Nowa inwestycja na Prokocimiu:
https://www.otodom.pl/oferta/mlodziezy- ... 4550c.html
Deweloper: TD PROJEKT
Ktoś coś wie? Jak ceny, co to za deweloper?
Lokalizacja ogólnie dla nas super, bo mieszkamy niedaleko, natomiast bardzo blisko torów kolejowych.
Marzenia Mają Adres - Bliźniaki - Młodzieży 35 Prokocim
Re: Marzenia Mają Adres - Bliźniaki - Młodzieży 35 Prokocim
Pewnie badanie rynku. Też siedzę blisko. Wreszcie jakieś powierzchnie dla ludzi. Będę obserwował.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
Z tego co słyszałam pocztą pantoflową od znajomego fryzjera z okolicy (wiem brzmi to śmiesznie), ceny około 800 tys. Ale to do weryfikacji.
Bardzo tanio. Z drugiej strony te większe kurniki przy Telimeny były za niemal pół bańki, czy ktoś kompetentny może wyjaśnić ten fenomen? Grejfrut? Krakus44? Pan Witt? Dziewanna? A może pan Sławek nasz Administrator? Każda uwaga będzie cenna.
ghd pisze:Bardzo tanio. Z drugiej strony te większe kurniki przy Telimeny były za niemal pół bańki, czy ktoś kompetentny może wyjaśnić ten fenomen? Grejfrut? Krakus44? Pan Witt? Dziewanna? A może pan Sławek nasz Administrator? Każda uwaga będzie cenna.
Telimeny a Mlodziezy... niewielka roznica lokalizacyjnie. Ale o jakich inwestycjach rozmawiamy? Nie znam szczegolow. Gdybym mial doladnie ten sam standard i cene wybralbym ul Mlodziezy. Ale na wybor wplywa i wiele innych czynnikow. Z pewnoscia nie doplacilbym 300 000 do tego zeby tam mieszkac ...mogac mieszkac na Telimeny.
Krakus44 pisze:ghd pisze:Bardzo tanio. Z drugiej strony te większe kurniki przy Telimeny były za niemal pół bańki, czy ktoś kompetentny może wyjaśnić ten fenomen? Grejfrut? Krakus44? Pan Witt? Dziewanna? A może pan Sławek nasz Administrator? Każda uwaga będzie cenna.
Telimeny a Mlodziezy... niewielka roznica lokalizacyjnie. Ale o jakich inwestycjach rozmawiamy? Nie znam szczegolow. Gdybym mial doladnie ten sam standard i cene wybralbym ul Mlodziezy. Ale na wybor wplywa i wiele innych czynnikow. Z pewnoscia nie doplacilbym 300 000 do tego zeby tam mieszkac ...mogac mieszkac na Telimeny.
Tu się zgadzamy. Wiele innych czynników , to może bardzo wiele znaczyć. I wiele namieszać w głowie. Tym bardziej, gdy ktoś nie dostrzega zwykłej matematycznej i użytkowej różnicy w tkwieniu na sześćdziesięciu , a stu paru... wiem.Teraz padnie argument o zdolności i , że nie każdego stać. No jak to? Przecież przed chwilą dałbyś się pociąć za to, że jeżeli nie wszystkich , to prawie wszystkich stać na takie lokum. Zapytaj Grefruta. On tam pół miasta kupił już na swój zeszyt.
Pojawiły się ceny: https://www.otodom.pl/oferta/wymarzony- ... 2a02ae3135, 864 tys za ten większy bliźniak. Szkoda, że przy samych torach :/
Cena jak cena. Za 154 m2 plus 450 metrów ogródka ujdzie w tłoku. Mimo wszystko jednak wąska działka. Wciśnięte to trochę na siłę. Z tymi torami jest różnie.W porównaniu do tego co było kiedyś, obecnie nie są aż tak uciążliwe. Z tym, ze ja mam do torów pewnie ze trzysta metrów. Nowoczesne składy po tych ostatnich remontach przejeżdżają stosunkowo cicho. No ale nie ma się co oszukiwać, gdy spotkają się dwa intercity w starych składach, musi być i jest głośno. Najlepiej pojechać i samemu się przekonać, by nie było później rozczarowania.
Moim zdaniem bezsens lepiej sobie kupic dzialeczke i samemu dom zbudowac przynajmniej spelnia wszystkie wspolczesne standardy ekologiczne jak pompy ciepla panele fotowoltaincze ladowarki dla EV jtd i kosztuje w takim XXI standardzie tyle samo lub mniej niz takie badziewia od deweloperow co totalnie nie przystaja do rzeczywistoci.
800 tys zl za dom ktory nie spelnia standardow pasywnych i nie moze naladowac naszycy EV? Przeciez to jest smieszne
800 tys zl za dom ktory nie spelnia standardow pasywnych i nie moze naladowac naszycy EV? Przeciez to jest smieszne
Oczywiście, że lepiej. Ja z pewnością dałbym radę, bo wiem czego chcę i mam do tego odpowiednią wiedzę i umiejętności. Do tego szukałbym zdecydowanie poza miastem. Natomiast co ma zrobić teoretyk? Zwykły obywatel, chcący po prostu zamieszkać w domu bez potrzeby wyprowadzania się z miasta? Może na początek spróbuj znaleźć działkę budowlaną w tej odległości od centrum na której możesz coś szybko zbudować i wcielić w zycie pomysł z pompą ciepła. Załatw wszystkie papiery, przyłącza, weź firmę , wymyśl sobie te wszystkie nowoczesne rozwiązania i zmieść się w tej cenie. Nie chcę otwierać kolejnej batalii, ale nie masz pojęcia o czym próbujesz pisać.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”