3 lata temu Dasta w bezpośrednim sąsiedztwie w 1 etapie na Hynka sprzedawała za 5600/m2 super mieszkania z pokaźnymi tarasami. Wtedy ludzie mówili, że chyba ich pogięło "w Hucie" za 5600.
Nie ma co patrzyć w przeszłość to już nie wróci.
Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji
Re: Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji
Jasne! [Jasna, jasne!] - zgoda.
Poczyniłem tę obserwację głównie ze względu na kwestie tzw. pandemii. Niby tzw. pandemia i katastrofa anubisowa, a tutaj w parę tygodni schodzi calutki blok w ofercie... no cóż, adekwatnej i rynkowej, uwzględniając wszystkie czynniki. I sporo z tego to mieszkania ewidentnie inwestycyjne.
"8" z przodu jak na tę okolicę nadal nie brzmi jak super okazja, a jednak się "rozeszło".
Poczyniłem tę obserwację głównie ze względu na kwestie tzw. pandemii. Niby tzw. pandemia i katastrofa anubisowa, a tutaj w parę tygodni schodzi calutki blok w ofercie... no cóż, adekwatnej i rynkowej, uwzględniając wszystkie czynniki. I sporo z tego to mieszkania ewidentnie inwestycyjne.
"8" z przodu jak na tę okolicę nadal nie brzmi jak super okazja, a jednak się "rozeszło".
niestety to nie jest fejknius. z ciekawości dzwoniłem do Jasnej wszystko albo sprzedane (większość) albo zarezerwowane.
nie ma co porównywać architektury Dasty Hynka do Jasnej - Jasna spieprzyla już raz blok pod kościołem przy pasie - typowy kloc bez polotu
ten co teraz budują podobnie wygląda już na samych wizualizacjach ale, i tak poszedł w dwa tygodnie
w sumie czego brakuje tej okolicy , szkoły, przedszkola, basen, jakieś biedronki milion żabek kościół
, tramwajki , autobusy, na wszystkie strony mak, - prawie idealne miejsce do zamieszkania jak na Kraków 
nie ma co porównywać architektury Dasty Hynka do Jasnej - Jasna spieprzyla już raz blok pod kościołem przy pasie - typowy kloc bez polotu
ten co teraz budują podobnie wygląda już na samych wizualizacjach ale, i tak poszedł w dwa tygodnie

w sumie czego brakuje tej okolicy , szkoły, przedszkola, basen, jakieś biedronki milion żabek kościół

Zgadzam się, niestety sam wygląd bloku jest przeciętny.
Architektura Dasty zdecydowanie bardziej mi się podoba. Na minus jak dla mnie, że blok jest cały biały, zobaczymy jak będzie prezentował się za kilka lat. W porównaniu z poprzednią inwestycją Jasnej obok kościoła to i tak zrobili krok milowy i prezentuje się znacznie lepiej.
Architektura Dasty zdecydowanie bardziej mi się podoba. Na minus jak dla mnie, że blok jest cały biały, zobaczymy jak będzie prezentował się za kilka lat. W porównaniu z poprzednią inwestycją Jasnej obok kościoła to i tak zrobili krok milowy i prezentuje się znacznie lepiej.
LQS pisze:niestety to nie jest fejknius. z ciekawości dzwoniłem do Jasnej wszystko albo sprzedane (większość) albo zarezerwowane.
ten co teraz budują podobnie wygląda już na samych wizualizacjach ale, i tak poszedł w dwa tygodnie![]()
w sumie czego brakuje tej okolicy , szkoły, przedszkola, basen, jakieś biedronki milion żabek kościół, tramwajki , autobusy, na wszystkie strony mak, - prawie idealne miejsce do zamieszkania jak na Kraków
Sprzedaż rozpocznie się we wrześniu, więc chyba nie taka większość

Czy jest tutaj ktoś, kto rozważa zakup? Jakie widzicie minusy tej inwestycji?
okolica tego miejsca.. co najmniej specyficzna.
Jeżeli ktos chce pokręcić bączki czy nauczyć się stuntu - fajna miejscówka, do życia nie wygląda to fajnie.

Jeżeli ktos chce pokręcić bączki czy nauczyć się stuntu - fajna miejscówka, do życia nie wygląda to fajnie.

Po komentarzu powyżej raczej widac, że rzadko tam bywasz. Nawet w najlepszej lokalizacji można zrobić takie zdjęcia, że nie będzie to wyglądało korzystnie. Miejsce idealne do mieszkania. Pełna infrastruktura, szkoła, basen, sklepy,poczta, restauracje, kosmetyczki, fryzjerzy, centrum handlowe Czyżyny itd. dodatkowo wyznaczona zieleń w miejscowym planie zagospodarowania. 2 minuty spacerem do bardzo ładnego parku Skalskiego
https://youtu.be/K3aCJwBRCoc. Kilka minut do Parku obok Avii. Wszystko czego oczekuje się mieszkając w mieście jest pod nosem. Dodatkowo cisza i nie ma żadnej ruchliwej drogi w bezpośrednim sąsiedztwie.
Powiem tak w tych pieniądzach ciężko znalezc według mnie lepsza lokalizację do mieszkania.
Kilka minut do PK, AWF, Podium, Comarch i innych biurowców. W zasadzie okolica dobra dla studentow, rodzin z dziećmi, jak i emerytów. Dodatkowo atut to dwie klatki przy kameralnym budynku oraz pojedyncze miejsca parkingowe.
Z minusów:
- Kwestia preferencji, ale dla mnie to bliskie sąsiedztwo kosciola, wiem, że dla niektórych to będzie plus.
- dawny pas robi w tej chwili za ogromy parking, niby zabytek, a nie wygląda to ciekawie, jak stoi na nim pełno aut. Mam nadzieję, że w końcu ktoś to ogarnie i zrobi z tym porządek i zostanie to ładnie zagospodarowane, bo potencjał jest ogromny.
- gwestia gustu, natomiast sama architektura budynku i jednolity biały kolor średnio mi się podoba
- brak .
- brak komórek lokatorskich
- brak wizualizacji części wspólnych na stronie, więc trochę kota w worku się kupuje, pewnie szału nie bedzie, tanie płytki i białe ściany.
https://youtu.be/K3aCJwBRCoc. Kilka minut do Parku obok Avii. Wszystko czego oczekuje się mieszkając w mieście jest pod nosem. Dodatkowo cisza i nie ma żadnej ruchliwej drogi w bezpośrednim sąsiedztwie.
Powiem tak w tych pieniądzach ciężko znalezc według mnie lepsza lokalizację do mieszkania.
Kilka minut do PK, AWF, Podium, Comarch i innych biurowców. W zasadzie okolica dobra dla studentow, rodzin z dziećmi, jak i emerytów. Dodatkowo atut to dwie klatki przy kameralnym budynku oraz pojedyncze miejsca parkingowe.
Z minusów:
- Kwestia preferencji, ale dla mnie to bliskie sąsiedztwo kosciola, wiem, że dla niektórych to będzie plus.
- dawny pas robi w tej chwili za ogromy parking, niby zabytek, a nie wygląda to ciekawie, jak stoi na nim pełno aut. Mam nadzieję, że w końcu ktoś to ogarnie i zrobi z tym porządek i zostanie to ładnie zagospodarowane, bo potencjał jest ogromny.
- gwestia gustu, natomiast sama architektura budynku i jednolity biały kolor średnio mi się podoba
- brak .
- brak komórek lokatorskich
- brak wizualizacji części wspólnych na stronie, więc trochę kota w worku się kupuje, pewnie szału nie bedzie, tanie płytki i białe ściany.
Szkoda, że nie ma jakiś większych mieszkań 60m+
ITGeek pisze:Po komentarzu powyżej raczej widac, że rzadko tam bywasz. Nawet w najlepszej lokalizacji można zrobić takie zdjęcia, że nie będzie to wyglądało korzystnie. Miejsce idealne do mieszkania. Pełna infrastruktura, szkoła, basen, sklepy,poczta, restauracje, kosmetyczki, fryzjerzy, centrum handlowe Czyżyny itd. dodatkowo wyznaczona zieleń w miejscowym planie zagospodarowania. 2 minuty spacerem do bardzo ładnego parku Skalskiego
Nie, nie, ja przyznaję - są to dla mnie raczej mniej znane tereny, ale oceniam jedynie dokładne miejsce inwestycji (ten plac naprzeciw kościoła). Kiedyś przypadkowo trafiłem tam pierwszy raz, przeżywając istny szok. Wyglądało to jakbym nagle przeteleportowal się do bangladeszu - jakieś ciężarówki z naczepami stojące przy blokach, mnóstwo samochodów porozrzucanych na tym placu, tu kościól, tu jakiś blok wyrastający z ziemi i ten skwar bijący od betonu (gorący letni dzień).
Nie hejtuje, napisałem jedynie swoją luźną obserwację.
Na pewno nie można odmówić lokalizacji dostępności usług czy tego że jest cicho, na pewno są dużo gorsze miejsca, ale przyznasz chyba, że MPZP spóźnił się tam te 2-3 lata i to co się tam dzieje powinien ktoś uregulować (tak np. jak zrobili to po sąsiedzku na Avii). Denerwuje mnie po prostu, że zamiast zająć się rewitalizacją, podjęciem decyzji czy ten pas to zabytek czy nie, co z tym robimy, jak planujemy osiedla, to deweloperzy porozkradali jakieś skrawki i stawiają budynki od czapy. Ten budynek z "Lucky Lód" wybudowany częściowo na pasie to już w ogole jakiś żart.
I jedynie o to mi chodzi - zagospodarowanie tamtego terenu.
Szkoda, że nie poszli tu śladem Avii - teraz, gdy zwieńczyli to wszystko parkiem, wyszło jedno z najbardziej uporządkowanych osiedli w Krakowie.

PS Czyżyny to jedna z lepszych dzielnic do życia, podobnie huta, prokocim, mistrzejowice, bieżanów czy kurdwanów, czyli jak nie trudno zauważyć zależność - dzielnice stare, gdzie ktoś jeszcze myślał o mieszkańcach - jak to rozplanować, żeby żyło się dobrze, a nie tylko żeby się nachapać$.
Mam nadzieję, że to się jednak poprawi.
Pozdrawiam
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”