[Etap II] Terminy odbioru nowych mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
siwy1117

Re: [Etap II] Terminy odbioru nowych mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków

Postautor: siwy1117 » 24 mar 2020, 20:12

amiskiew pisze:Prace trwają pełną parą.
Obecnie planowany termin oddania to maj 2020 dla bloku B1 i czerwiec dla bloku B2
To informacje od pracownika W

Też rozmawiałem z pracownikiem WS i potwierdzam wypowiedź

Lokatorka

Re: [Etap II] Terminy odbioru nowych mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków

Postautor: Lokatorka » 25 mar 2020, 17:18

Cześć,
ja dostałam info, że odbiory są planowane na czerwiec (jeśli nic się nie wydarzy, oczywiście) i oba budynki mają być oddawane jednocześnie.
Jak widać - w zależności od pracownika WS informacje są bardzo różne.

amiskiew

Postautor: amiskiew » 25 mar 2020, 19:18

Lokatorka pisze:Cześć...

Oddawanie mieszkań to proces trwający ponad miesiąc.
Niektórzy deweloperzy oddają mieszkania wg list zakupowych. Pierwszy kupujesz-pierwszy odbierasz.
Ja kupowałem pierwszego dnia i dlatego liczę że odbiorę w maju.

Lokatorka

Postautor: Lokatorka » 25 mar 2020, 19:58

Odbiory - wg informacji które dostałam - mają być na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" (puszczą info do wszystkich, że można się umawiać na odbiór i każdy indywidualnie ustala termin) :)
Ale w tym temacie też widzę rozbieżność w informacjach od WS.

impreza

Postautor: impreza » 25 mar 2020, 20:15

Czasem jest też tak że płacący gotówką mają pierwszeństwo (oczywiście jeśli chcą).

woman.niezalezna

Postautor: woman.niezalezna » 04 maja 2020, 19:29

ponawiam pytanie :) czy jest szansa na wcześniejszy odbiór chociażby w tym miesiącu? Ktoś cokolwiek ma info?

Agnieszka_p

Postautor: Agnieszka_p » 04 maja 2020, 19:32

Kontaktowałam się z Wawel Service 30.04 i dostałam wiadomość, że odbiory powinny być w czerwcu, ale zostaniemy o tym jeszcze poinformowani

Tindej

Postautor: Tindej » 21 maja 2020, 13:38

amiskiew pisze:Od jednej z zaufanych firm otrzymałem ofertę na odbiór mieszkań 31,85m2
Cena 350 zl brutto
"Podczas odbioru technicznego zajmujemy się:
• wykonaniem pomiaru powierzchni użytkowej (pełna weryfikacja metrażu w oparciu o normę, wykonana przez inżyniera z uprawnieniami)
• sprawdzeniem zgodności projektowej dokumentacji ze stanem faktycznym (architektura, instalacje)
• sprawdzeniem jakości ścian i tynków oraz ich płaszczyzn, poziomu, pionu i kątów (również sufitów) oraz oceną zastosowanej chemii budowlanej
• pomiarem otworów na drzwi wewnętrzne
• sprawdzeniem wylewki - weryfikacja jakości posadzki oraz pomiar płaszczyzn i poziomu
• sprawdzeniem stolarki okiennej i szyb (w oparciu o wytyczne oraz normy) i parapetów wewnętrznych i zewnętrznych
• sprawdzeniem drzwi wejściowych (oraz drzwi wewnętrznych, jeżeli lokal jest w stanie wykończonym)
• pomiarami instalacji elektrycznej i oceną zabezpieczeń oraz zgodności z projektem i normami– kompleksowo (przez uprawnioną w tym zakresie osobę)
• sprawdzeniem instalacji wodnej i kanalizacyjnej wraz z informacją o wytycznych aranżacyjnych i możliwościach adaptacji
• sprawdzeniem instalacji centralnego ogrzewania (dodatkowo badania termiczne wykrywające ewentualne wady wykonawcze instalacji)
• sprawdzeniem instalacji wentylacyjnej wraz z pomiarem zapewnienia normatywnej ilości wymiany powietrza
• sprawdzeniem balkonu, tarasu, loggi, elewacji
• wykonaniem badań WILGOTNOŚCIOWYCH- wszystkie materiały
• wykonaniem badań TERMOWIZYJNYCH (detekcja mostków termicznych, niedociepleń, nieprawidłowo osadzonej stolarki okiennej, błędnie wykonanej izolacji termicznej.)- badanie zależne od warunków atmosferycznych.
• detekcją miejsc zagrożonych rozwojem pleśni i grzybów
• pomiarem poziomu hałasu- akustyka
• sprawdzeniem miejsca postojowego, garażu i komórki lokatorskiej (płatne 30 zł od każdej dodatkowej części składowej nieruchomości o ile nie uzgodniono inaczej - indywidualnie).
• Podtrzymaniem zasadności zgłoszonych uwag, w powołaniu się na odpowiednie przepisy i normy oraz egzekwowaniem prawidłowego sporządzenia protokołu.

Wg mnie ofert dobra. Cenowo - średnia rynkowa.
Nazwy nie podaję, żeby nie reklamować kogoś.

Dzień dobry, serdecznie proszę o podanie namiarów do tej firmy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

--
Z poważaniem
Tindej

amiskiew

Postautor: amiskiew » 21 maja 2020, 14:11

Tindej pisze:
Dzień dobry, serdecznie proszę o podanie namiarów do tej firmy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

--
Z poważaniem
Tindej

Proszę o maila lub wiadomość prywatną. Nie chcę udostępniać kontaktu na forum, bo to będzie reklama

ister

Postautor: ister » 21 maja 2020, 14:35

Przecież każdy może w google znaleźć. Zresztą działanie jednej z takich firm jest też opisane na tym forum :)

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”