Inwestycja Dąbie Plaza Kraków od Budrem - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
arkop

Re: Inwestycja Dąbie Plaza Kraków od Budrem - opinie na forum

Postautor: arkop » 26 maja 2020, 13:05

Mam na sprzedaż 5-6 szt. płyt G-K. Są już w bloku (błędne obliczenia:)). Gdyby ktoś potrzebował mogę sprzedać - oczywiście taniej niż w kupiłem.
Wymiar 2x 1,25 - biała.

Pawelm

Postautor: Pawelm » 30 maja 2020, 10:12

Anna K pisze:Czy ktoś z Panstwa juz przeszedł odbiór techniczny mieszkania? Czy deweloper udostepnia jakas dokumentacje powykonawcza?

Pani Aniu, jedyna dokumentacja to zasady uzytkowania, protokół energetyczny (nie pamiętam dokładnej nazwy) i protokół odbiorczy. Pozdrawiam, Sąsiad.

Pawelm

Jakie jest ciśnienie w instalacji grzewczej w bloku - Dąbie Plaza Kraków

Postautor: Pawelm » 30 maja 2020, 10:14

Witam Sąsiadów, czy ktoś z Państwa posiada informacje o ciśnieniu w systemie grzewczym? Czy są to wartości 4barow czy może więcej?

megi

Re: Jakie jest ciśnienie w instalacji grzewczej w bloku - Dąbie Plaza Kraków

Postautor: megi » 31 maja 2020, 20:29

Pawelm pisze:Witam Sąsiadów, czy ktoś z Państwa posiada informacje o ciśnieniu w systemie grzewczym? Czy są to wartości 4barow czy może więcej?

Najlepiej zapytaj w administracji, bo zarządca nieruchomości powinien mieć informacje na ten temat. Może też być tak, że przez prace wykończeniowe w mieszkaniach i zdejmowanie grzejników, ciśnienie w instalacji grzewczej może spadać i trzeba je uzupełnić.

Somer

Postautor: Somer » 10 cze 2020, 18:23

Na odbiorze przedstawiciele dewelopera odmówili spisania usterek i nie dali protokołu do podpisania, powiedzieli, że muszę iść do biura. W biurze powiedzieli, że nie oni byli na odbiorze -więc niech protokół na podpis da mi ten, kto z kim odbywał się odbiór. Pani, która uczestniczyła w odbiorze, nie odbiera słuchawki... Takie sprawy

chrupki

Re: Jakie jest ciśnienie w instalacji grzewczej w bloku - Dąbie Plaza Kraków

Postautor: chrupki » 14 cze 2020, 13:23

Pawelm pisze:Witam Sąsiadów, czy ktoś z Państwa posiada informacje o ciśnieniu w systemie grzewczym? Czy są to wartości 4barow czy może więcej?

Witam, też o to pytaliśmy, jest standardowo 6 bar.

Somer

Postautor: Somer » 27 cze 2020, 21:15

Przechodzę drugi raz przez odbiór i znów to samo: i usterki nie są usterkami, i narzędzia do pomiaru są krzywe, a nie wylewka... Przedstawicieli dewelopera zachowują się nieuczciwie, podnoszą głos, wymyślają milion wymówek, byle nie wpisywać uwagi do protokołu. Nigdy nie oczekiwałam takiego podejścia do klientów!

Tomek Nowak

Postautor: Tomek Nowak » 30 cze 2020, 12:51

Przykre jest, że tak traktują klientów. Pretensje powinni mieć do podwykonawcy a nie do swojego klienta.

Marek Maro

Postautor: Marek Maro » 01 lip 2020, 15:05

Witam.
Czy ktoś z Państwa odbierał już garaż?
Co sądzicie o wilgoci w garażach i na klatkach schodowych ?
Czy myślicie że to chwilowe?

chrupki

Postautor: chrupki » 04 lip 2020, 14:39

witam
Wilgoc podobno chwilowa i juz puszczona jest wentylacja ktora ma pomoc w osuszaniu.

Ja z kolei mam pytanie czy Państwo byli informowani ze miejsca postojowe będą miały bramy?? Czy macie Państwo gdzies to zapisane w prospektach?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”