Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Witt

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Witt » 01 cze 2020, 19:29

Mar G pisze:a gdzie tu reklama i antyreklama ?
chyba jesteś przeczulony ...
ja bym w P64 nie mieszkał, tak samo jak w IŻ.
mam inne gusta i wymagania.

Ty bys nie mieszkal ale kupiles wiec nie sciemniaj teraz. Wszystko jest zapisane...Wystarczy poszperac... :lol:
Ty juz na prawde dales tu taki pokaz ze na twoim miejscu juz dawno skonczylbym te wpisy o IZ ...ze wstydu...
MarG...czy dobrze zgaduje ? jestes dziadkiem emerytem?

Witt

Postautor: Witt » 01 cze 2020, 19:31

Mar G pisze:spacery z dziećmi sprzyjają obserwacjom najbliższej okolicy i kontaktu z naturą :)
trzymajcie się ciepło.

Oj to uwazaj ze Ci wnukow dziki nie pogryzly... :lol:

Mar G

Postautor: Mar G » 01 cze 2020, 19:52

to że się kupuje nie znaczy że się chce mieszkać. czy pisałem że nie kupiłem ? jak trudno niektórym czytać polskie znaki ze zrozumieniem.
jak dorośniesz i będzie Cię kiedyś stać też dasz dzieciom wolną rękę gdzie chcą mieszkanie w czasie studiów. nie ingeruję.

a do emerytury na pewno mam bliżej niż do matury :) doświadczenie życiowe zaś nakazuje mi, aby na przykładzie Iż pokazywać patologię - wycinka lasu wbrew prawu + umorzenie 4 mln kary za to + pozwolenie na budowę na architekturę trafnie nazwaną dzisiaj przez Padronę.

ostatnio nawet ZZM grzmiał przy okazji wykonywania alejek w Lasku B że pozwolono na to co się stało w tym miejscu.

nie tak powinien rozwijać się Kraków - i nie poradzę że mam taki pogląd.

a Was tak uwiera że młodzież woli P64 niż Iż ? ..... może to też już nie Wasze pokolenie ...

Witt

Postautor: Witt » 01 cze 2020, 20:03

Mar G pisze:to że się kupuje nie znaczy że się chce mieszkać. czy pisałem że nie kupiłem ? jak trudno niektórym czytać polskie znaki ze zrozumieniem.
jak dorośniesz i będzie Cię kiedyś stać też dasz dzieciom wolną rękę gdzie chcą mieszkanie w czasie studiów. nie ingeruję.

a do emerytury na pewno mam bliżej niż do matury :) doświadczenie życiowe zaś nakazuje mi, aby na przykładzie Iż pokazywać patologię - wycinka lasu wbrew prawu + umorzenie 4 mln kary za to + pozwolenie na budowę na architekturę trafnie nazwaną dzisiaj przez Padronę.

ostatnio nawet ZZM grzmiał przy okazji wykonywania alejek w Lasku B że pozwolono na to co się stało w tym miejscu.

a Was tak uwiera że młodzież woli P64 niż Iż ? ..... może to też już nie Wasze pokolenie ...

Doskonale! Jestes bardzo porzadnym i prawym czlowiekiem...
Inw Zywiecka "boli" Cie bardzo...nareszcie to przyznales.
Ale ale... A tam gdzie stoi Twoj dom w okolicy to nie bylo wczesniej lasu? Nie bylo wycinki zeby zbudowac ten sektor?
Wtedy nie widziales problemu? A teraz juz wszystkie okoliczne inwestycje ci przeszkadzaja?

Mowisz wycinka lasu wbrew prawu? Czy aby na pewno? Prywatny wlasciciel skorzystal z nowelizacji prawa...Wczesniej miasto chcialo wydymac wlasciciela na wycenie... to wlasciciel wydymal miasto, wycial drzewa i sprzedal deweloperowi...zreszta stawiajac jasno warunki zanim tego dokonal. Wiec trzymajmy sie faktow i prawdy...bylo zgodnie z prawem i bez zarzutow bo nie bylo do nich podstaw.

Mnie nic nie uwiera.. .To Ty starasz sie w tych 2 watkach przedstawiac wszystkie nowosci "promujac" P64 i negujac IZ. Naprawde nikogo tu nie interesuja twoje zale i frustracje. .. Masz jakies powiazania z Atalem SA? Skad ta uporczywa reklama i wogole idea zakupu lokum w tej nonsenensownej lokalizacji, za pare lat kilkaset metrow od obwodnicy na infrastrukturalnym pustkowiu...

PS.
Czytam ze zrozumieniem co piszesz....Uzyles sprytnego zabiegu, ze nie interesuje cie P64, ale zapomniales dodac ze kupiles tam mieszkanie. :lol:

Mar G

Postautor: Mar G » 03 cze 2020, 21:06

Witt pisze:
Mar G pisze:to że się kupuje nie znaczy że się chce mieszkać. czy pisałem że nie kupiłem ? jak trudno niektórym czytać polskie znaki ze zrozumieniem.

Ale ale... A tam gdzie stoi Twoj dom w okolicy to nie bylo wczesniej lasu? Nie bylo wycinki zeby zbudowac ten sektor?
Wtedy nie widziales problemu? A teraz juz wszystkie okoliczne inwestycje ci przeszkadzaja?

Mowisz wycinka lasu wbrew prawu? Czy aby na pewno? Prywatny wlasciciel skorzystal z nowelizacji prawa...Wczesniej miasto chcialo wydymac wlasciciela na wycenie... to wlasciciel wydymal miasto, wycial drzewa i sprzedal deweloperowi...zreszta stawiajac jasno warunki zanim tego dokonal. Wiec trzymajmy sie faktow i prawdy...bylo zgodnie z prawem i bez zarzutow bo nie bylo do nich podstaw.

Mnie nic nie uwiera.. .To Ty starasz sie w tych 2 watkach przedstawiac wszystkie nowosci "promujac" P64 i negujac IZ. Naprawde nikogo tu nie interesuja twoje zale i frustracje. .. Masz jakies powiazania z Atalem SA? Skad ta uporczywa reklama i wogole idea zakupu lokum w tej nonsenensownej lokalizacji, za pare lat kilkaset metrow od obwodnicy na infrastrukturalnym pustkowiu...

PS.
Czytam ze zrozumieniem co piszesz....Uzyles sprytnego zabiegu, ze nie interesuje cie P64, ale zapomniales dodac ze kupiles tam mieszkanie. :lol:

i smutne gdy na pewne tematy zabierają głos osoby nie mające pojęcia o zagadnieniu ....

- jedyne inwestycje na Polanie Zywieckiej ktore wymagały wycinki drzew to Apart Klimaty ( ok. 100 dorodnych drzew - akcja Ratuj Las) oraz Inwestycja Zywiecka.

- pod IZ wycinka bazowa miala miejsce nie za Lex Szyszko jak podajesz lecz bodaj w 2012 lub 2013 - zatrzymana po interwencji wezwanej Strazy Miejskiej i nalozona grzywna kilka milionow. Wlasciciel zniknął i sprzedał kolejnemu, ktory to dopiero wyciął resztkę tego co zostało. Protesty i żródło frustracji mieszkancow to wycinka wbrew prawu sprzed 7=8 lat i bezkarność sprawcy , a nie wykarczowanie resztki w 2017.

- Pozostałe budynki osiedli - domy i bloki Zasady powstały na bezdrzewnej od wieku Polanie w otulinie Lasu.

Poczytaj w materiałach żrodlowych zanim usiłujesz błysnąć intelektem.
Jeśli jeszcze pragniesz poszerzyć swoją wąską wiedzę pytaj - ale z odrobiną ogłady.

-

Witt

Postautor: Witt » 03 cze 2020, 21:20

Mar G pisze:
Witt pisze:

PS.

i smutne gdy na pewne tematy zabierają głos osoby nie mające pojęcia o zagadnieniu ....

- jedyne inwestycje na Polanie Zywieckiej ktore wymagały wycinki drzew to Apart Klimaty ( ok. 100 dorodnych drzew - akcja Ratuj Las) oraz Inwestycja Zywiecka.

- pod IZ wycinka bazowa miala miejsce nie za Lex Szyszko jak podajesz lecz bodaj w 2012 lub 2013 - zatrzymana po interwencji wezwanej Strazy Miejskiej i nalozona grzywna kilka milionow. Wlasciciel zniknął i sprzedał kolejnemu, ktory to dopiero wyciął resztkę tego co zostało. Protesty i żródło frustracji mieszkancow to wycinka wbrew prawu sprzed 7=8 lat i bezkarność sprawcy , a nie wykarczowanie resztki w 2017.

- Pozostałe budynki osiedli - domy i bloki Zasady powstały na bezdrzewnej od wieku Polanie w otulinie Lasu.

Poczytaj w materiałach żrodlowych zanim usiłujesz błysnąć intelektem.
Jeśli jeszcze pragniesz poszerzyć swoją wąską wiedzę pytaj - ale z odrobiną ogłady.

-

No widzisz. Teraz okazuje ze to Ty plywasz w temacie. Po pierwsze kontrowersje wzbudzila wlasnie wycinka drzew w 2018 w miejscu, w ktorym znajduje sie dzisiaj IZ. Mozna o tym przeczytac w wielu watkach w necie. Podobnie jak wypowiedzi wlascicieli tej ziemi przed sprzedaza deweloperowi. Poza tym sam sobie przeczysz skoro twierdziles ze IZ powstalo po bezprawnej wycince w 2012...Zatem IZ nie ma bezposredniej relacji z wycinka?
To wszystko co tutaj piszesz to takie same manipulacje jak cala afera a trasa 8PU...
Poza tym ciagle nie odpowiedziales czy Twoj dom w okolicy, (ktory latwo namierzyc) bo 20 kwietnia wyslales geniuszu mapke z lokalizacja... :lol: powstal na terenie w ktorym wczesniej nie wykarczowano lasu...?
Pozdrawiam z ogładą...bardzo "kulturalny" aferzysto...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2020, 21:58 przez Witt, łącznie zmieniany 2 razy.

Witt

Postautor: Witt » 03 cze 2020, 21:35

Mar G pisze:IŻ ?..... INWESTYCJA ŻYWIECKA.

mapka przebiegu ulicy tranzytowej Borek - 8 Pułku - Kobierzyńska via Torfowa poniżej.
sorry za nieudolność graficzną...
9 miesięcy walki mieszkańców Polany dało rezultat - czasem społeczny opór daje efekt :)

Obrazek

MarG na wlosciach (niebieski punkcik)..na terenie dawnego Lasu Borkowskiego....niestety wycietego..... : Teraz ma takie "wyrzuty" ze chroni to co zostalo zaciecie wszelkimi sposobami...sam korzystajac z wycinki... :D
Protestowal nawet zeby lacznice z 8PU do Zywieckiej puszczono nie ulica Szczerbinskiego, w poblizu ktorej mieszka, ale kosztem wycinki lasu w okolicy sasiedniej inwestycji (nawet nam mapke zamiescil)....
Brawo Ty ...! MarG
MarG, jestes tu juz znany z trollingu....Wielu forumowiczow Cie juz za to skrytykowalo, ale widac op-orny jestes ....Wystarczy przesledzic historie w tym watku.

Mar G

Postautor: Mar G » 03 cze 2020, 22:20

Wybacz zwłokę w odpowiedzi, ale oglądałem film.
prosiłem, abyś czytał powoli ... ze zrozumieniem , żeby coś dotarło- a tu na nic.

Polana Zywiecka - stąd pochodzi nazwa - od wieku jest obszarem bezdrzewnym. POLANA - drukowanymi - z założenia jest nieporosnięta drzewami.
To dzieci w szkole podstawowej wiedzą w klasach 1-3. może później zapominają jak widać...

Poczytaj książki historyczne o tym , co mieściło się na tym obszarze w latach 40-45 , pooglądaj zdjęcia z tego okresu - i niech ta dyskusja poszerzy Twoje wąskie horyzonty poza Google Maps - zresztą z tak chybioną lokalizacją :lol: :lol: :lol:
Pochylisz się wtedy z troską o tych, ku czci pamięci których znajduje się pewien pomnik nieopodal...

A wycinka 2018 to mały pikuś w porównaniu z tym, o którym pisałem w 2012=13 - ale pewnie Twój Google nie szuka artykułów w DP czy GK lub GW sprzed roku 2015...
poszperaj, poszukaj, poczytaj źródła - daj sobie szansę na to, aby ten poświęcony na obrażanie mnie czas wygenerował dla Ciebie coś pozytywnego.
abyś nie karmił się jedynie zawiścią i nienawiścią wobec bliźniego. wykrzesaj dobro z tej okazji - daj sobie szansę.

powodzenia. wierzę że potrafisz.też uwierz.

Mar G

Postautor: Mar G » 03 cze 2020, 22:33

Na marginesie :
jednocześnie muszę Cię poinformować, że właścicielowi posesji oznaczonej w Twoim poście kropką - z uwagi na mozliwość otrzymania przez niego gróźb karalnych po Twoim poście - przekazuję treść tej dyskusji - aby w razie takich incydentów mógł skierować sprawę do organów celem ustalenia Twojego IP.

dobrej nocy.

Mar G

Postautor: Mar G » 03 cze 2020, 22:45

jak ten czas leci .... 2009 to był - kara w 2013. odsetki tak narosły.

gazetakrakowska.pl/krakow-gigantyczna-kara-za-wyrab-lasu-w-miescie/ar/165131

Podżeganie do nienawiści jest teraz karane. bądź staranniejszy w doborze wpisów. szkoda, by dzieci oglądały ojca zza krat.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”