City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ibum1

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: Ibum1 » 29 wrz 2020, 14:14

Mar G pisze:
Pepeg pisze:
vorx pisze:Dostał ktoś jakieś informacje na temat cen? Na stronie 4 przykładowe mieszkania w tej promocyjnej cenie i nic więcej nie da się zobaczyć, po napisaniu maila z prośbą o rzuty mieszkań i ceny zostałem jedynie zaproszony do biura.. Ma ktoś jakieś przekrój cen w zależności od metraża?

Ceny od 7 do 8,5, za pierwsze 30 mieszkań w zależności od piętra i metrażu. Kolejne 30-60 mieszkań +5%, następne kolejne 5%.
Garaż 33 tyś
Komórka 7-12 tyś

Czyli realne ceny poza tymi początkowymi 8-9 tys za okolice oczyszczalni ścieków - bo to Płaszów chyba.
i gdzie tu te spadki cen ....

Wydaje mi się, że to trochę drogo na 3 lata czekania i mieszkanie na budowie. Dodatkowo Instal obok będzie zabudowywal spore hektary, także dla siebie, jeżeli z jakichś względów inwestycja pasuje, to ok. Pod inwestycje to nie wiem, niby będą biurowca w okolicy, ale będzie również wiele ogromnych osiedli.

zyneon

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: zyneon » 30 wrz 2020, 13:02

"od 6700 zł/m" Ładnie wygląda ;)
Mieszkania 4 pokojowe 84-85m kosztują łącznie ok 770-810k (z komórką i dwoma obowiązkowymi miejscami postojowymi). W promocji :)
Regularna cena to jakieś 810-850k.

ragar

Postautor: ragar » 30 wrz 2020, 14:28

No to już nie jest tak znowu tanio, patrząc np. na ul. Centralną / Galicyjską, nie wiem czy Develia nie ma tam konkurencyjnej oferty. Ta promocja, to jednak nie jest wcale taka wyjątkowa okazja. Choć faktycznie na tle tego, co buduje się po sąsiedzku, wygląda nieźle, jeżeli ktoś chce koniecznie tam zamieszkać.

Maja

Postautor: Maja » 01 paź 2020, 7:35

mieszkanie 56m2 na 3pietrze/7100 m2,to niezla cena.
Okolica calkiem ok,w poblizu park.Jedynie do przystankow kawalek.

Petitka

Postautor: Petitka » 01 paź 2020, 9:07

Maja pisze:mieszkanie 56m2 na 3pietrze/7100 m2,to niezla cena.
Okolica calkiem ok,w poblizu park.Jedynie do przystankow kawalek.

Tylko w tych mieszkaniach 56m2 za 7100 masz balkon sąsiada na wyciągnięcie ręki. To chyba najgorsze położenie ze wszystkich dostępnych tam mieszkań, pewnie stąd też niska cena.

plaszak

Postautor: plaszak » 01 paź 2020, 22:13

Dużo tematów się pojawiło, udało się założyć forum inwestycji City Vibe, na którym można uporządkować dyskusję i spokojnie sobie rozmawiać tam na konkretne tematy. Powinno być bardziej przejrzyście.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 07 paź 2020, 14:25

Byłem zainteresowany i chyba dalej jestem zakupem mieszkania w tej inwestycji ale martwi mnie kwestia nieprzyjemnych zapachów w okolicy.
Byłem nawet wczoraj wieczorem w tym rejonie i nic niepojącego nie czułem, jednak w grupach płaszowskich mieszkańcy bardzo skarżą się na te zapachy pochodzące z oczyszczalni i garbarni. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

sky83

Postautor: sky83 » 08 paź 2020, 8:26

Bardziej niż zapachem (którego w tym roku nie czułem, a pracuje naprzeciwko CityVibe i mieszkam 500m stamtąd) to zapytałbym biuro jak długo planują budowę całego osiedla i kiedy będzie wykonana droga łącząca Lipską z Powstańców/Nowohucką. Nie powiem, bo sam bym kupił w bloku nazwanym River View (z widokiem na Wisłę i elektrociepłownię:-)

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 08 paź 2020, 10:00

Pepeg pisze:Byłem zainteresowany i chyba dalej jestem zakupem mieszkania w tej inwestycji ale martwi mnie kwestia nieprzyjemnych zapachów w okolicy.
Byłem nawet wczoraj wieczorem w tym rejonie i nic niepojącego nie czułem, jednak w grupach płaszowskich mieszkańcy bardzo skarżą się na te zapachy pochodzące z oczyszczalni i garbarni. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

Zaufaj opinii mieszkańców bo co innego tam mieszkać, a co innego być przejazdem czy w pracy.
Przede wszystkim największy smród jest wieczorami i w nocy czyli wtedy gdy najczęściej przebywa się w domu (z kolei najrzadziej przebywa w pracy, stąd może wynikać opinia osób pracujących w okolicy, że nie śmierdzi).
Po drugie często smród nadchodzi falami tzn. przez większość czasu nic nie śmierdzi po czym nadchodzi 5-min fala smrodu, która wkrada się do mieszkań przez otwarte okna lub nawiewniki do wentylacji mechanicznej i zostaje w środku o wiele dłużej niż na zewnątrz.

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 08 paź 2020, 10:51

W którym miejscu wprowadzam w błąd?
Złowonne związki mają to do siebie, że wystarczy ich bardzo niewielkie stężenie (jest o tym mowa w pełnej wersji raportu na który się powołujesz), aby były wyraźnie wyczuwalne w powietrzu, co w połączeniu ze zmiennym kierunkiem wiatru sprawia że praktycznie cały Płaszów jest dotknięty problemem smrodu. Kwestia kierunku wiatru - nieraz wieje na wschód, nieraz na północny wschód, nieraz na zachód i stąd mylne wrażenie, że w niektórych rejonach problem nie występuje. Otóż występuje tylko z różną częstotliwością i w różnym czasie i dopóki miasto nie weźmie się na serio za smrodliwe zakłady (hermetyzacja oczyszczalni, likwidacja kompostowni, garbarni i sortowni śmieci) to nigdy nie będzie można bez obaw zostawić otwartych okien w mieszkaniu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”