Forum i opinie o Vermelo Kraków od Mota Engil (mieszkania przy 29 Listopada)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
holygodess

Re: Forum i opinie o Vermelo Kraków od Mota Engil (mieszkania przy 29 Listopada)

Postautor: holygodess » 17 lis 2016, 16:30

mantel1 pisze:Niestety kiepsko bo wiedzą, że przy tej lokalizacji i tych cenach nie musza nic schodzić w dół. No może przy dużych mieszkaniach jest trochę łatwiej.

a jak proces kupna mieszkania, napisz cos wiecej :)

neo

Re: Forum i opinie o Vermelo Kraków od Mota Engil (mieszkania przy 29 Listopada)

Postautor: neo » 18 lis 2016, 10:13

Budowa idzie chyba całkiem nieźle, ostatnio byłem w okolicy w trochę wyższym budynku na Prądniku Czerwonym i nawet inwestycja Vermelo od Mota Engil zaczęła już ładnie wyrastać na horyzoncie :)

Obrazek

Niestety zaczął się już smog w Krakowie, wiec nad linią budynków unosi się szary opar brudnego powietrza ;) Swoją drogą te drzewa po lewej stronie budowy, to chyba Cmentarz Rakowicki - spokojne sąsiedztwo ;)

Obrazek

Ogólnie myślę, że lokalizacja jest całkiem niezła, choć nie wiem czy uciążliwe nie będą aleje 29 Listopada tam, zwłaszcza jeśli zostaną przebudowane i zwiększy się ich przepustowość... Ale pewnie za kilka lat sam się o tym przekonam, mam nadzieję, że nie będzie źle :)

mantel1

Postautor: mantel1 » 19 lis 2016, 14:45

holygodess pisze:
mantel1 pisze:Niestety kiepsko bo wiedzą, że przy tej lokalizacji i tych cenach nie musza nic schodzić w dół. No może przy dużych mieszkaniach jest trochę łatwiej.

a jak proces kupna mieszkania, napisz cos wiecej :)

Proces szybki i przyjemny :D . Umowa deweloperska u notariusza i potem przelew 10% wartości. Pozostałe 90% przy odbiorze mieszkania.

Pozostaje czekać i mam jedynie nadzieję, że dość szybko zaczną drugi blok aby skończyli w miarę równocześnie.

kwin

Postautor: kwin » 13 sty 2017, 15:20

Zastanawiałem się jeszcze nad kupnem mieszkania w tej okolicy, coś można powiedzieć więcej po za tym że mają drogo ?

Budynek i standard wyglądają na dobry, jedynie tory mnie przerażają

mantel1

Postautor: mantel1 » 14 sty 2017, 21:21

Z tym drogo to bym nie przesadzał wziąwszy pod uwagę lokalizację. :D

mantel1

Postautor: mantel1 » 04 mar 2017, 19:46

Kilka aktualnych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

neo

Postautor: neo » 06 mar 2017, 8:58

Dzięki za zdjęcia @mantel1, przejeżdżam od czasu do czasu obok budowy Alejami, ale nie spodziewałem się, że tyle już tam zostało zrobione :) Bardzo dobrze to wszystko wygląda, muszę przyznać. Bardzo przyzwoicie powinny wyglądać te bloki Varmelo Kraków finalnie :)

A swoją drogą, to gdzieś słyszałem ostatnio, że jakaś inna firma, chyba deweloper Buma, ma w tej okolicy sporej wielkości działkę i pewnie coś tam będzie kiedyś budował. Ktoś wie więcej, o co może chodzić :?:

mantel1

Postautor: mantel1 » 25 cze 2017, 15:37

Właśnie dzisiaj zauważyłem, że Buma rozpoczęła wyburzane wszystkich baraków pomiędzy Vermelo, a Prandoty (łącznie z salonem Suzuki).
Wie ktoś może co tam ostatecznie ma powstać?

mantel1

Postautor: mantel1 » 01 sie 2017, 15:19

I tyle pozostało z szpecących magazynów. Choć czas pokaże czy nowe osiedle w tym miejscu będzie się prezentować dużo lepiej ;)

Obrazek

neo

Postautor: neo » 25 sie 2017, 0:25

Dzięki za zdjęcie @mantel1, wygląda to wszystko naprawdę nieźle, jak na razie :) Wiadomo coś o tym, kiedy terminy odbiorów nowych mieszkań w inwestycji Vermelo Kraków :?: Ciekawi mnie, jak spisał się deweloper Mota Engil i czy lokale będą oddawane w dobrym stanie, czy będą w nich jakieś usterki do poprawy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”