29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Dom Development / Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
Re: 29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
kolo 11tys za 60m2 : )
Re: 29. Aleja / Osiedle Filmowe Kraków - Buma (al. 29 Listopada) opinie na forum
Obserwuję tę inwestycję od wielu miesięcy i widzę, że w etapie D doszło do wielu rezygnacji z zakupu. Czyli już mamy pierwsze sygnały rynkowe. Zapewne były to same inwestycje, bo kto chciałby mieszkać w takiej okolicy np. z rodziną? Jeszcze jakiś singiel pracujący w jednym z okolicznych biurowców ok, bo okolica fajna, w sensie blisko do centrum.
W tym momencie ceny w etapie D były od około 10 do 12,5k za kawalerki. Ciekawe jak to się zmieni.
W tym momencie ceny w etapie D były od około 10 do 12,5k za kawalerki. Ciekawe jak to się zmieni.
Sporo jest też ofert cesji na portalach. Faktycznie chyba panika ogarnęła inwestorów : D
Ale Buma na razie bez paniki, wycofała im się ponad połowa kupujących, a miejsca postojowe podrożały o około 10k w garażu i 6k na zewnątrz : lol: Podobno m2 bez zmian.
Tak, też widziałem, że cesji cała masa i to jeszcze w tak astronomicznych cenach, że naprawdę fliperzy są zdesperowani : lol: Nie będzie biznesu życia.
Tak, też widziałem, że cesji cała masa i to jeszcze w tak astronomicznych cenach, że naprawdę fliperzy są zdesperowani : lol: Nie będzie biznesu życia.
W lutym dostałem ofertę 12 K za apartament o powierzchni 47 m2, ale w zeszłym tygodniu zmienili cenę za 10 K za ten sam apartament. Zmienili też plany płatności.
Lokalizacja wydaje się dobra, ale czegoś brakuje w tej inwestycji i okolicy. Z drugiej strony na Rakowickiej ceny sa 13/14 K za m2(Steam Park). Myślisz że warto zapłacić 2K więcej na Rakowickiej ?
Lokalizacja wydaje się dobra, ale czegoś brakuje w tej inwestycji i okolicy. Z drugiej strony na Rakowickiej ceny sa 13/14 K za m2(Steam Park). Myślisz że warto zapłacić 2K więcej na Rakowickiej ?
Osiedle rośnie i wygląda całkiem dobrze, z tego co widziałem, to w pierwszym budynku trwają na całego prace wykończeniowe w mieszkaniach.

Podzielicie się jakimiś informacjami o tym, jakiej jakości deweloper Buma oddaje mieszkania? Z tego co słyszałem, to jest całkiem dobrze, ale przydałyby się jakieś opinie z pierwszej ręki.

Deweloper oszczędził sporo starych drzew przy blokach, wygląda to całkiem nieźle, choć pewnie też sporo mieszkań będzie przez nie mocno zacienionych. Ale ogólnie w okolicy zieleni jest całkiem dużo ; )

A tu budowa jeszcze jednego budynku powstającego w ramach tego osiedla 29 Aleja. Inna sprawa, że nie widać pomiędzy budynkami tego, że jest to Osiedle Filmowe, może w klatkach i częściach wspólnych są jakieś grafiki.

Podzielicie się jakimiś informacjami o tym, jakiej jakości deweloper Buma oddaje mieszkania? Z tego co słyszałem, to jest całkiem dobrze, ale przydałyby się jakieś opinie z pierwszej ręki.

Deweloper oszczędził sporo starych drzew przy blokach, wygląda to całkiem nieźle, choć pewnie też sporo mieszkań będzie przez nie mocno zacienionych. Ale ogólnie w okolicy zieleni jest całkiem dużo ; )

A tu budowa jeszcze jednego budynku powstającego w ramach tego osiedla 29 Aleja. Inna sprawa, że nie widać pomiędzy budynkami tego, że jest to Osiedle Filmowe, może w klatkach i częściach wspólnych są jakieś grafiki.
Pani pośrednik proponowała mi cesję za niecałe 10k/m za mieszkanie coś koło 50m. (jak komuś podoba się cena dam kontakt, tylko ostrzegam, że ciężko Panią potem odgonić
) Gdyby na tym cmentarzu leżał mój dziadek to może bym kupił. Mógłbym dzieci na spacer tam zabierać i opowiadać o historii. Ale niestety nie leży tam nikt z rodziny więc takie spacery odpadają. Na stację benzynową dzieciaka brać też troszkę nudno, a nic więcej tam nie ma. Niby blisko, a wszędzie trzeba autem. Lokalizacja tylko i wyłącznie pod najem oraz dla ludzi bez godności. Nie wyobrażam sobie tam żyć.

Jeśli chodzi o okolicę to nie jest aż tak tragicznie. Ja bym np. wolał tu niż na Przybyszewskiego 64.
Ale faktem jest, że ta inwestycja ma bardzo dużą ilość ofert cesji, do wyboru do koloru. Pół osiedla na odsprzedaży, na samym otodom 44 wyniki. Jak ktoś chce tu to będzie miał dobre promocje.
Ale faktem jest, że ta inwestycja ma bardzo dużą ilość ofert cesji, do wyboru do koloru. Pół osiedla na odsprzedaży, na samym otodom 44 wyniki. Jak ktoś chce tu to będzie miał dobre promocje.

Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Tez zastanawiałam się nad Przybyszewskiego ale w końcu zarezerwowalam na Aleja 29.
34.66 m2/ 11 500. Nie bylam jeszcze w okolicy. Czy ktos w ostatnich dniach cos kupił ?
Czy oprócz cmentarza tam już nic atrakcyjnego nie ma?
34.66 m2/ 11 500. Nie bylam jeszcze w okolicy. Czy ktos w ostatnich dniach cos kupił ?
Czy oprócz cmentarza tam już nic atrakcyjnego nie ma?
Ma ktoś może numer ksiegi wieczystej dla budynku 10B ?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”