Możliwość negocjowania ceny mieszkania z deweloperem - Piasta Park IV
Możliwość negocjowania ceny mieszkania z deweloperem - Piasta Park IV
Witam! Jak wyglada negocjowanie cen mieszkań z tym deweloperem? Dostaliście może jakieś gratisy od nich no komórkę lokatorska?
-
Re: Możliwość negocjowania ceny mieszkania z deweloperem - Piasta Park IV
Negocjowanie wygląda słabo dla tych co kupują jako pierwsi, ale można spróbować. Mnie nie dali niżej. Może z upływem czasu jest lepiej i może dołożą np na komórkę lok.
Mnie dali komurke lokatorska a pózniej wytrzymali 9 miesiecy i podnieśli cene za m2 o 1 tys ,musiałam zrezygnować, taki to wiarygodny deweloper
kasia17 pisze:Mnie dali komurke lokatorska a pózniej wytrzymali 9 miesiecy i podnieśli cene za m2 o 1 tys ,musiałam zrezygnować, taki to wiarygodny deweloper
Dali za darmo? Jak to podnieśli cenę, już po podpisaniu umowy?
Wachu pisze:kasia17 pisze:Mnie dali komurke lokatorska a pózniej wytrzymali 9 miesiecy i podnieśli cene za m2 o 1 tys ,musiałam zrezygnować, taki to wiarygodny deweloper
Dali za darmo? Jak to podnieśli cenę, już po podpisaniu umowy?
W 2 etapie były problemy z cenami. Deweloper po rezerwacji niektórym podniósł ceny, ponieważ na rynku ceny wzrosły o 15-20%.
Po podpisaniu umowy notarialnej nie można zmienić cen.
Uważajcie przy umowie notarialnej. Niektórym wrzucili do umowy uzależnienie ceny końcowej od wskaźnika kosztów budowy ustalanej przez SEKOCENBUD. Ci którzy podpisali w 2 etapie musieli dopłacić kilkanaście tysięcy złotych.
A wystarczyło czytać umowę i się na to nie godzić.
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”