Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nikles

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: Nikles » 28 maja 2020, 16:18

Mar G pisze:ale to jest 1.4 mln za mieszkanie w połowie północne a w połowie z oknami na dzwonnicę i nadajnik ....

Masz racje, ale duże mieszkania w dobrych lokacjach sprzedają się w Krakowie jak świeże bułeczki.
To jest kwestia braku takich ofert. Jeszcze rok temu można było kupić na przykład takie mieszkanie:
grzegorzkipark.pl/szczegoly/mieszkanie/4071 - jest na 220tys taniej, ma południową ekspozycję na cichą ulicę i do tego bardziej atrakcyjna okolica.

slawek

Re: Krowodrza Park Kraków (Lea / Kijowska) opinie i forum (Tętnowski Development)

Postautor: slawek » 28 maja 2020, 16:45

10 pięter, to całkiem sporo, jak na Kraków, choć w okolicy są budynki, które mają podobną wysokość. Ciekawe, jak to się będzie prezentowało od strony parku i czy go jakoś bardzo nie zacieni. Plus za lokale usługowe w parterze, bo to daje nadzieję na jakieś ciekawe nowe ciekawe miejsca w okolicy, a usług w mieście nigdy dosyć. Jak myślicie, te dolne kondygnacje, to są wykończone na wizualizacji klinkierem albo jakąś inną płytką elewacyjną?

Obrazek
Wizualizacja: Tętnowski Development

@Mar G, z tym miejscem na łóżko, to masz rację, faktycznie nie bardzo jest pomysł na jego zmieszczenie w tym mieszkaniu. Spoko byłaby wnęka kuchenna, ale kuchnia też by się przydała. Swoją drogą, jak dasz ten link w znacznikach [img ]link[ /img] - bez spacji, to wyświetli się grafika.

Jeżeli chodzi o tą lokalizację, to ja mam do niej dużo sentymentu, ale później okazało się, że jednak są w Krakowie inne miejsca, w których jest całkiem dobrze i da się żyć. Deweloper faktycznie bardzo wysoko wycenia tą lokalizację.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2020, 17:08 przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mar G

Postautor: Mar G » 28 maja 2020, 17:01

Zapytałem o ceny miejsc parkingowych na poszczególnych poziomach i dostałem info przy okazji że ceny mieszkań aktualne dochodzą do 18 000 pln/m2 a status na www jest niereprezentatywny, bo nie nadążają z nanoszeniem sprzedanych mieszkań ...

Mar G

Postautor: Mar G » 28 maja 2020, 17:03

Aha,
Miejsce parkingowe na samochód tradycyjny 70 tys pln , na elektryka 80 tys ...

Mar G

Postautor: Mar G » 28 maja 2020, 17:42

i gdyby ktoś jednak wchodził to harmonogram wpłat mocny - wiekszość zapłaty w 1. roku - na koniec inwestycji tylko 5 % zostaje.
Termin przeniesienia własności - połowa 2023.

pozdro

Postautor: pozdro » 29 maja 2020, 7:18

Jak dla mnie to jednak z najlepszych lokalizacji w Krakowie. Wiadomo sa tez inne fajne, ale ta jest wyjatkowa pod wieloma wzgledami. Z checia bym tam zamieszkal. Choc ostatnio poba mi sie tez ruczaj ale tam raczej ciezko cos znalesc i o ile teraz jest fajnie to jak zbuduja trase lagiewnicka to bedzie samochodoza i suf straszny

Mar G

Postautor: Mar G » 29 maja 2020, 8:26

Dlatego tak wiele osób od 2015 czekało na tę inwestycję - ale nie za 15-18 k....

tu jest view które nieco studzi chęć zamieszkania - poza niewielką ilością lokali na cyplach

investmap.pl/inwestycja/krakow-budynki-mieszkalne-ul-juliusza-lea,12007.html#wizualizacja477524

traker

Postautor: traker » 29 maja 2020, 11:30

Tak wygląda folder Krowodrza Park krowodrzapark.pl
pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 29 maja 2020, 14:36

Google podaje, że adres to Juliusza Lea 44.

Swoją drogą, obserwowałem tą inwestycję jakiś czas i sam się zastanawiam czy po tej cenie zejdzie. Dobrych mieszkań od strony parku jest na prawdę niewiele. Wszystkich jest chyba 300. 15-18 k za m kw to jednak lekkie przegięcie. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że ludzie po tej cenie wykupią, tym bardziej, że ulicę dalej i bliżej rynku można kupić na wtórnym za połowę taniej. Jeszcze nigdy nie uświadczyłem takiego rozstrzału pomiędzy pierwotnym a wtórnym w tej samej okolicy. Deweloper tłumaczy to "wysokim standardem", ale na prawdę nie wiem jaki to ma być standard, chyba czarne marmury w łazience i złote klamki na taras.

To chyba jakaś taktyka na koronakryzys, i tak będzie się budowało jeszcze prawie 3 lata. Testowanie rynku, a do grudnia pierwsze promocje. Teraz poprzerzucają między spółkami trochę mieszkań co by wyglądało, że jest ruch.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Mar G

Postautor: Mar G » 29 maja 2020, 15:38

Lea 44

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,24394578,trwa-wyburzanie-dawnego-szpitala-kolejowego-przy-ul-lea.html

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”