Rezerwowaliście parter czy piętro? My mamy mieszkanie na piętrze z poddaszem

Ada123 pisze:Katarzynaa97 pisze:Cześć,
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania od dewelopera Techniq na jednej z jego nowych inwestycji - green apartments, zlokalizowanej na ul. Petrażyckiego w Krakowie.
Chciałam się dowiedzieć jakie są Wasze opinie o tym deweloperze?
W internecie widnieją raczej pozytywny opinie.
Może jest też tutaj ktoś kto zastanawia się nad zakupem bądź rezerwacją mieszkania na Petrażyckego?
Cześć Katarzyna,
Ja również zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Petrazyckiego. Byłam podpisać umowe rezerwacyjna, jestem przed wpłatą zaliczki.
Zastanawia mnie jedno - zdolność finansowa dewelopera - ma pare otwartych projektów, na których są jeszcze wolne mieszkania do zakupu oraz zawierana forma rachunku powierniczego.
Wg otrzymanego przykładowego prospektu ze „słonecznych ogrodów” deweloper ma własne środki na budowę tych osiedli. Do tego wywnioskowałam, że rachunek powierniczy jest otwarty i bez dodatkowych zabezpieczeń pieniędzy Inwestora - gwarancja bankowa lub ubezpieczenie. W przypadku „upadłości”, jest szansa tylko na częściowy zwrot pieniędzy ponieważ deweloper ma dostęp do konta i bierze kasę za wykonane etapy.
Pytanie do wszystkich - jakiego typu mieliście rachunki powiernicze u Techniq?
Opinii złych o tym deweloperze nie znalazłam na forach, oprócz tych już wymienionych powyżej.
Dzięki za wskazówki od bardziej doświadczonych w zakupie u Techniq’a!