Nowe mieszkania MdM na Prądniku Białym ul. Banacha od Activ Kraków - forum, opinie
Re: Nowe mieszkania MdM na Prądniku Białym ul. Banacha od Activ Kraków - forum, opinie
Buduja dwa nowe bloki na przedluzeniu Banacha w kierunku łak...okolica przypomina teraz krajobraz ksiezycowy wszedzie wykopy ciezarowki. Nowy Inwestor dostał podobnie jak Activ pozwolenie na budowe i koniecznosc przedluzenia Banacha i calej infrastruktury...Jak bylem to sprawdzalem i szukalem w Intrenetach tej Inwestycji ale tak jakby budowali a nie była jeszcze w sprzedazy...
Re: Nowe mieszkania MdM na Prądniku Białym ul. Banacha od Activ Kraków - forum, opinie
czy chodzi o działki te zaznaczone? z tego co wiem (umowa deweloperska) i troszkę poszukałam żeby się upewnić to będzie tam budował GEO Mieszkanie i Dom Sp. z o.o. ale nie ma jeszcze oferty na stronie więc trochę dziwne że budują -to sprawdzone info?
a tutaj inf. o pozwoleniu na budowę:
wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wniosek/20290d52-7f07-4df6-ae1e-940a698a3170
Pozdrawiam:
E.

Pozdrawiam:
E.

ewela pisze:czy chodzi o działki te zaznaczone? z tego co wiem (umowa deweloperska) i troszkę poszukałam żeby się upewnić to będzie tam budował GEO Mieszkanie i Dom Sp. z o.o. ale nie ma jeszcze oferty na stronie więc trochę dziwne że budują -to sprawdzone info?
Pozdrawiam:
E.
Info sprawdzone:) Dziura wielka wykopana, dzwigi stoją, kopraki jezdzą...

Piwnice są wykończone. Niestety dostaniemy szczebelkowe drewniane drzwi. Po cichu liczyłem zwykłe metalowe no ale cóż...Value Egineering robi swoje.

W pomieszczeniu wymiennikowni - to tam gdzie będzie produkowana dla nas ciepła woda użytkowa miejska - wprowadzone zostały już rurociągi cieplne- jest tez wodomierz zimnej wody- wezła cieplnego brak...takowy zdajsie jest z reguły wykonywany przez MPEC ale moge sie mylić.

I na koniec dziwne podpiecie rurociągów kanalizacji w garażu. W mojej ocenie jeśli to odplywy z pionow a zapewne tak jest jest to błedne rozwiazanie i mam nadzieje ze to poprawia bo to niedpuszczalne zmniejszać średnice po przejsciu w poziomy odcinek odplywowy...inaczej wspolczuje ludziom na parterze.

To całkiem ładnie idzie to budowanie....
co do budowy obok Banacha zupełnie dziwna sytuacja, na tablicy informacja o inwestorze OZON MEGAPOLIS, pozwolenie uzyskali w 08.2016 r. a Activ twierdzi, że nie wie co to będzie za budynek (wie że MEGAPOLIS buduje), żadnych informacji nie ma na stronach a prace idą całkiem szybko... w moim odczuciu dziwna akcja bo Activ jako właściciel sąsiedniej działki powinien być stroną w postępowaniu dotyczącym wydania pozwolenia na budowę I powinien otrzymać informację o budowie, nowy budynek zasłoni wolną przestrzeń i zaciemni okolice budynku 1
wie ktoś coś może więcej w tym temacie? może dobrze zapytać w UM skoro Activ nic nie wie?
co do budowy obok Banacha zupełnie dziwna sytuacja, na tablicy informacja o inwestorze OZON MEGAPOLIS, pozwolenie uzyskali w 08.2016 r. a Activ twierdzi, że nie wie co to będzie za budynek (wie że MEGAPOLIS buduje), żadnych informacji nie ma na stronach a prace idą całkiem szybko... w moim odczuciu dziwna akcja bo Activ jako właściciel sąsiedniej działki powinien być stroną w postępowaniu dotyczącym wydania pozwolenia na budowę I powinien otrzymać informację o budowie, nowy budynek zasłoni wolną przestrzeń i zaciemni okolice budynku 1

Ewela ja mieszkam obok...i wiem że powstaną tam zdajsie 3 bloki...wg. naszej przewodniczacej wspolnoty podobno całkiem ładna architektura...miała mi przesłać wizualki ale jakos tego nie zrobiła do tej pory, a ja jakoś nie naciskałem:P okna mam z drugiej strony:)
witam,
to może ja coś napiszę
z tego co pamiętam w umowie deweloperskiej jest inf. że droga na budowę etap 2 i 3 będzie po stronie wsch. czyli przy tej wąskiej zielonej działce obok budynku. Niestety wygląda na to że zamieszkamy sobie na placu budowy w samym centrum heh :/ fajnie że już ogrzewają mieszkanie bo ściany wyschną i lepiej będzie można ocenić jakość wykonania. Jeżeli kogoś interesuje budowa obok będzie tam na razie 4 bloki oddane 06.2018 r.(budowa ekspresowa) wysokość taka jak buduje activ ale już wiem że będą dalsze etapy bo jest ogłoszony konkurs na projekt - sądzę że będą budować do końca przyszłej drogi tj. do linii tramwaju; z tego co mówisz @borecki zostały do wykonania skrzynki, wykończenie klatek schodowych, i zagospodarowanie, a wiesz czy coś ruszyło z garażem? byłam tam 2 tyg temu i faktycznie prace bardzo zwolniły.... mam nadzieję wykańczać mieszkanie w czerwcu
a co do terminu 12.2017 też tak mam zapisane. wybiorę się pewnie za 3 tyg. zobaczyć co tam się dzieje. 
to może ja coś napiszę

ewela pisze:witam,
to może ja coś napiszęz tego co pamiętam w umowie deweloperskiej jest inf. że droga na budowę etap 2 i 3 będzie po stronie wsch. czyli przy tej wąskiej zielonej działce obok budynku. Niestety wygląda na to że zamieszkamy sobie na placu budowy w samym centrum heh :/ fajnie że już ogrzewają mieszkanie bo ściany wyschną i lepiej będzie można ocenić jakość wykonania. Jeżeli kogoś interesuje budowa obok będzie tam na razie 4 bloki oddane 06.2018 r.(budowa ekspresowa) wysokość taka jak buduje activ ale już wiem że będą dalsze etapy bo jest ogłoszony konkurs na projekt - sądzę że będą budować do końca przyszłej drogi tj. do linii tramwaju; z tego co mówisz @borecki zostały do wykonania skrzynki, wykończenie klatek schodowych, i zagospodarowanie, a wiesz czy coś ruszyło z garażem? byłam tam 2 tyg temu i faktycznie prace bardzo zwolniły.... mam nadzieję wykańczać mieszkanie w czerwcu
a co do terminu 12.2017 też tak mam zapisane. wybiorę się pewnie za 3 tyg. zobaczyć co tam się dzieje.
Ewela ja nie mam nic takiego wpisanego w umowę deweloperska...Kupiłaś mieszkanie na parterze? Może wpisywali tylko ludziom na parterze bo nie beda mieli ogródków do zakońzenia budowy. W garażu to chyba 95% rzeczy jest wykonanych - z tego co brakuje to odwodnienie liniowe i wykonczenie posadzek z malowaniem miejsc - chyba tyle.
Witam,jestem zainteresowana kupnem mieszkania na Banacha od firmy Activ ,szukam jak najwiecej opini o tej firmie i byla bym wdzieczna za kazda opinie o tej firmue a co co samego budynku zastanawiaja mnie okna bo na wizualizacji sa koloru czarnego a tu ktos wjkeil zdjecie z parapetei sa okna biale i juz nie wiem czy to z tej budowy z gory dziękuję za odpiwiedz
MagdaEm pisze:Witam,jestem zainteresowana kupnem mieszkania na Banacha od firmy Activ ,szukam jak najwiecej opini o tej firmie i byla bym wdzieczna za kazda opinie o tej firmue a co co samego budynku zastanawiaja mnie okna bo na wizualizacji sa koloru czarnego a tu ktos wjkeil zdjecie z parapetei sa okna biale i juz nie wiem czy to z tej budowy z gory dziękuję za odpiwiedz
witam,
jeśli o mnie chodzi nie mam w sumie większych zastrzeżeń do Firmy Activ, na ten moment nie było jakiś większych problemów.
Jeżeli chodzi o okna to na zewnątrz są grafitowe kolorem odpowiadają elewacji budynku, wewnątrz białe

pozdrawiam.
b0recki pisze:ewela pisze:witam,
Ewela ja nie mam nic takiego wpisanego w umowę deweloperska...Kupiłaś mieszkanie na parterze? Może wpisywali tylko ludziom na parterze bo nie beda mieli ogródków do zakońzenia budowy. W garażu to chyba 95% rzeczy jest wykonanych - z tego co brakuje to odwodnienie liniowe i wykonczenie posadzek z malowaniem miejsc - chyba tyle.
@borecki tak na parterze, ale mam "ogródek" z drugiej strony

pzdr.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”