Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Truskawa

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: Truskawa » 27 wrz 2020, 22:49

iti pisze:
Truskawa pisze:Interesowałam się ta inwestycja dopóki znajomy z jednostki obok nie uświadomił mnie ze są plany powiększenia/przeniesienia strzelnicy w okolice osiedla. Zalecił tez aby przyjechać tam w spokojny dzień i posłuchać odgłosów z jednostki wojskowej. O cenach nie wspominam :lol: :lol:

No właśnie, jaka strzelnica, można więcej szczegółów, jakoś konkretniej? Chodzi o strzelnicę wojskową?

ABP pisze:Która dokładnie strzelnica ma się tam przenieść? Może być ciężko uwierzyć komuś, kto założył konto w ten sam dzień, by dać tylko jeden komentarz.

Konto ABP też zostało założone chyba tylko w celu napisania tego komentarza.

A może wypowie się ktoś, kto mieszka w tej okolicy, czy faktycznie słychać coś uciążliwego z jednostki wojskowej. W ogóle, to daleko jest do tej jednostki z terenu inwestycji Zielona Rząska?

Jednostka jest dokładnie po drugiej stronie drogi od tej inwestycji. Raczej mało tam zabudowań jest w okolicy. Lepiej samemu sprawdzić jej potencjalna uciazliwosc zanim się kupi za taka kasę dom.

ABP

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: ABP » 30 wrz 2020, 20:52

Konto ABP interesowało się tą inwestycją, dlatego założyło profil, aby móc się dowiedzieć więcej na poruszony temat. Zadane pytanie nie świadczy od razu o złośliwie założonym koncie, podczas gdy jeden negatywny komentarz na jakiś temat w dzień założenia konta - zazwyczaj już tak.

iti

Postautor: iti » 30 wrz 2020, 21:25

Chyba faktycznie najlepiej byłoby się przejść w tą okolicę, wszystko samemu obejrzeć i popytać. A może ktoś porobi zdjęcia okolicy, w której powstaje inwestycja Zielona Rząska, popyta i podzieli się opiniami na forum? Tak chyba byłoby najlepiej.

Truskawa

Postautor: Truskawa » 30 wrz 2020, 23:44

ABP pisze:Konto ABP interesowało się tą inwestycją, dlatego założyło profil, aby móc się dowiedzieć więcej na poruszony temat. Zadane pytanie nie świadczy od razu o złośliwie założonym koncie, podczas gdy jeden negatywny komentarz na jakiś temat w dzień założenia konta - zazwyczaj już tak.

Forum obserwuje od dawna, ale to ze nie udzielam się w nie interesujących mnie tematach nie powinno świadczyć o mojej złej woli. Interesowałam się ta inwestycja bo mieszkam w okolicy. Dostałam takie informacje to się nimi dziele bo do tego to forum służy. Nie trzeba ich brać na serio, ale warto sprawdzić samemu. To ze jednostka wojskowa jest naprzeciwko raczej nie jest tajemnica, można to sprawdzić chociażby na mapach Google.

Zrzutka z map Google sami zobaczcie :

Obrazek

ABP

Postautor: ABP » 06 paź 2020, 9:27

Przyznam, że byliśmy na inwestycji ostatnio i o ile z jednostki wojskowej nie słychać nic (fakt, urodziwa nie jest i nienajpiękniej wpływa na odbiór otoczenia inwestycji), tak z drugiej strony, zza lasu, z drugiej strzelnicy było wyraźnie słychać strzały.

JoDz

Postautor: JoDz » 06 paź 2020, 10:19

iti pisze:Chyba faktycznie najlepiej byłoby się przejść w tą okolicę, wszystko samemu obejrzeć i popytać. A może ktoś porobi zdjęcia okolicy, w której powstaje inwestycja Zielona Rząska, popyta i podzieli się opiniami na forum? Tak chyba byłoby najlepiej.

Sama chetnie sie wybiore, dam znac. Domki wygladaja ciekawie, ale ten halas troche mnie zniecheca. Pojade, ocenie sama.

ABP

Postautor: ABP » 06 paź 2020, 22:55

Hałas ponoć słychać teraz będzie coraz bardziej, jak tylko liście z drzew opadną, więc faktycznie można się za niedługo przejechać sprawdzić.

Truskawa

Postautor: Truskawa » 07 paź 2020, 12:49

ABP pisze:Hałas ponoć słychać teraz będzie coraz bardziej, jak tylko liście z drzew opadną, więc faktycznie można się za niedługo przejechać sprawdzić.

dobrze ze to jeszcze ktoś sprawdzi, przynajmniej uwierzycie ze coś jest jednak na rzeczy. Nie miałam na celu tu trolowac a jedynie podzielić się informacja być może cenna dla innych.
Mnie się ta okolica podobała, domy drogie ale do przeżycia, mój mąż był nie przekonany co do wielkości działek natomiast jak usłyszeliśmy tego newsa to odpuściliśmy. Ostatecznie kupiliśmy duża działkę w pięknym miejscu 3km dalej i rozpoczynamy budowę ;)

ABP

Postautor: ABP » 09 paź 2020, 23:53

Ponoć dodatkowo UR będzie budowało na swoich terenach obok klinikę dla zwierząt, jakieś laboratoria, spopielarnie itd, nie wiem jednak jak blisko osiedla...?

Truskawa

Postautor: Truskawa » 10 paź 2020, 0:33

To prawda, nie wiem gdzie w Rzasce UR ma tak duży obszar ale piszą o tym tutaj : dziennikpolski24.pl/rzaska-uniwersytet-rolniczy-wybuduje-klinike-dla-zwierzat-z-nowoczesnym-blokiem-operacyjnym-wizualizacje/ar/c1-15219014

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”