Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
budfen

Re: Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development

Postautor: budfen » 21 wrz 2020, 11:54

55piotras pisze:
budfen pisze:a co sądzicie o mieszkaniach 70+ metrów w budynku C?
od strony wschodnio-południowej są nawet fajne układy, pokoje foremne bez skosów (poza pokojem dziennym).
Ale już od strony północnej są duże i niepraktyczne skosy.
Pytanie jeszcze jakie będą odległości od budynków Proins.
Natomiast zaleta jest taka, że od strony budynku C, a nawet B nie będą jeździć samochody.

Skosy są słabe. W niektórych dużych mieszkaniach są pokoje pięciometrowe. Balkony (loggię) mikroskopijne. Nie wiadomo co zrobi Proins po sąsiedzku. To wszystko jest na nie. Same panele na dachu to chyba za mało.
Ale z chęcią bym porównał tą inwestycje z City Vibe bo tam chyba ceny sporo nizsze a jak zbudują nowa drogę to będzie szybszy wyjazd do Nowohuckiej niż z Przewozu.

dzięki za opinię! Problem jest taki, że szukamy mieszkania w okolicach 72+ metrów, 4 pokoje najlepiej. Na City Vibe są tylko 2 takie mieszkania i nawet za duże (i za drogie) 85 metrów. Czekamy czy Proins w tym roku się coś ogłosi z ofertą w tamtym rejonie.

Co do balkonów/loggi - to chyba są standardowe? mają jakieś 3m powierzchni, 1,2 - 1,3 metra głębokości. Ponoć wynika to z planu zagospodarowania, i nie mogli zrobić balkonów (dotyczy to nowych inwestycji od uchwalenia planu)

55piotras

Postautor: 55piotras » 21 wrz 2020, 17:32

budfen pisze:
55piotras pisze:
budfen pisze:a co sądzicie o mieszkaniach 70+ metrów w budynku C?
od strony wschodnio-południowej są nawet fajne układy, pokoje foremne bez skosów (poza pokojem dziennym).
Ale już od strony północnej są duże i niepraktyczne skosy.
Pytanie jeszcze jakie będą odległości od budynków Proins.
Natomiast zaleta jest taka, że od strony budynku C, a nawet B nie będą jeździć samochody.

Skosy są słabe. W niektórych dużych mieszkaniach są pokoje pięciometrowe. Balkony (loggię) mikroskopijne. Nie wiadomo co zrobi Proins po sąsiedzku. To wszystko jest na nie. Same panele na dachu to chyba za mało.
Ale z chęcią bym porównał tą inwestycje z City Vibe bo tam chyba ceny sporo nizsze a jak zbudują nowa drogę to będzie szybszy wyjazd do Nowohuckiej niż z Przewozu.

dzięki za opinię! Problem jest taki, że szukamy mieszkania w okolicach 72+ metrów, 4 pokoje najlepiej. Na City Vibe są tylko 2 takie mieszkania i nawet za duże (i za drogie) 85 metrów. Czekamy czy Proins w tym roku się coś ogłosi z ofertą w tamtym rejonie.

Co do balkonów/loggi - to chyba są standardowe? mają jakieś 3m powierzchni, 1,2 - 1,3 metra głębokości. Ponoć wynika to z planu zagospodarowania, i nie mogli zrobić balkonów (dotyczy to nowych inwestycji od uchwalenia planu)

Na City Vibe pokazali dopiero pierwszy blok. Więcej dużych będzie pewnie później. To samo Budimex. Mieli trochę mieszkać 4pok i tak tez ma być w drugim i trzecim etapie. Wydaje mi się że ceny obniżali. Tak wiec będzie w czym wybierać. Póki co najdrożej właśnie Solar.

budfen

Postautor: budfen » 22 wrz 2020, 8:05

Zaleta Solar jest taka, ze jest bliżej Saskiej i można sobie dojść na skrzyżowanie Lipska/Saska gdzie mamy więcej tramwajów, więc łatwiej dojechać w różne części miasta. z Nowej Myśliwskiej/Vibe już jest dalej, ale tam można dojść szybciej na pętle na Małym Płaszowie i się jak coś przesiadać.

55piotras

Postautor: 55piotras » 22 wrz 2020, 21:15

budfen pisze:Zaleta Solar jest taka, ze jest bliżej Saskiej i można sobie dojść na skrzyżowanie Lipska/Saska gdzie mamy więcej tramwajów, więc łatwiej dojechać w różne części miasta. z Nowej Myśliwskiej/Vibe już jest dalej, ale tam można dojść szybciej na pętle na Małym Płaszowie i się jak coś przesiadać.

Myśle że z Nowej Myśliwskiej/Vibe jest o polowe blizej niż pod BP z Solara.

pawelk

Postautor: pawelk » 22 wrz 2020, 22:33

55piotras pisze:
budfen pisze:Zaleta Solar jest taka, ze jest bliżej Saskiej i można sobie dojść na skrzyżowanie Lipska/Saska gdzie mamy więcej tramwajów, więc łatwiej dojechać w różne części miasta. z Nowej Myśliwskiej/Vibe już jest dalej, ale tam można dojść szybciej na pętle na Małym Płaszowie i się jak coś przesiadać.

Myśle że z Nowej Myśliwskiej/Vibe jest o polowe blizej niż pod BP z Solara.

Zamiast myślenia wystarczy wejść na mapy googla i wyznaczyć sobie trasy z osiedla do najbliższego przystanku tramwajowego - z solara jest bliżej (ok 650-700m do przystanku przy BP) niż z Nowej Myśliwskiej/Vibe (800m liczone od ulicy Myśliwskiej do pętli Mały Płaszów, ale to duże osiedla będą więc z najdalszych budynków będzie jeszcze więcej). Różnica prawie żadna, ale jeśli już to na korzyść Solar Garden a nie "połowę bliżej z Nowej Myśliwskiej/Vibe"

Do tego dla Solara dochodzą kolejne linie tramwajowe które jadą z estakady i łączą się z tymi z Małego Płaszowa właśnie przy BP.

Plus z Solar Garden mamy ~550m do ulicy Nowohuckiej jak ktoś potrzebuje autobusu jeżdżącego po tej ulicy. Mamy generalnie dużo więcej możliwości. Z Nowej Myśliwskiej/Vibe jest tylko (lub aż) tramwaj z pętli.

Nie mówię że Nowa Myśliwska/Vibe to dno komunikacyjne bo oczywiście nie jest źle, ale Solar ma znacznie lepsze i bliższe połączenia w zasięgu spaceru bez konieczności przesiadki.

55piotras

Postautor: 55piotras » 23 wrz 2020, 9:27

Racja, zwracam honor. Wydawało mi że Vibe jest blizej Orlika.
Z obu inwestycji dojście jest ok.

55piotras

Postautor: 55piotras » 09 paź 2020, 21:16

Dzisiaj wieczorem podjechałem na Mysliwska sprawdzić słynne zapachy (podobno właśnie wieczorami jest najgorzej) i niestety muszę stwierdzić że na całej długości Myśliwskiej strasznie śmierdzi.
Nawet nie jade na pętle sprawdzić czy na inwestycji EkoPark również czuć ale skoro tam jest blizej „do źródła” to pewnie jest gorzej.
W tym momencie wszystkie plaszowskie inwestycje maja u mnie dużą krechę. Chyba poszukam w innym rejonie miasta w podobnej a może nawet niższej cenie ale za to z lepszym jak na Krakow powietrzem...

Mar G

Postautor: Mar G » 09 paź 2020, 22:34

55piotras pisze:Dzisiaj wieczorem podjechałem na Mysliwska sprawdzić słynne zapachy (podobno właśnie wieczorami jest najgorzej) i niestety muszę stwierdzić że na całej długości Myśliwskiej strasznie śmierdzi.
Nawet nie jade na pętle sprawdzić czy na inwestycji EkoPark również czuć ale skoro tam jest blizej „do źródła” to pewnie jest gorzej.
W tym momencie wszystkie plaszowskie inwestycje maja u mnie dużą krechę. Chyba poszukam w innym rejonie miasta w podobnej a może nawet niższej cenie ale za to z lepszym jak na Krakow powietrzem...

od lat tak jest i wiele lat jeszcze będzie

lovekrakow.pl/aktualnosci/walka-ze-smrodem-w-plaszowie-potrwa-jeszcze-dlugo_27126.html

luc

Postautor: luc » 09 paź 2020, 23:17

Mar G pisze:
55piotras pisze:Dzisiaj wieczorem podjechałem na Mysliwska sprawdzić słynne zapachy (podobno właśnie wieczorami jest najgorzej) i niestety muszę stwierdzić że na całej długości Myśliwskiej strasznie śmierdzi.

od lat tak jest i wiele lat jeszcze będzie

lovekrakow.pl/aktualnosci/walka-ze-smrodem-w-plaszowie-potrwa-jeszcze-dlugo_27126.html

To chyba o jakiś zupełnie innych porach się wybraliśmy w tą okolicę, ze dwie godziny spacerowałem po okolicach ul. Myśliwskiej, osiedla Nowy Przewóz itp. i nic nie śmierdziało. A węchu raczej nie straciłem. Byłem w godzinach ok. 14-16.

55piotras

Postautor: 55piotras » 10 paź 2020, 0:07

Jak wieczór to nie 14-16.
Po południu jak byłem w biurze oglądać to tez nie śmierdziało.
Ale o tej porze jestem w pracy wiec z „czystego” powietrza nie będę korzystał.
Bylem po 20 i... sorry. Tragedia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”