Jak wygląda sprawa oględzin w tych inwestycjach ? (przed odbiorem)
Czy jest to możliwe ?
Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
-
Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
Można obejrzeć przed odbiorem ale kiedy dokładnie to jeszcze nie wiadomo. W IIIA jest 51% ukonczenia budowy, w IV 24%, a w IIIB dopiero co wystartowali z budowa, więc jeszcze chwilę potrwa zanim będzie co ogladać.
-
Oferta z 1% upustem w etapie IIIB dla mieszkania na 1 piętrze (~64m). Inwestycja powstaje na gruncie w użytkowaniu wieczystym!!! Wizyta na miejscu i widok jak bloki stoja blisko siebie skutecznie zniechęciły mnie do dalszych negocjacji. Naprawde dziwie się, że ludzie kupują mieszkania w tej inwestycji w takich cenach.
lamia.reno pisze:Oferta z 1% upustem w etapie IIIB dla mieszkania na 1 piętrze (~64m). Inwestycja powstaje na gruncie w użytkowaniu wieczystym!!! Wizyta na miejscu i widok jak bloki stoja blisko siebie skutecznie zniechęciły mnie do dalszych negocjacji. Naprawde dziwie się, że ludzie kupują mieszkania w tej inwestycji w takich cenach.
Napisz coś więcej czym się tak zbulwersowałeś.
-
55piotras pisze:lamia.reno pisze:Oferta z 1% upustem w etapie IIIB dla mieszkania na 1 piętrze (~64m). Inwestycja powstaje na gruncie w użytkowaniu wieczystym!!! Wizyta na miejscu i widok jak bloki stoja blisko siebie skutecznie zniechęciły mnie do dalszych negocjacji. Naprawde dziwie się, że ludzie kupują mieszkania w tej inwestycji w takich cenach.
Generalnie zbulwersowałem się wizytując inwestycje na miejscu tym, że bloki są tak blisko siebie. Oczywiście wizualizacje to jasno pokazują ale jakoś obserwacja na żywo bardziej przemówiła mi do wyobraźni. Inwestycja na terenie w użytkowaniu wieczystym w tej lokalizacji w takiej cenie w moim odczuciu jest troche śmieszna. Podobne ceny mają mieszkania przy Tauron arenie, które w mojej ocenie mają atrakcyjniejsze położenie. O ofercie Develii na Centralnej dużo tańśzej nie wspomne.
Z drugiej strony podziwiam ilość zawieranych transakcji bo księga wieczysta inwestycjii pokazuje, że cały czas coś sie sprzedaje. Nie ukrywam, że nie rozumiem tego fenomenu.
Wideo z fejsbuka mieszkańców (nie moje) też fajnie zderza wizję na wizualizacji i w rzeczywistości. Pierwsze piętra w etapie IV w najdalej wysuniętym bloku to tam chyba cały czas jest noc bo do drzew może jest z metr gdzie na wizualizacji dobre pare metrów. I tak generalnie wszystkie odległości na wizualizacjiach w moim odczuciu są trochę podrasowane.
youtu.be/eLifiascW4w
youtu.be/BUQZGWXRGfo
youtu.be/u8nKfsd-SLM
Co bliżej Tauron Areny ma podobne ceny do Atalu ?
-
klientkrk pisze:Co bliżej Tauron Areny ma podobne ceny do Atalu ?
Tak na szybko to mam na myśli między innymi inwestycję dewelopera Caba Na Dąbiu, a także Lema 2 od Wawel Service.
lamia.reno pisze:55piotras pisze:lamia.reno pisze:Oferta z 1% upustem w etapie IIIB dla mieszkania na 1 piętrze (~64m). Inwestycja powstaje na gruncie w użytkowaniu wieczystym!!! Wizyta na miejscu i widok jak bloki stoja blisko siebie skutecznie zniechęciły mnie do dalszych negocjacji. Naprawde dziwie się, że ludzie kupują mieszkania w tej inwestycji w takich cenach.
Generalnie zbulwersowałem się wizytując inwestycje na miejscu tym, że bloki są tak blisko siebie. Oczywiście wizualizacje to jasno pokazują ale jakoś obserwacja na żywo bardziej przemówiła mi do wyobraźni. Inwestycja na terenie w użytkowaniu wieczystym w tej lokalizacji w takiej cenie w moim odczuciu jest troche śmieszna. Podobne ceny mają mieszkania przy Tauron arenie, które w mojej ocenie mają atrakcyjniejsze położenie. O ofercie Develii na Centralnej dużo tańśzej nie wspomne.
Z drugiej strony podziwiam ilość zawieranych transakcji bo księga wieczysta inwestycjii pokazuje, że cały czas coś sie sprzedaje. Nie ukrywam, że nie rozumiem tego fenomenu.
Wideo z fejsbuka mieszkańców (nie moje) też fajnie zderza wizję na wizualizacji i w rzeczywistości. Pierwsze piętra w etapie IV w najdalej wysuniętym bloku to tam chyba cały czas jest noc bo do drzew może jest z metr gdzie na wizualizacji dobre pare metrów. I tak generalnie wszystkie odległości na wizualizacjiach w moim odczuciu są trochę podrasowane.
youtu.be/eLifiascW4w
youtu.be/BUQZGWXRGfo
youtu.be/u8nKfsd-SLM
Oferta Develii jest akurat nieśmiesznym żartem. Budowa miała ruszyć w listopadzie ubiegłego roku, tymczasem nadal nie mają pozwolenia na budowę... Więc pchanie się w rezerwację u nich to strata czasu (chyba, że komuś nie robi różnicy to kiedy budowa się skończy). Sama architektura tych bloków na Galicyjskiej to też uważam zupełnie inna liga niż to co Atal proponuje na alei pokoju.
lamia.reno pisze:klientkrk pisze:Co bliżej Tauron Areny ma podobne ceny do Atalu ?
Tak na szybko to mam na myśli między innymi inwestycję dewelopera Caba Na Dąbiu, a także Lema 2 od Wawel Service.
Coś jednak chyba sprawiło, że interesowałeś się zakupem tutaj, a na 30% rabatu raczej nie liczyłeś. Czy w ogóle nie rozważałeś tego miejsca tylko sprawdzałeś możliwości do negocjacji?
Te drzewa przy etapie czwartym niezgodne z wizualizacją to faktycznie skandal, dzięki za wrzucenie filmów, bo nawet będąc na budowie, ciężko sobie to wszystko zobrazować.
-
mop pisze:lamia.reno pisze:klientkrk pisze:Co bliżej Tauron Areny ma podobne ceny do Atalu ?
Coś jednak chyba sprawiło, że interesowałeś się zakupem tutaj, a na 30% rabatu raczej nie liczyłeś. Czy w ogóle nie rozważałeś tego miejsca tylko sprawdzałeś możliwości do negocjacji?
Te drzewa przy etapie czwartym niezgodne z wizualizacją to faktycznie skandal, dzięki za wrzucenie filmów, bo nawet będąc na budowie, ciężko sobie to wszystko zobrazować.
Jestem realistą i nie liczyłem na 30% a kilka % bynajmniej nie 1. Atal sprytnie dolicza do metrażu mieszkania miejsce pod ściankami działowymi oraz dodatkowo wykończenie balkonu co wpływa na realnie wyższe ceny za metr. Obowiązek wykupu miejsca parkingowego to akurat w moim odczuciu dobra praktyka (mimo, iż obecnie nie posiadam auta). Te informacje akurat są jasno podane na stronie inwestycji. Natomiast ja nigdzie nie wyłapałem, że grunt jest w użytkowaniu wieczystym, dowiedziałem się na etapie kontaktu z biurem sprzedaży. Dla mnie osobiście to także istotny element i tak wiem, że dużo się buduje na tego typu gruntach. Nie mniej jednak jest to czynnik, który przemawia za niższą ceną.
Ktoś tutaj tez wspomniał o jakości. No fakt bloki Atala w etapie I wyglądają ładnie i są tam duuuuuże ogległości w porównaniu z kolejnymi etapami w niektórych miejscach. Natomiast dużo ciekawych informacji o jakości budowy można poczytać na formu mieszkańców na fejsiku. Powiedziałbym, że nie odbiegają raczej na + jakością od innych deweloperów.
Aha czego jeszcze nie ma wizce to, że miedzy etapem I a IV powstanie najprawdopodobniej jakiś budynek usługowy (nie wiadomo jak duży i ile pięter).
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”