Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 16 lip 2020, 10:21

Ibum pisze:
Rak pisze:Nie będzie już więcej etapów ?

Nie, etap 4 jest ostatni. Jeżeli ktoś szukał dla rodziny, to 65m2 ma bardzo fajny układ i pewnie dlatego się szybko rozchodzi. Dodatkowo niewiele jest inwestycji blisko centrum w takich kameralnych budynkach. Cena trzeba przyznać, że jest atrakcyjna patrząc na całokształt. Teraz nawet na Biezanowie są ceny ok. 8k/m2. Mi się podobają te 65m2 mieszkania na parterze, z dużymi ogródkami, ale jednak myślę, że Buszka w końcu powstanie i wtedy mieszkanie na parterze przy ulicy to będzie dramat, zarówno w komforcie, jak i wartości mieszkania. Już teraz mam wątpliwości czy taki ogródek przy chodniku ( byłam na miejscu kilkakrotnie o różnych porach dnia w różne dni tygodnia i zawsze się kręci tamtędy sporo osób) będzie komfortowe.

Pełna zgoda - te partery przy chodniku to dla bardzo otwartych na nowych znajomych osób :)

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lip 2020, 10:24

bulkas pisze:
Mar G pisze:
Ibum pisze:17 mieszkan wstępnie zarezerwowanych w 4 etapie, w 1 dzien

poranek kolejnego dnia i 23 zajęte. wstrzelili się chyba idealnie czasowo ceną w zerowe stopy depozytowe.

Poszlo szybko :) @Mar G Powiedz mi, gdzies zginela moja wiadomosc, to buszka jest tematem aktualnym aby bylo przejezdne, prawda?
Cena pod 10k za 60m i sie rozchodzi, takze ja juz tak sobie patrze na te spadki :D tak samo duzo sie rozeszlo w innych inwestycjach nowych...
Dobra decyzja podjales kupujac po 9k :) Zastanawaim sie tylko co bedzie z wiborem za 5 lat, czy mega nie wzrosnie biorac na kredyt i to cale zamieszanie z wirusem i stabilnoscia zatrudnienia, ale to juz jest offtopic.

Wczoraj Buszka było omówione. Przypuszczam, że w końcu będzie przejezdne jak miasto wstanie z kolan. za wiele lat.
Chociaż dzisiaj po propozycjach Prezia - śmieci podwyżka 100%, MPK 40-70% zależy od wersji mieszkańca, abonamenty postojowe.... 1000% - widać, że sytuacja miasta jest katastrofalna.

Ibum

Postautor: Ibum » 16 lip 2020, 10:31

Rak pisze:Właśnie szukałem ale większego ciutke a tutaj jak jest porządne..to aż zbyt duże i to po 13 za metr. Natomiast 4 pokojowe są albo zbyt maławe w "salonie" albo północne, te od zachodu mają sens bardziej na wynajem niż aby w nich przebywać - mikro salonik plus owszem bardzo dobre rozmiarowo 3 pokoje. Zatem po odjęciu owszem fajnych 3 pokojowych 60 tek, już tutaj nic interesującego nie ma i nie będzie - prznajmniej dla mnie a szkoda, bo liczyłem że jednak coś jeszcze wykroją :( Szkoda, że spraprali nieco te 4 pokojowe, bo 23 m2 na salon/kuchnia to porażka w sumie, trochę m2 więcej i bym wziął i dlatego śledziłem. no nic taki lajf. A miejsce i okolicę lubię !

W takim razie zostają tylko 86m2 w wysokich budynkach. Wiem, że nie jest to już kameralna zabudowa, ale na 8 piętrze powinno być widokowo całkiem fajnie no i mieszkania są od południowej strony.

SirCinek

Postautor: SirCinek » 16 lip 2020, 18:16

Jak tak patrzę na etap 2 zostało jeszcze b4.2.38 - układ średni, ale balkon narożny w stronę południową-wschodnią może mieć ciekawe widoki, z drugiej strony jednak 9 piętrowe monstra :)

@Mar G - masz jakieś dodatkowe materiały, które możnaby przejrzeć ? Umówiłem się do biura, zobaczę co tam mi będą w stanie pokazać.

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lip 2020, 20:00

SirCinek pisze:Jak tak patrzę na etap 2 zostało jeszcze b4.2.38 - układ średni, ale balkon narożny w stronę południową-wschodnią może mieć ciekawe widoki, z drugiej strony jednak 9 piętrowe monstra :)

@Mar G - masz jakieś dodatkowe materiały, które możnaby przejrzeć ? Umówiłem się do biura, zobaczę co tam mi będą w stanie pokazać.

38 to ma Balkon raczej północno-wschodni - nie południowo-wschodni. a przed oknami dobrze nazwane monstra i wywiew garażu na dachu 4.3

Jakie materiały Cię interesują ? jest tego multum.

Ibum

Postautor: Ibum » 16 lip 2020, 20:28

Mar G pisze:
SirCinek pisze:Jak tak patrzę na etap 2 zostało jeszcze b4.2.38 - układ średni, ale balkon narożny w stronę południową-wschodnią może mieć ciekawe widoki, z drugiej strony jednak 9 piętrowe monstra :)

38 to ma Balkon raczej północno-wschodni - nie południowo-wschodni. a przed oknami dobrze nazwane monstra i wywiew garażu na dachu 4.3

Fakt, że kameralne te 9 piętrowce nie są, ale bez przesady z tymi monstrami. W Krakowie są budynki pare pieter wyższe i ze znacznie większą ilością mieszkań. 47mieszkan, to nie jest tak dużo. Bywa ich 100 i więcej w 1 budynku.

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lip 2020, 20:43

Miałem na myśli intensywność /gęstość okien jaką ma to mieszkanie jako widok. niezręczne sformułowanie fakt.bo architektonicznie balkony nadają lekkość temu osiedlu jak wiemy.

odkąd zorientowałem się, że na dachu są takie wywiewy zastanawiam się jako one hałasują wyższym piętrom 5.x - skoro wyciągają spaliny 8 pięter w górę. bo widok zasłaniają na pewno gabarytami.

Obrazek

SirCinek

Postautor: SirCinek » 16 lip 2020, 21:03

Mar G pisze:

Racja, balkon skierowany jest północno-wschodnio.. na południe można spojrzeć, tym bardziej że sąsiednie mieszkanie na tym piętrze nie ma balkonu narożnego. Natomiast nie pomyślałem o sąsiednim budynku ;) to samo mieszkanko w 4.3 (już sprzedane) ma jednak większy potencjał, nawet jeżeli rozbudują kampus UP, to raczej nie do tej wysokości :)

Głównie interesuje mnie widok z poszczególnych mieszkań. Niestety widzę już, że te z perspektywami są dawno wykupione ;)

Ibum

Postautor: Ibum » 16 lip 2020, 21:46

Głównie interesuje mnie widok z poszczególnych mieszkań. Niestety widzę już, że te z perspektywami są dawno wykupione ;)[/quote]
Mieszkań widokowych nie ma w Krakowie dużo, a popyt zdecydowanie przewyższa podaż. Popatrzmy na mieszkania po 1,3M PLN z 4 etapu, już 2 zarezerwowane, mimo astronomicznej sumy jak za mieszkanie jednak. Obok w odległości 500m jest ładny dom do sprzedania za 2M. Miałam okazje podczas ostatniej wycieczki spotkać mieszkańców takiego apartamentu widokowego na ostatnim piętrze 1 etapu. Kupowali na etapie dziury w ziemi i w pewnym momencie 5 chętnych czekało czy nie zrezygnują.

Mar G

Postautor: Mar G » 16 lip 2020, 21:53

Ibum pisze:Głównie interesuje mnie widok z poszczególnych mieszkań. Niestety widzę już, że te z perspektywami są dawno wykupione ;)

Mieszkań widokowych nie ma w Krakowie dużo, a popyt zdecydowanie przewyższa podaż. Popatrzmy na mieszkania po 1,3M PLN z 4 etapu, już 2 zarezerwowane, mimo astronomicznej sumy jak za mieszkanie jednak. Obok w odległości 500m jest ładny dom do sprzedania za 2M. Miałam okazje podczas ostatniej wycieczki spotkać mieszkańców takiego apartamentu widokowego na ostatnim piętrze 1 etapu. Kupowali na etapie dziury w ziemi i w pewnym momencie 5 chętnych czekało czy nie zrezygnują.[/quote]

Bierz pod uwagę, że te widokowe w et. 1 przed sobą mają jednak Garden Lane.
a w etapie IV 3.2 3.3 3.4 nie będą mieć nic poza drzewami. podobnie 4.2 i 4.3 od 5.piętra.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”