Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 29 maja 2020, 8:32

mac_kow pisze:
slomski007 pisze:@mac_kow stek bzdur pleciesz.

inwestycja ta jest zlokalizowana:
- 500m w linii prostej od Armii Krajowej.
- 700m w linii prostej od przystanku tramwajowego.
- 400m w linii prostej od basenu publicznego.
- 800m od mlynowki krolewskiej czyt. place zabaw + deptak
- 1000m w linii prostej od lasu wolskiego
- 1000m w linii prostej bedzie*** najblizsza stacja kolejowa

uargumentuj Twoje porownanie do pustyni oraz wsi bo nieogarniam Twojej logiki

"W linii prostej" to masz 200km do nieba na orbitę ;)

Względna pustynia. Padło pytanie o ten nieszczęsny sklep spożywczy. I co? Bo części do Mercedesa faktycznie łatwo kupić.
Wiadomo, to wciaż jest Kraków, ale wybitnie niewyjściowy. Komunikacja miejska stosunkowo żadna. "Rowerem i samochodem" stamtąd jest dokładnie tak samo sensownie, jak zewsząd.
Pozdro tutaj dość przytomnie pisze, że raczej ciężar "centrum" biurowego przesuwa się na południe Krakowa, chociaż oczywiście każda część miasta, nawet łącznie z Hutą, ma jakiś udział, także z tą "pracą" to też całkiem przeciętnie.

Ale jak ktoś już musi koniecznie tę okolicę, to ja bym 1000x bardziej wolał Mieszkaj w Mieście. Przynajmniej urbanistyka rewelacyjna a i komunikacja znacznie znacznie lepsza.

Proszę mnie źle nie zrozumieć. "Wychowałem się" na jednym z nowohuckich blokowisk i wyprowadziłem się na wieś spokojną wieś wesołą dopiero za dorosłego zycia.

Gdybym miał wracać do miasta, to na pewno nie w miejsce, które nie oferuje podstawowej miejskiej wygody znanej właśnie z blokowisk- gdzie jak się to mówi "wszystko jest dosłownie na miejscu".
Sporo z moich znajomych, którzy decydują się na osiedlenie w Krakowie, zwraca się właśnie ku starszym osiedlom i nowym inwestycjom na ich terenie. Jest taniej niż w miejscach, które są słynne z tego że są słynne a zdecydowanie praktyczniej pod normalne życie rodzinne. Znajomi raczej mają portfele z gatunku "zasobniejszych" - jeden nabył mieszkanie na... Prokocimiu za niemalże 1mln PLN i skacze z radośći.:> Co prawda dzisiaj 1mln PLN to przecież "nic", ale jednak...

Jednocześnie no cóż- koń jaki jest każdy widzi. Jeśli komuś pasuje, to jak najbardziej.

Ja bym na miejscu nabywców nie zamienił P64 na te klocki przy magistrali kolejowej 2 km dalej od miasta - ale to kwestia gustu - co kto lubi.

investmap.pl/inwestycja/krakow-mieszkaj-w-miescie-nowa-dzielnica-ul-radzikowskiego,6607.html#zdjecie449762

mac_kow

Postautor: mac_kow » 29 maja 2020, 11:43

rado pisze:Przy porównywalnych mieszkaniach zdecydowanie wolałbym P64 niż mieszkaj w mieście.

mak_kał (tak to się czyta?) piszesz że P64 słaba lokalizacja i podajesz jako lepszą inwestycje na większym zadupiu. Sorry ale tak nikogo nie przekonasz.

Dokładnie- mały kał ;) Jak mały głód :P Albo może po prostu Maciek Kowaski? Kto wie ;)

Nie chcę nikogo "przekonywać"- każdy ma swoje zdanie i gusta. Ja mogę jedynie podawać to swoje zdanie i dyskutować o kryteriach. Każdy może samodzielnie zasymulować sobie dostęp do MPK, pojechać do pracy, pojechać do centrum, spróbować zrobić szybkie oraz większe zakupy spożywcze i zdecydować o danej inwestycji.

Pod względem lokalizacji a także urbanistycznie- moim zdaniem MWM bije na głowę P64. Racja- bliskość linii kolejowej oraz samolotów nad głowami to obiektywny minus, ale ponoć nie każdemu to przeszkadza.
Z MWM masz realnie szybki dostęp do tramwajów. Masz lepszy dostęp do komunikacji autobusem z ronda Ofiar Katynia. Definicja "zadupia" jest dość płynna. Za długo jednak obracam się w Krakowie, żeby ulegać fetyszowi "odległości od centrum".

Moimi ulubionymi miejscówkami są np. Kurdwanów i Prokocim a zaraz za nimi szeroko pojęta Nowa Huta- na podstawie doświadczeń innych oraz własnych :>
Ale degustibus... i tak dalej. Jestem dziwny, ale do bólu praktyczny. Aha- no i mam dzieci. To też wiele zmienia. Wiem, że "ciszę i spokój" będziesz mieć na wsi- kosztem radykalnej niewygody. Dziwne jest, jeśli ktoś szuka mieszkania w mieście a ocenia go kryteriami wiejskimi, ot co.

W Krakowie bywają miejsca pozornie "fajne" i "dobrze zlokalizowane", ale do codziennego życia po prostu się nie nadają. P64 to moim zdaniem jedno z takich miejsc. Oczywiście to zależnie od tego, kto czego oczekuje.

Mar G

Postautor: Mar G » 29 maja 2020, 15:36

Kolejny park powstanie prawdopodobnie blisko P64 przy okazji.
Faktycznie jednak, jeśli ktoś preferuje nad zielenią łomot pociągów i lądujących samolotów powinien wybrać MwM.

lovekrakow.pl/aktualnosci/czy-food-trucki-wygraja-z-sala-koncertowa_36040.html

Giovanna

Postautor: Giovanna » 29 maja 2020, 19:59

Jak dla mnie to obie inwestycje to zadupia i kloce. Po co sie tu wogole licytowac....?
To ze MWM zlokalizowane jest przy torach to swietnie, w 5 m mozna sie bedzie przemiescic kolejka do Centrum.
Z P67 komunikacja fatalna a jak im za kilka lat zbuduja autostrade 400 m od osiedla to bedzie "sielanka?. Pociag przejedzie raz na jakis czas a samochody beda szumiec cala dobe....
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html

Mar G

Postautor: Mar G » 29 maja 2020, 22:29

P67 ? haha . widać, ze nie autor nie wie o czym pisze. i tyle w temacie :)

Giovanna

Postautor: Giovanna » 29 maja 2020, 23:07

Mar G pisze:P67 ? haha . widać, ze nie autor nie wie o czym pisze. i tyle w temacie :)

Haha..P64 to pepek swiata a P67 to zadupie.....widze ze jak argmentow brakuje to uciekamy sie do tanich sztuczek.
Niestety zaklinanie rzeczywistosci nie wiele pomoze...Jak sie wywalilo kase na mieszkanie na takim osiedlu to trzeba sie pogodzic i bic w piersi a nie bzdurzyc.
Wystarczylo zrobic rozeznanie w terenie, lokalizacji, komunikacji i...przede wszystkim planie zagospodarowania ... :mrgreen:
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html

Mar G

Postautor: Mar G » 02 cze 2020, 16:23

etap 4 ostatni

bip.krakow.pl/?news_id=126159

Mar G

Postautor: Mar G » 03 cze 2020, 20:47

Nie bardzo wiem co chcieliście zwiedzać skoro budynki dopiero budują i nie ma wstępu do nich ... ;)

pandg

Postautor: pandg » 15 cze 2020, 17:59

Jak uchwała krajobrazowa będzie wpływała na budowę kolejnych etapów P64? Czy będzie tylko jeden szlaban wjazdowy i jedna bramka wyjściowa (już istniejące)? Wiadomo już coś o starcie budowy IV etapu?

lovekrakow.pl/aktualnosci/od-1-lipca-koniec-z-grodzeniem-osiedli-w-krakowie-deweloperzy-maja-do-wyboru-tylko-szesc-kolorow-i-materialow_36225.html

Mar G

Postautor: Mar G » 15 cze 2020, 19:08

został już tylko 1 etap do realizacji.
pozwolenie na budowę wydane przed 1 lipca.
paragraf o grodzeniu ogródków - a zewnętrzny obszar spełnia ten wymóg - pozwoli na domknięcie osiedla w pierwotnej wersji.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”