Mam tu mocno mieszane uczucia, bo jeśli chodzi o lokalizację, to jest świetna, budynek też nie jest zły. Tylko, że wygląda mi to na akademik w przyszłości

Budynek nie będzie zbyt duży, mimo tego, na piętrze projektant zmieścił tam 19 mieszkań, a właściwie to kawalerek na mniej więcej 25 metrach kwadratowych. Raczej stateczne rodziny z dziećmi się tam nie wprowadzą, a w jednym z 20 mini mieszkań na piętrze, na pewno będzie jakaś impreza co wieczór

Nie mówiąc o tym, że osoby wynajmujące, mają wiele mniejszą motywację do tego, aby dbać o nieruchomość (właściciele też mają z tym często problemy). Generalnie, kto mieszkał w akademiku, ten wie co było w poniedziałek rano, po dwóch dniach, jak pań sprzątających nie było

Wiadomo też, że z parkowaniem, to tam dobrze nie będzie, a i smog tą okolicę, będzie męczył długo

Za to do rynku rzut beretem, większość mieszkań ma balkony / loggie

Sam budynek też źle nie wygląda, wybitny pewnie nie jest, ale przyzwoity.
Za to cena, to już daje do myślenia - 13 500 - 15 000 złotych za metr kwadratowy... jasne, że w tej lokalizacji, to nie jest nic dziwnego, ale jeśli chce się kupić mieszkanie dla studentów pod wynajem, to można w
Nowych Czyżynach Budimexu za te same pieniądze można było kupić 75 m2, czyli też dwa niewielkie mieszkania dwupokojowe

A okolica blisko uczelni i biurowców, więc każdy powinien sobie tu odpowiedzieć na pytanie, gdzie woli zainwestować i w co

Wątpię też, żeby udało się wykręcić czynsz wyższy z jednej takiej kawalerki w dobrej lokalizacji, niż z dwóch mieszkań dwupokojowych w innym miejscu, ale może się nie znam. No i na Rajskiej 3 mają być lokale usługowe na dole, możliwe, że knajpy, a to może, choć nie musi, być mocno uciążliwe sąsiedztwo. Szczerze

Ja bym tam nie kupił, ale co kupujący, to inne podejście