Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development
-
Re: Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development
Czy ktoś pytał u dewelopera o zakres ingerencji w ogródki? Czy będzie możliwość zamontowania jakiejś markizy, posadzenia roślin wyższych niż na wizualizacji, etc?
55piotras pisze:Szkoda tylko że budynki są praktycznie bez balkonów a w większych mieszkaniach zdarzają się pokoje po 5-7m.
z tego co wiem do deweloper twierdzi, że nie mogli dać balkonów bo plan zagospodarowania im tego zabraniał. Ponoć nowe bloki które się wybudują obok (Proins) też bedą miały tylko loggie.
zgadza się, pokoje są czasem małe... często też nawet ze skosami, więc jest trochę kompromisów aby się dobrze zdecydować.
budfen pisze:55piotras pisze:Szkoda tylko że budynki są praktycznie bez balkonów a w większych mieszkaniach zdarzają się pokoje po 5-7m.
z tego co wiem do deweloper twierdzi, że nie mogli dać balkonów bo plan zagospodarowania im tego zabraniał. Ponoć nowe bloki które się wybudują obok (Proins) też bedą miały tylko loggie.
zgadza się, pokoje są czasem małe... często też nawet ze skosami, więc jest trochę kompromisów aby się dobrze zdecydować.
Sąsiednie inwestycje Proins i IMS maja balkony i to nawet całkiem spore.
Do małych mieszkać loggia jest ok ale do 60-70m bez balkonu?
Może być tak faktycznie w planie zagospodarowania przestrzennego, że nie może być wystających z elewacji balkonów, zwłaszcza od strony ulicy, spójrzcie jak się buduje np. kamienice w centrum, chyba nie kojarzę żadnej nowej z wystającymi balkonami. Loggie mają też swoje plusy, kto co lubi.
No tak ale w centrum balkony są nad chodnikami. A tu do chodnika będzie daleko i to tylko z jednej strony. W każdym bądź razie ciekawa koncepcja. Myśle jednak ze mająca więcej przeciwników niż zwolenników (przy dużych mieszkaniach).
bajdugral pisze:Czy dobrze rozumiem z planów, że w pobliżu tej inwestycji jest planowana w przyszłości trasa nowopłaszowska?
dobrze by było jakbyś załączył jakiś link do planów do których się odnosisz

ale wydaje mi się że trasa nowopłaszowska ma iść spory kawałek dalej...
ok, też mój błąd bo pomyliłem trasę nowobagrową i ciepłowniczą z nowopłaszowską
ja nie do końca umiem czytać takie plany, ale jeśli się nie mylę to odcinek przy skrzyżowaniu ulicy o których piszesz raczej nie będzie rozbudowany, tam już teraz są 4 pasy, chociaż ktoś pisał że w tym miejscu ma powstać rondo. W każdym razie przy tych budynkach na ten moment jest bardzo duży ruch i jest generalnie dość głośno (mieszkam blisko).
ja nie do końca umiem czytać takie plany, ale jeśli się nie mylę to odcinek przy skrzyżowaniu ulicy o których piszesz raczej nie będzie rozbudowany, tam już teraz są 4 pasy, chociaż ktoś pisał że w tym miejscu ma powstać rondo. W każdym razie przy tych budynkach na ten moment jest bardzo duży ruch i jest generalnie dość głośno (mieszkam blisko).
a co sądzicie o mieszkaniach 70+ metrów w budynku C?
od strony wschodnio-południowej są nawet fajne układy, pokoje foremne bez skosów (poza pokojem dziennym).
Ale już od strony północnej są duże i niepraktyczne skosy.
Pytanie jeszcze jakie będą odległości od budynków Proins.
Natomiast zaleta jest taka, że od strony budynku C, a nawet B nie będą jeździć samochody.
od strony wschodnio-południowej są nawet fajne układy, pokoje foremne bez skosów (poza pokojem dziennym).
Natomiast zaleta jest taka, że od strony budynku C, a nawet B nie będą jeździć samochody.
pawelk pisze:ok, też mój błąd bo pomyliłem trasę nowobagrową i ciepłowniczą z nowopłaszowską
tu mapka obu tras:
images.app.goo.gl/6t9qqJ8atqYKgQz67
budfen pisze:a co sądzicie o mieszkaniach 70+ metrów w budynku C?
Skosy są słabe. W niektórych dużych mieszkaniach są pokoje pięciometrowe. Balkony (loggię) mikroskopijne. Nie wiadomo co zrobi Proins po sąsiedzku. To wszystko jest na nie. Same panele na dachu to chyba za mało.
Ale z chęcią bym porównał tą inwestycje z City Vibe bo tam chyba ceny sporo nizsze a jak zbudują nowa drogę to będzie szybszy wyjazd do Nowohuckiej niż z Przewozu.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”