Apartamenty Białoprądnicka Kraków / deweloper Krak Kolor - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
anynomous

Re: Apartamenty Białoprądnicka Kraków / deweloper Krak Kolor - opinie na forum

Postautor: anynomous » 26 mar 2020, 11:19

To widzę, ze nie jestem sam :) Szkoda ryzykować, bo zbyt dużo do stracenia. Jeszcze 5 lat temu jak ktoś chciał kupić mieszkanie z rynku pierwotnego, to mogłeś wejść sobie na wybudowane osiedle i fizycznie zweryfikować jak to wygląda, jaki jest widok z danego okna itd. W tych doszło do abstrakcji i 80% mieszkań jest sprzedanych przed wykopaniem pierwszej dziury w ziemi.
Lepiej stracić kilka stówek na rezerwacji niż 50 tys w wyniku podjęcia błędnej decyzji.
P.S.
Ciekawi mnie czy będą chcieli zatrzymać klientów ewentualnymi negocjacjami czy raczej przyjmą postawę w stylu - "NIE to nie, na Pana miejsce czeka 10 w kolejce". Drugi scenariusz byłby jeszcze prawdopodobny kilka tygodni temu, ale nie teraz :D

bulkas

Postautor: bulkas » 26 mar 2020, 11:43

coraz wiecej cesji jest na gumtree gumtree.pl/s-wszystkie-the-reklamy/v1b0p1?q=cesji+umowy+deweloperskiej
Inwestorzy tez sie wycofuja, niektorzy po 3 mieszkania nawet widzialem mieli. Duzo osob musialo kupowac spekulacyjnie i czekac na wzrost, sprzedajac te 10% drozej czy tam iles
No niestety tak to wyglada...
Ja chcialem dla siebie kupic i nawet jakbym mial cala gotowke (a nie mam :p) to bym nie kupil. Za duze ryzyko teraz dla mnie. A kredyt teraz brac nawet przy stabilnej pracy na nadchodzacy kryzys? Poczekam. Wiesz przemysl, tez sie wachalem bardzo.

anynomous

Postautor: anynomous » 26 mar 2020, 13:35

Rzeczywiście. A to jest dopiero początek. Nikt dokładnie nie jest w stanie przewidzieć co się stanie i jak bardzo sytuacja odbiję się na rynku nieruchomości. Natomiast jedno jest pewne, że panujące nastroje nie zachęcają do zakupu mieszkania.

Chociaż z drugiej strony, jak się popatrzy na niektórych developerów (np. 5 dzielnica) to mam wrażenie, że zabezpieczyli się na ten kryzys i redukcja 2-3k na m^2 będzie powrotem do ceny sprzed pół roku :)

joannaprv

Postautor: joannaprv » 06 kwie 2020, 0:11

dokladnie, nie wydaje mi sie zeby deweloper nie mial zadnego zabezpieczenia - jemu tez zalezy na jak najszybszym wybudowaniu inwestycji i sprzedazy/oddaniu mieszkan. opoznienia z powodu pandemii beda i to jest pewne. banki kredyty beda dawac tylko tym, ktorzy maja stabilna sytuacje, wiec na pewno zmniejszy sie grono osob, ktore beda mogly i bedzie stac na taka inwestycje (tym bardziej, ze ceny nei sa tam niskie). jezeli tylko nie bedziemy zmuszeni calkowicie siedziec w domach przez kilka miesiecy i skonczy sie to na ograniczonym kontakcie tak jak jest to teraz to powinnismy sie dzwignac stosunkowo szybko. jestesmy bardzo przedsiebiorczym narodem. czy ktos ma jakies dokladniejsze informacje na temat tego wykonawcy Ruko poza tym, ze wygral Gazele Biznesu jakis czas temu? wiemy kogo zatrudnia? jak sobie radzi? itp.?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”