Marzenia Mają Adres - Bliźniaki - Młodzieży 35 Prokocim

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Aggi

Re: Marzenia Mają Adres - Bliźniaki - Młodzieży 35 Prokocim

Postautor: Aggi » 21 kwie 2020, 23:01

pozdro pisze:Moim zdaniem bezsens lepiej sobie kupic dzialeczke i samemu dom zbudowac przynajmniej spelnia wszystkie wspolczesne standardy ekologiczne jak pompy ciepla panele fotowoltaincze ladowarki dla EV jtd i kosztuje w takim XXI standardzie tyle samo lub mniej niz takie badziewia od deweloperow co totalnie nie przystaja do rzeczywistoci.

800 tys zl za dom ktory nie spelnia standardow pasywnych i nie moze naladowac naszycy EV? Przeciez to jest smieszne

Takie są ceny w Krk, cóż poradzić. Nie każdy ma czas i energię budować dom przez 2 lata. Nie każdy też może tyle czekać z przeprowadzką. Prawda jest taka, że jak się chce mieć działkę w Krk i dodatkowo zlecić budowę firmie (a nie budować systemem gospodarczym) to też wyjdzie spokojnie 800 tys. Sama działka w Krakowie, np. w okolicy Młodzieży to z 300 tys. Fotowotaikę można na jakimś etapie zainstalować (wiadomo najlepiej od razu zrobić pod to instalację).

kwk

Postautor: kwk » 22 kwie 2020, 20:35

Nie wierze, ze jeszcze nikt nie skomentowal - czy tam sa wspolne balkony? Idealne na aktualna sytuacje, ale co pozniej? :D Smaczku dodaje, ze sypialnie stykaja sie pojedyncza sciana i maja drzwi na ten taras.

Aggi

Postautor: Aggi » 22 kwie 2020, 20:46

Ja nie skomentowałam, bo patrzyłam tylko na te większe, a one zdają się mieć te tarasy jakoś oddzielone ścianą. Ale te wspólne balkony w tych mniejszych to faktycznie śmieszne. Chociaż pewnie tam jest jakaś szyba czy coś... :D

ghd

Postautor: ghd » 22 kwie 2020, 21:15

Deweloper poszedł z duchem czasu. Szybę się wstawi, albo i nie, a cztery pensje to większa zdolność.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

kwk

Postautor: kwk » 23 kwie 2020, 14:33

Dziwie sie, ze jeszcze nikt nie wpadl na pomysl wspolnek klatki, zeby jeszcze bardziej przypominalo zwykly blok i jego wszystkie plusy ;)

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 23 kwie 2020, 14:41

kwk pisze:Dziwie sie, ze jeszcze nikt nie wpadl na pomysl wspolnek klatki, zeby jeszcze bardziej przypominalo zwykly blok i jego wszystkie plusy ;)

Dopóki klienci nie będą się szanować, to nic się nie zmieni. W jaki sposób miałoby się zmienić? Na Czyżynach są bloki pomiędzy którymi jest ogromny słup wysokiego napięcia. Prawie wszystkie mieszkania były sprzedane na etapie dziury w ziemi. Warto dodać, że deweloper nie dorabiał pięknej historii słupa, tylko dał go do wizualizacji. Nie mówię o samej szkodliwości, są różne wyniki badań naukowych w tej kwestii, ale chociażby wizualne. Skoro sprzedają się mieszkania z widokiem na inne i ludzie się cieszą, to o czym rozmawiamy? Domy za milion złotych z działką 70m2, czy mieszkania gdzie 1/3 pow. stanowi korytarz. Nie brakuje takich kwiatków, więc deweloperzy wyciskają z rynku ile mogą. Nie ma się co im dziwić, każdy przedsiębiorca działa w taki sposób, w jaki pozwalają mu na to warunki. Tutaj raczej zawiódł dziwny pęd konsumentów.

ghd

Postautor: ghd » 13 cze 2020, 2:39

Przejechałem ostatnio kilka razy obok tego czegoś. Prawdziwa katastrofa. Właściwie powinienem opisać to bardziej dosadnie, ale nie chcę, by Pan Sławek wywalił mnie za słowa niecenzuralne. Krótko mówiąc, omijać to łajno szerokim łukiem.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Aggi

Postautor: Aggi » 14 cze 2020, 20:47

No, byliśmy oglądać... słabo :/

Janek2020

Postautor: Janek2020 » 14 cze 2020, 23:40

Co Wam konkretnie nie pasuje w tej inwestycji?
Lokalizacja jak na dom w Krakowie jest bardzo dobra.
Jak ogladalem budowe wszystko wygladalo profesjonalnie jak na moje niewprawne oko, zastanawiam sie nad rezerwacja, tylko ciezko nam sie zdecydowac na konkretny segment.

Aggi

Postautor: Aggi » 15 cze 2020, 21:53

Mnie interesował tylko ten największy bliźniak przy torach. Układ jest słaby, wspólny taras z sąsiadem (od południa, wyjście z sypialni), od północy ogród wychodzący na tory kolejowe. Wg dewelopera tory cichutkie, nic nie hałasuje, nic nie trąbi, ale niestety nie jest to prawda, bo mieszkam w okolicy i słychać trabiące pociągi, również w nocy (może jeżdżą sąsiednim torem, ale ja mieszkam w linii prostej może 500m od torów i je wyraźnie słyszę). Sam blizniak jest zbudowany jak dom jednorodzinny, nie ma żadnej dylatacji, styropianu między dwiema połowami (chociaż jak patrze na inne inwestycje to chyba teraz standard, a co do zasady, tak nie powinno być). Na około sąsiednie domy (nie z tej inwestycji) w bardzo bliskiej odległości, można sobie machać z okien. W teorii strych można zrobić jako użytkowy, ale jest on bardzo ciemny, np. w porównaniu z Enklawą Swoszowice, gdzie strych ma chyba 4 okna dachowe i to z obu stron. Tutaj były na większej powierzchni tylko 3, było dość ciemno i ponuro. Nie za bardzo widzę tam urządzanie np. gabinetu. Jak na cenę bodajże 860 tys to troche śmiech na sali.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”