Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Kama0111

Re: Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Postautor: Kama0111 » 10 maja 2020, 19:52

Witam Wszystkich Sąsiadów :D
Jutro będziemy dzwonić w sprawie odbioru. Chciałam się zapytać tych Państwa, którzy się już dodzwonili czy odbiory już ruszył? Byliśmy wczoraj pod blokami i teren był jeszcze ogrodzony. Ponadto chciałam się dowiedzieć czy terminy odbioru są odległe? A jak ktoś już odebrał jakie są wrażenia z odbioru mieszkania? Dziękuję Za informację i pozdrawiam. K.

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 12 maja 2020, 16:40

Wszyscy czekamy na relacje z odbiorów :) Ja odbieram dopiero w czerwcu, więc czekam :)

wxw345

Postautor: wxw345 » 12 maja 2020, 19:51

Użytkownik1 pisze:Mnie bardzo ciekawią ograniczenia liczby osób przy odbiorze mieszkania. Deweloper narzuca nam liczbę osób - 2. Jakim prawem? Mamy ograniczenia trzymania się na odległość 2 metry, bycia w maseczkach i rękawiczkach. Na jakiej podstawie deweloper ogranicza nas w prawie należytej kontroli przy odbiorze mieszkania za pomocą wykwalifikowanej firmy? Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych deweloperów. Gdyż sytuacja jest deweloperowi jest na rękę "wprowadzamy ograniczenia w trosce o bezpieczeństwo, dlatego zostają dwie osoby, z których jedna jest od dewelopera..."

W odbiorach mogę uczestniczyć max. dwie osoby po stronie Nabywcy - dzwoniłem do Biura i taką odpowiedź otrzymałem. Wkrótce to sam zweryfikuję.

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 12 maja 2020, 21:10

W ustawie deweloperskiej nie ma mowy o ograniczonej liczbie osób, które mogą odbierać mieszkanie. Jeżeli deweloper chce ograniczyć nas ze względu na sytuację z koronowirusem, to również nie ma prawa. Jest zakaz gromadzenia się powyżej dwóch osób, lecz nie dotyczy to osób w pracy. Przedstawiciel dewelopera, ekipa odbierająca mieszkanie - wykonują swoją pracę, więc zakaz ich nie dotyczy. Nie widzę żadnego logicznego wyjaśnienia, że deweloper ograniczył nas do dwóch osób.

radiant

Postautor: radiant » 20 maja 2020, 18:44

Mam takie pytanie, a kiedy można zacząć właśnie remont ? Odbiór mieszkania od dewelopera i przeniesienie własności to chyba dwa ostatnie kroki. Ale jak mam odbiór 16 czerwca i nie wiem, kiedy będzie podpisana umowa właśnie o przeniesieniu własności? To kiedy mogę zacząć remont? :D

Rogerro

Postautor: Rogerro » 21 maja 2020, 14:58

radiant pisze:Mam takie pytanie, a kiedy można zacząć właśnie remont ? Odbiór mieszkania od dewelopera i przeniesienie własności to chyba dwa ostatnie kroki. Ale jak mam odbiór 16 czerwca i nie wiem, kiedy będzie podpisana umowa właśnie o przeniesieniu własności? To kiedy mogę zacząć remont? :D

Zgodnie z informacją od developera remont można rozpocząć po odbiorze mieszkania ;)

novy uz

Postautor: novy uz » 24 maja 2020, 20:51

heja!

tak jak obiecywałem zdaje relacje:
mieszkano czyste, takze odbior dla ekipy był spoko, pod katem oceny stolarki, szyb , balkonu itp:
usterki z tych grubszych:

- 4 szyby wymiana/ wżery, rysy i wady fabryczne;o( sprawdźcie dobrze!)
- 2 okna pęknięta futryna
- płytki na balkonie 2 szt pekniete, 2 wymiana ubicia
- balustrada mocno zabrudzona/uszkodzona
- wylewki 2 pokoje krzywe
- tynki (odparzone kilka msc, i pecherze czy jakos tak)
- drzwi ubite plus, regulacja
- coś z instalacja jakas kolizja

z powaznijeszych tematów chyba tyle.
atmosfera podczas odbioru ok!, ekipa merytoryczne usterki plus fachowa wiedza, takze kierownik przyjal wszystko i 3 tyg czekania- maja sie uwinac:)
jeszcze wynegocjowalismy spoko warunkI - pozdro!!

Rogerro

Postautor: Rogerro » 25 maja 2020, 12:26

novy uz pisze:heja!

tak jak obiecywałem zdaje relacje:
mieszkano czyste, takze odbior dla ekipy był spoko, pod katem oceny stolarki, szyb , balkonu itp:
usterki z tych grubszych:

- 4 szyby wymiana/ wżery, rysy i wady fabryczne;o( sprawdźcie dobrze!)
- 2 okna pęknięta futryna
- płytki na balkonie 2 szt pekniete, 2 wymiana ubicia
- balustrada mocno zabrudzona/uszkodzona
- wylewki 2 pokoje krzywe
- tynki (odparzone kilka msc, i pecherze czy jakos tak)
- drzwi ubite plus, regulacja
- coś z instalacja jakas kolizja

z powaznijeszych tematów chyba tyle.
atmosfera podczas odbioru ok!, ekipa merytoryczne usterki plus fachowa wiedza, takze kierownik przyjal wszystko i 3 tyg czekania- maja sie uwinac:)
jeszcze wynegocjowalismy spoko warunkI - pozdro!!

Jakie można wynegocjować warunki? Mniejsza cena mieszkania czy jakieś dodatki typu: klej do płytek?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”