Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Wiecie może kiedy rusza sprzedaż IV etapu?
Peterb pisze:Cześć wszystkim,
Przesyłam jeszcze kilka zdjęć z makietą budynków z P64.
Jak dla mnie wygląda to bardzo fajnie. Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie jeszcze lepiej
Pytał się ktoś może w atalu o te drogę w stronę Buszka pomiędzy budynkami IV etapu? Czy jest jakieś potwierdzone info odnośnie furtki w tym miejscu lub dodatkowego wjazdu na osiedle? Czy będzie to tylko dojazd do miejsc parkingowych?
Czemu w tych dwóch budynkach nie ma wydzielonych ogródków w mieszkaniach po prawej stronie u góry? Czy planowana tam jest jakaś uslugowka czy po prostu mieszkanie bez ogródka?
pandg pisze:Peterb pisze:Cześć wszystkim,
Jak dla mnie wygląda to bardzo fajnie. Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie jeszcze lepiej
Pytał się ktoś może w atalu o te drogę w stronę Buszka pomiędzy budynkami IV etapu? Czy jest jakieś potwierdzone info odnośnie furtki w tym miejscu lub dodatkowego wjazdu na osiedle? Czy będzie to tylko dojazd do miejsc parkingowych?
Czemu w tych dwóch budynkach nie ma wydzielonych ogródków w mieszkaniach po prawej stronie u góry? Czy planowana tam jest jakaś uslugowka czy po prostu mieszkanie bez ogródka?
Dzięki za foto. że będzie fajnie byłem przekonany podejmując decyzję w 01/19.
Wjazd był wykluczony z Buszka - takie info miałem rok temu. Furtkę można zrobić - kwestia okablowania całego osiedla do domofonu.
Ogródki - faktycznie nie ma ich w mieszkaniach północno-wschodnich - i to chyba we wszystkich 4 budynkach - jeśli dostrzegam dobrze brak płotków. Będzie więcej wspólnej przestrzeni.
Mar G pisze:Peterb pisze:Cześć wszystkim,
Dzięki za foto. że będzie fajnie byłem przekonany podejmując decyzję w 01/19.
@Mar G Ale podobnie jak ja byłeś pozytywnie zaskoczony wysokością IV etapu

Dzieki za odpowiedz Mar G, tez jestem z bloku 4.3 i dodatkowy wjazd na osiedle naprzeciwko bloku byłby bardzo uciążliwy.
pandg pisze:Dzieki za odpowiedz Mar G, tez jestem z bloku 4.3 i dodatkowy wjazd na osiedle naprzeciwko bloku byłby bardzo uciążliwy.
Fakt faktem nie ma tam ogrodzenia - ale również nie ma od wschodu - może faktycznie wnioskowane bramki będą. To byłoby OK.
Mar G pisze:pandg pisze:Dzieki za odpowiedz Mar G, tez jestem z bloku 4.3 i dodatkowy wjazd na osiedle naprzeciwko bloku byłby bardzo uciążliwy.
Fakt faktem nie ma tam ogrodzenia - ale również nie ma od wschodu - może faktycznie wnioskowane bramki będą. To byłoby OK.
Póki ulica Buszka nie zostanie przedłużona, to dodatkowy wjazd nie ma sensu w tym miejscu, bo i tak trzeba będzie jechać od Armii Krajowej. Natomiast bramka powinna być, nawet ze względu na fakt, że osiedle jest duże i jeżeli chcesz iść w stronę basenu AGH, to mieszkając na końcu osiedla, wychodząc wyjściem głównym, trzeba nadrobić niezły kawałek drogi. Myślę, że znaczący procent ruchu pieszego będzie odbywał się w tamta strone, chodzby na Błonia/ do parku Jordana czy do tramwaju
Ibum pisze:Mar G pisze:pandg pisze:Dzieki za odpowiedz Mar G, tez jestem z bloku 4.3 i dodatkowy wjazd na osiedle naprzeciwko bloku byłby bardzo uciążliwy.
Póki ulica Buszka nie zostanie przedłużona, to dodatkowy wjazd nie ma sensu w tym miejscu, bo i tak trzeba będzie jechać od Armii Krajowej. Natomiast bramka powinna być, nawet ze względu na fakt, że osiedle jest duże i jeżeli chcesz iść w stronę basenu AGH, to mieszkając na końcu osiedla, wychodząc wyjściem głównym, trzeba nadrobić niezły kawałek drogi. Myślę, że znaczący procent ruchu pieszego będzie odbywał się w tamta strone, chodzby na Błonia/ do parku Jordana czy do tramwaju
Atal ma wykonać nową Buszka do końca terenu inwestycji - to jest w pozwoleniu na budowę jako warunek odbioru inwestycji.
Bardziej mi chodziło o całościowe przedłużenie, tak, żeby się dało dojechać ul. Buszka do Piastowskiej. Bez tego wjazd od ul. Przybyszewskiego będzie bliżej, skoro do osiedla da się dojechać tylko od Armii Krajowej. W takiej sytuacji wjazd na osiedle od ul. Buszka niewiele zmienia, gdyż niewielu mieszkańców by z niego korzystalo. Pozyjemy, zobaczymy co zostanie wykonane.
Cześć,
czy na podstawie ostatnio udostępnionych postępów - 70% postępu inwestycji według informacji zamieszczonych w "aktualnościach", wizualnie też postępy cieszą oko, co pewnie zawdzięczamy brakowi zim - można spodziewać się wcześniejszego odbioru mieszkań niż koniec 2021?
Pozdrawiam
czy na podstawie ostatnio udostępnionych postępów - 70% postępu inwestycji według informacji zamieszczonych w "aktualnościach", wizualnie też postępy cieszą oko, co pewnie zawdzięczamy brakowi zim - można spodziewać się wcześniejszego odbioru mieszkań niż koniec 2021?
Pozdrawiam
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”