Mar G pisze:Wybacz zwłokę w odpowiedzi, ale oglądałem film.
prosiłem, abyś czytał powoli ... ze zrozumieniem , żeby coś dotarło- a tu na nic.
Polana Zywiecka - stąd pochodzi nazwa - od wieku jest obszarem bezdrzewnym. POLANA - drukowanymi - z założenia jest nieporosnięta drzewami.
To dzieci w szkole podstawowej wiedzą w klasach 1-3. może później zapominają jak widać...
Poczytaj książki historyczne o tym , co mieściło się na tym obszarze w latach 40-45 , pooglądaj zdjęcia z tego okresu - i niech ta dyskusja poszerzy Twoje wąskie horyzonty poza Google Maps - zresztą z tak chybioną lokalizacją![]()
![]()
![]()
Pochylisz się wtedy z troską o tych, ku czci pamięci których znajduje się pewien pomnik nieopodal...
A wycinka 2018 to mały pikuś w porównaniu z tym, o którym pisałem w 2012=13 - ale pewnie Twój Google nie szuka artykułów w DP czy GK lub GW sprzed roku 2015...
poszperaj, poszukaj, poczytaj źródła - daj sobie szansę na to, aby ten poświęcony na obrażanie mnie czas wygenerował dla Ciebie coś pozytywnego.
abyś nie karmił się jedynie zawiścią i nienawiścią wobec bliźniego. wykrzesaj dobro z tej okazji - daj sobie szansę.
powodzenia. wierzę że potrafisz.też uwierz.
Widze ze pograzasz sie nadal.
Twierdzisz ze Polana to Polana i nie bylo na niej Lasu a sam geniuszu w poprzednim poscie napisales:
...."jedyne inwestycje na Polanie Zywieckiej ktore wymagały wycinki drzew to Apart Klimaty ( ok. 100 dorodnych drzew - akcja Ratuj Las) oraz Inwestycja Zywiecka"....

Wlasciwie w tym momancie mozemy zakonczyc te debate.
Odnosnie Twojego komentarza co do grozb to widac masz poczucie, ze niezle narozrabiales. nie dziwie sie.
Znam Twoich sasiadow ktorzy rowniez Cie znaja...
Wlaciciel tej niebieskiej "kropki " bedzie z pewnoscia zachwycony ze wrabiasz go w te afere...ale to przeciez w Twoim stylu...
Poza tym, sam przyznales dzisiaj w watku o Klinach ze to nie forum dla idiotow wiec oszczedz sobie tych bredni.
Ale skoro lokalizacja jest chybiona to w czym problem...zatem jakiemu wlasciecielowi zostawiasz namiary...?

Link ktory zamieszczasz dotyczy 2005!!!

Zapomniales przy tym dodac informacje o aktualnych kwestiach prawnych:
krakow.naszemiasto.pl/znika-ostatni-teren-zielony-ktory-laczy-dwie-czesci-lasu/ar/c8-4097524
Zapomniales rowniez wspomniec o tym ze namieszaliscie przy lacznicach Zywieckiej i 8PU, stad tu twoje histeryczne wpisy na ten temat, Doprowadziliscie tym do kolejnej wycinki pod droge w okolicy Polany Zywieckiej
Zapomniales tez, ze w miejscu gdzie dzisiaj mieszkasz rozniez byl las co widac na starych mapach Krakowa. Posiadam w domu mape Krakowa z 1957 i wyobraz sobie cwaniaku z Lagiewnik, ze miedzy Zywiecka a Kobierzynska byl tylko las.
Twoj wpis o podzeganiu do nienawisci obroci sie przecwiwko tobie. Pamietaj o "wdziecznych" sasiadach w okolicy, ktorym namieszales.
Powiem Ci dla pocieszenia, a raczej zmartwienia, ze nie chodzi tu o mnie...na szczescie mieszkam daleko od patologii, ktora tu siejesz..

I co najwazniejsze...NIE strasz Panie MarG bo to zakrwawa na stalking...Jak sie "dziadziu" wytlumaczy wnukom, ze rozrabia na forach? Z kim beda chodzili na spacery po pozostalosciach po Lesie B ktory konsekwentnie wycinacie?
Skreeny twoich wpisow z konta MarG i frodo100 sa zachowane..."just in case", Dobrej nocy "kolego"...