Oj @madmax30 ., nie przesadzałbym z takim czarnowidztwem w przypadku inwestycji Mieszkaj w Mieście w Bronowicach. Jeśli chodzi o smród palonych śmieci (smog), to nie ma wielu miejsc w Krakowie, gdzie jest z tym lepiej. Może w Nowej Hucie, w niektórych miejsca, czy na osiedlach położonych najwyżej. Ale najgorzej jest i tak w rejonie centrum albo tam, gdzie najniżej, czyli nad Wisłą... A jeśli chodzi o pociągi, to jak wybrałem się tam ostatnio, to akurat jakiś przejeżdżał, fakt, że był w miarę nowy i pasażerski, ale hałas nie był zbyt duży, widać, że remont torów oraz wymiana taboru sporo tu dała

O i jak chcesz mieszkać w ciszy i spokoju pośród drzew, to w zasadzie tylko dom pod lasem Ci zostaje

A jeśli chodzi o nowe mieszkania w Bronowicach tam, to myślę, że już w części tych nie będzie słychać pociągów (tych cofniętych względem torów), a całe osiedle Mieszkaj w Mieście ma być na tyle duże, że będzie można wybrać coś z daleka od torów

Ja jednak ciągle uważam, że to jeden z ciekawszych projektów deweloperskich realizowanych teraz w Krakowie. Może za minus uznałbym tu, że ma liczyć bardzo dużo etapów, a to znaczy, że budowa może tam potrwać jeszcze wiele lat, a to zazwyczaj jest uciążliwe...