Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum
Re: Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum
Jak nie ma inwestorow to i nie ma sprzedazy. Teraz banki po 30% wklady wlasnego wymagaja czyli tak minimum 200 tys zl na dzien dobry
Więc obniżki i tak na niewiele by się zdały
ok, dzisiaj (9.09) już 34 sprzedane na 117, więc jednak idzie sprzedaż do przodu
tutaj "sprzedane" wiąże się z wpłatą jakiegoś procentu całej wartości mieszkania, więc to nie tylko prosta rezerwacja.
tutaj "sprzedane" wiąże się z wpłatą jakiegoś procentu całej wartości mieszkania, więc to nie tylko prosta rezerwacja.
Pyskaty pisze:Jak tam jest głośno. Nie wiem czy to akustyka w tej przestrzeni czy duży ruch, ale stojąc przy ulicy czułem się jakbym stał przy Matecznym.
Wszystkie nowe inwestycje przy Lipskiej czy Kulińskiego mają ogromną wadę – duży ruch, zbyt blisko czteropasmówki i linii tramwajowej. Najgorzej będzie w mieszkaniach gdzie okna wychodzą w kierunku ulicy.
pozdro pisze:Teraz banki po 30% wklady wlasnego wymagaja czyli tak minimum 200 tys zl na dzien dobry
@pozdro
O których bankach piszesz, bo ING już nie wymaga 30% i poza BOŚ (płotka hipoteczna) nie słyszałam o innych.
icOna pisze:pozdro pisze:Teraz banki po 30% wklady wlasnego wymagaja czyli tak minimum 200 tys zl na dzien dobry
@pozdro
O których bankach piszesz, bo ING już nie wymaga 30% i poza BOŚ (płotka hipoteczna) nie słyszałam o innych.
Jak @pozdro pisał 8 marca to jeszcze ING wymagało 30% wkładu wlanego. Obecnie banki luzują politykę kredytową.
aro_kr pisze:icOna pisze:pozdro pisze:Teraz banki po 30% wklady wlasnego wymagaja czyli tak minimum 200 tys zl na dzien dobry
@aro_kr
Jak @pozdro pisał 8 marca to jeszcze ING wymagało 30% wkładu wlanego. Obecnie banki luzują politykę kredytową.
Ale dziś nie jest 8 marca (cytat Pozdro w tym wątku był z 18 sie 2020, 22:53) i nie ma co powtarzać nieaktualnych informacji itd. Poza tym 2 banki to nie był "cały" rynek hipoteczny w Polsce.
Teraz luzuja a jak sobie polacy lockdown zrobia za miesiac jak bedzie 10tys covidow dziennie to beda zacisniach hehe
pozdro pisze:Teraz luzuja a jak sobie polacy lockdown zrobia za miesiac jak bedzie 10tys covidow dziennie to beda zacisniach hehe
No to czekamy miesiąc na spełnienie przepowiedni guru.
Pyskaty pisze:Jak tam jest głośno. Nie wiem czy to akustyka w tej przestrzeni czy duży ruch, ale stojąc przy ulicy czułem się jakbym stał przy Matecznym.
mieszkania nawet nam się podobają, sa nwet foremne i ustawne, mają też różnorodną ofertę: od małych do dużych... ale odległość od ulicy właśnie spowodowała, że nie weźmiemy żadnego mieszkania. Np fajne są te 85 metrów, ale one są najbliżej ulicy... więc po otwarciu balkonu, o godzinie 7...10 (czy po południu) nic nie będzie słychać w mieszkaniu

tak czy siak, widzę, że innym to nie przeszkadza, bo jednak mieszkania schodzą (przynajmniej z tego co oficjalnie na stronie jest) - tam jest już "sprzedaż", więc podpisanie umowy deweloperskiej i konkretne transze... więc nie tylko umowy rezerwacyjne które można szybko zakończyć.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”