogrodzenie jest owszem brzydkie, to na pewno (za to te kamienie na wejsciu mi sie podobaja). Ale na wizuallizacji o ile pamietam wygladalo tak samo. Podejrzewam ze jak bedzie zielono to efekt sie polepszy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”