Do 2022 roku jeszcze sporo czasu, więc kto wie jak się rynek zmieni przez te prawie dwa lata.
Natomiast bawienie się w tego rodzaju inwestycje, dzisiaj wydaje się być nieco ryzykownym sportem, aczkolwiek nie wiem czy nieopłacalnym już definitywnie.
Odstąpienie od umowy deweloperskiej, czy jest to możliwe? / Jak odstąpić od umowy deweloperskiej?
Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej, czy jest to możliwe? / Jak odstąpić od umowy deweloperskiej?
O to właśnie chodzi że ryzyko mocno wzrosło. Wysłałem dokumenty do prawnika, jak ktos jest chętny opinii mogę się podzielić.
Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej, czy jest to możliwe? / Jak odstąpić od umowy deweloperskiej?
Jaka inwestycja? Może warto po prostu rozważyć cesje w korzystnej (dla kupującego) cenie?
pupu pisze:O to właśnie chodzi że ryzyko mocno wzrosło. Wysłałem dokumenty do prawnika, jak ktos jest chętny opinii mogę się podzielić.
W Twoim wypadku to bardzo dobrze, że ryzyko wzrosło...Chciałbyś tak leciutko zarobić sporą kasę nie ponosząc żadnego ryzyka? Ja uważam że tacy kupujący jak Ty powinni mocno dostać po czterech literach żeby zmienili taktykę w życiu...Wygodnie i bezboleśnie tak wyjajić innych...To chyba nawet ma swoją nazwę ,,?
mac_kow pisze:pupu pisze:Kupuje to mieszkanie z myślą sprzedaży cesji przed spłatą całości mieszkania.
Dla takich jak Ty jest specjalny kocioł w piekle. Doceniam szczerość, ale i tak w takim razie życzę, żeby się nie udało- cokolwiek zrobisz. Ot co- brutalnie, ale szczerze.
+1
Przez takich jak Ty młodzi ludzie nie mogą sobie pozwolić na zakup mieszkania w normalnych cenach i mamy sytuację taką, a nie inną.
Rozumiem chęć zarobku, ale masz jakiekolwiek granice? To ty skupowałeś i sprzedawałeś ostatnio maseczki na allegro z 10-krotną przebitką?
Jak ktoś wyżej wspomniał - jak spanikowałeś, bo dosięgła Cie sprawiedliwość to odstąp chociaż cesję komuś być może prawdziwie potrzebującemu po cenie zakupu, jak dobrze kupiłes to na pewno się znajdzie. Może nawet tutaj? Napisz jaka to inwestycja
Ostatnio zmieniony 31 mar 2020, 11:25 przez bono19, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobny problem, z tym że w moim przypadku nie była to spekulacja. Kupilem mieszkanie 2 miesiące temu po długiej analizie rynku i stabilnej sytuacji finansowej. Deweloper - Bryksy.
Mieszkanie miało być w pelni pokryte z gotówki, aczkolwiek nie miałem 100% kosztu. Przeliczyłem sobie moje dochody i wyszło że będę w stanie pokryć wszystkie transze bez kredytu.
Natomiast w tej sytuacji w każdej chwili mój dochód może się skończyć - a ja zostanę z 0zł na koncie. Jest to dla mnie ogromny dyskomfort
Dodam, że liczylem negatywne scenariusze (ponad 2 miesiące braku dochodu) i podszedłem do sprawy opdowiedzialnie.
W tym momencie ostatnie o czym myślę to mieszkanie i najchętniej wypowiedzialbym umowę. Nie po to żeby spekulować - chcę mieć po prostu pieniądze na koncie. Problem w tym że juz wpłaciłem 200tys.
Mieszkanie będzie oddane w II kwartale 2021. Myślicie że jest szansa na wypowiedzenie za porozumieniem? Wiecie z jakim kosztem moze się to wiązać?
Mieszkanie miało być w pelni pokryte z gotówki, aczkolwiek nie miałem 100% kosztu. Przeliczyłem sobie moje dochody i wyszło że będę w stanie pokryć wszystkie transze bez kredytu.
Natomiast w tej sytuacji w każdej chwili mój dochód może się skończyć - a ja zostanę z 0zł na koncie. Jest to dla mnie ogromny dyskomfort

Dodam, że liczylem negatywne scenariusze (ponad 2 miesiące braku dochodu) i podszedłem do sprawy opdowiedzialnie.
W tym momencie ostatnie o czym myślę to mieszkanie i najchętniej wypowiedzialbym umowę. Nie po to żeby spekulować - chcę mieć po prostu pieniądze na koncie. Problem w tym że juz wpłaciłem 200tys.
Mieszkanie będzie oddane w II kwartale 2021. Myślicie że jest szansa na wypowiedzenie za porozumieniem? Wiecie z jakim kosztem moze się to wiązać?
platinium pisze:Mam podobny problem, z tym że w moim przypadku nie była to spekulacja. Kupilem mieszkanie 2 miesiące temu po długiej analizie rynku i stabilnej sytuacji finansowej. Deweloper - Bryksy.
Probuj sie dogadac sie z deweloperem. Jesli mialoby wiazac sie to z duza strata lepiej dac ogloszenie i szukac kupca. Kryzys bedzie ale ludzie gdzies musza mieszkac. Prace straci mniejszosc...nie wiekszosc...Jakby nie bylo wplaciles na mieszkanie a nie wate cukrowa..wiec tragedii nie powinno byc.
-
mac_kow pisze:pupu pisze:Kupuje to mieszkanie z myślą sprzedaży cesji przed spłatą całości mieszkania.
Dla takich jak Ty jest specjalny kocioł w piekle. Doceniam szczerość, ale i tak w takim razie życzę, żeby się nie udało- cokolwiek zrobisz. Ot co- brutalnie, ale szczerze.
Zgadzam się w 100% ->

Zgadzam się i to w 100%
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”