Bagry House Kraków / domy i bliźniaki w Krakowie - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
timmons

Re: Bagry House Kraków / domy i bliźniaki w Krakowie - opinie na forum

Postautor: timmons » 23 kwie 2020, 9:02

Grejfrut pisze:Lokalizacja domków faktycznie fajna, dla kogoś kto nigdy nie był na Bagrach i dał się oczarować marketingowi miejsca. Oczywiście jest tam bardzo ładnie, są place zabaw, dobra komunikacja, ale latem będzie tam ciężko żyć. Dlaczego? Praktycznie non-stop są tam ludzie, którzy palą grille w ilościach nieograniczonych. Śmierdzi strasznie, praktycznie od rana do wieczora. W weekendy można zapomnieć o tej otoczce ciszy i przyrody, bo jest dramat. Zimą dużo lepiej, bardzo przyjemne miejsce. Domki poza tym fajne, może poza tymi z działkami o wielkości mieszkania, jak ktoś ma wolne 1,5mln to można pomyśleć, ale nie zapłaciłabym tyle za dom z działką o wielkości mieszkania. Znam Bagry dobrze i jednak nie chciałbym tam mieszkać, przynajmniej nie w tym miejscu, bo jest w samym sercu letniego grillowiska.

Zgoda. Zbyt drogie w tej cenie.

Goska

Postautor: Goska » 20 maja 2020, 7:20

[quote="nutty_10"]Czy ktoś odstępował od umowy i dostał zwrot opłaty wstępnej? Ja czekam ponad 3 tygodnie, co chwilę słyszę że kasa już będzie...[/quote

Czy mogę zapytać dlaczego się Pan rozmyślił? My tez się zastanawiamy nad ta inwestycja, rezerwacja dokonana, ale nadal mamy wątpliwości głównie przez hałas/grillowanie latem no i oczywiście słynne zapachy z oczyszczalni ścieków

Grejfrut

Postautor: Grejfrut » 20 maja 2020, 8:29

Wynajmowałem kilka lat mieszkanie nad Bagrami. Mogę Ci powiedzieć tyle, że oczyszczalnia jest przereklamowana. Czułem ją bardzo rzadko, głównie zimą. Jednak w niczym to nie przeszkadzało. Być może od tego czasu coś zmienili, unowocześnili sprzęt. Znajomi od chyba pięciu lat mieszkają na Przewozie (fakt, trochę dalej) i nigdy nie czuli oczyszczalni. Oczywiście są głosy, że śmierdzi tragicznie, ale to raczej od osób, którym wszystko przeszkadza. Miałem takiego sąsiada właśnie nad Bagrami, który kiedyś zrobił awanturę, że dzieci biegają i mu się sufit trzęsie. Warto dodać, że mieszkał na ostatnim piętrze :lol:

Więc smród bym sobie darował, ale latem faktycznie idylla będzie zaburzona. Być może uda się wygrać, aby nad Bagrami był zakaz grillowania - czemu mocno kibicuje, ale raczej nie w tym roku. A przy ładnym dniu jest tragedia, kopcą na taką skalę, że ubrania w szafie śmierdzą kiełbasą z grilla. No i niestety nie jest to aż tak krótki okres. Zaczyna się lekko od marca, potem od maja do końca września jest coraz gorzej, a koniec sezonu jest nawet z końcem października. Zależy oczywiście od pogody. Zatem takie pewne miesiące to listopad - luty.

Zadaj sobie pytanie czy naprawdę chcesz tam mieszkać? Ja na Twoim miejscu, mają taki budżet na dom zastanowiłbym się nad Skotnikami. Miejscówka jest mega, a w tych pieniądzach możesz kupić:

- Działkę 10a za 550 000 zł
- Zlecić firmie budowę domu do stanu deweloperskiego, od 400 000 zł (dom około 110 m2) do 550 000 zł (dom taki jak nad Bagrami)

I już masz od 950 000 do 1 100 000 zł za dom z działką 10 arów! Buduje Ci firma, więc nic Cię nie interesuje. Skotniki są super skomunikowane, 2 przystanki autobusem, lub 20 minut spacerem na Pętle Czerwone Maki. Z Bagrów na Pętle Mały Płaszów czy na przystanek Lipska (chyba bliżej) też się idzie od 10 do 20 minut. Nad Bagrami masz zalew, ale przy Skotnikach masz las Skotnicki i Tyniecki. Masa miejsc na rower, bieganie itd. Co ważne są to tereny chronione, więc ich nie zabudują. Moim zdaniem mając taką kasę na zakup domu wybrałbym opcję z budowaniem przez firmę. Bo te działeczki na Bagrach są mikroskopijne. Umówmy się, ale dopiero mając przed domem ok 2,5a można mieć jakiś komfort, 0,7a to jest kpina - tak większy ogródek w bloku, a czasem i w bloku są większe.

Zatem na Waszym miejscu bym to sobie przemyślał, bo tak realnie ile będziecie z zalewu korzystać? Chyba, że macie dzieci, które żeglują. Poza tym na Skotnikach masz szkolę, dużą i fajną, a na Małym Płaszowie jest dramat ze szkołą, chyba że nie macie dzieci. No ale co kto lubi. Moim zdaniem fajne domki, ale w tych pieniądzach można mieć dużo wyższy komfort, może nieco dalej od centrum, ale też przy pętli tramwajowej, gdzie możesz podjechać autem i za darmo je zostawić korzystając z komunikacji miejskiej.

nutty_10

Postautor: nutty_10 » 20 maja 2020, 21:37

Goska pisze:
nutty_10 pisze:Czy ktoś odstępował od umowy i dostał zwrot opłaty wstępnej? Ja czekam ponad 3 tygodnie, co chwilę słyszę że kasa już będzie...[/quote

Czy mogę zapytać dlaczego się Pan rozmyślił? My tez się zastanawiamy nad ta inwestycja, rezerwacja dokonana, ale nadal mamy wątpliwości głównie przez hałas/grillowanie latem no i oczywiście słynne zapachy z oczyszczalni ścieków

Powody rozmyślenia:
- W momencie popisywania rezerwacji otrzymaliśmy informacje ze pewne zmiany lokatorskie są możliwe, ale mamy czekać na potwierdzenie od developera. W międzyczasie budynek się wybudował i po 5 miesiącach otrzymaliśmy informacje zmiany są niemożliwe. Oraz że mamy szybko podpisywać umowę developerską. Był to główny powód, ponieważ domek nie ma świetnego układu i konieczne były by przeróbki, a w takim tempie kontaktu to byśmy to 5 lat uzgadniali ;)
- Uważałbym na kwestie ogrodzenia - wg mnie nie ma fizycznej możliwości zrobienia tego tak jak zapewniają.
- Generalnie ciężki kontakt z nimi, trzeba co chwila się przypominać, żeby uzyskać odpowiedź. Wizytę na budowie chyba miesiąc próbowałem ustalić termin.
- Cena jest wysoka, jak na to co oferują. Szczególnie jak mamy covid. Z ciekawości jaki rabat teraz oferują?

Okolica:

Teraz jest dobry moment żeby się przejść w sobotę / niedzielę i zobaczyć jak grille wyglądają i hałas.

Polecam odwiedzić teren w nocy. Tam są dość mocne światła z parku, świecą się cała noc.

Zapachy jakieś tam są, ale wg mnie bez dramatu. Głównie kolo 21. Do zweryfikowania indywidualnie. Nie jest to ta sama intensywność co przy giełdzie rybitwy.

55piotras

Postautor: 55piotras » 24 maja 2020, 13:31

Szeregówka za 1,3mln i ciężki kontakt z deweloperem?
Chyba te czasy (mam nadzieje) za chwile się skończą.

Goska

Postautor: Goska » 25 maja 2020, 18:52

nutty_10 pisze:
Goska pisze:
nutty_10 pisze:Czy ktoś odstępował od umowy i dostał zwrot opłaty wstępnej? Ja czekam ponad 3 tygodnie, co chwilę słyszę że kasa już będzie...[/quote

Powody rozmyślenia:
- W momencie popisywania rezerwacji otrzymaliśmy informacje ze pewne zmiany lokatorskie są możliwe, ale mamy czekać na potwierdzenie od developera. W międzyczasie budynek się wybudował i po 5 miesiącach otrzymaliśmy informacje zmiany są niemożliwe. Oraz że mamy szybko podpisywać umowę developerską. Był to główny powód, ponieważ domek nie ma świetnego układu i konieczne były by przeróbki, a w takim tempie kontaktu to byśmy to 5 lat uzgadniali ;)
- Uważałbym na kwestie ogrodzenia - wg mnie nie ma fizycznej możliwości zrobienia tego tak jak zapewniają.
- Generalnie ciężki kontakt z nimi, trzeba co chwila się przypominać, żeby uzyskać odpowiedź. Wizytę na budowie chyba miesiąc próbowałem ustalić termin.
- Cena jest wysoka, jak na to co oferują. Szczególnie jak mamy covid. Z ciekawości jaki rabat teraz oferują?

Okolica:

Teraz jest dobry moment żeby się przejść w sobotę / niedzielę i zobaczyć jak grille wyglądają i hałas.

Polecam odwiedzić teren w nocy. Tam są dość mocne światła z parku, świecą się cała noc.

Zapachy jakieś tam są, ale wg mnie bez dramatu. Głównie kolo 21. Do zweryfikowania indywidualnie. Nie jest to ta sama intensywność co przy giełdzie rybitwy.

Dziękuje za odpowiedzi i wskazówki.

Płaszów znamy dość dobrze choć niestety nie mamy możliwości teraz sprawdzić sami w kwesti . i hałasu.

Niestety żadnego rabatu nie oferują.

Kamila_1038

Postautor: Kamila_1038 » 03 sie 2020, 11:26

Mi tam inwestycja bardzo się podoba, byłam gotowa podpisać umowę, ale niestety bank odmówił mi kredytowania przez covid. :|

gruszek

Postautor: gruszek » 07 sie 2020, 13:37

Kamila_1038 pisze:Mi tam inwestycja bardzo się podoba, byłam gotowa podpisać umowę, ale niestety bank odmówił mi kredytowania przez covid. :|

Kamila, który domek miałaś na oku?

Kamila_1038

Postautor: Kamila_1038 » 24 sie 2020, 11:39

Miałam zarezerwowany dom numer 14 z widokiem na park

timmons

Postautor: timmons » 27 lis 2020, 14:17

Wiele z nich jest wciąż niesprzedanych. Oczywiście odmawiają dyskontowania.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”