Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bono19

Re: Myśliwska Solar Garden Kraków (opinie na forum) / ASA Development

Postautor: bono19 » 10 paź 2020, 1:39

55piotras pisze:Jak wieczór to nie 14-16.
Po południu jak byłem w biurze oglądać to tez nie śmierdziało.
Ale o tej porze jestem w pracy wiec z „czystego” powietrza nie będę korzystał.
Bylem po 20 i... sorry. Tragedia.

Ale co śmierdziało? Rozpoczął się sezon grzewczy, o tej porze czułeś może po prostu smog? Pytam, bo niestety jechałem przed 29 Listopada wieczorem i poczulem "zimę", a tam nie ma żadnych spalarni czy innych wysypisk.

pawelk

Postautor: pawelk » 10 paź 2020, 9:22

bono19 pisze:

Ale co śmierdziało? Rozpoczął się sezon grzewczy, o tej porze czułeś może po prostu smog? Pytam, bo niestety jechałem przed 29 Listopada wieczorem i poczulem "zimę", a tam nie ma żadnych spalarni czy innych wysypisk.

To nie był smog, wczoraj po 20:00 po prostu waliło szambem. Dla pocieszenia powiem że w tym miejscu myśliwskiej gdzie będzie ta inwestycja ten smród praktycznie się nie zdarza, mieszkam bardzo blisko tej inwestycji od ponad 10 lat i na palcach jednej ręki mogę policzyć przypadki gdzie ten smród doszedł tak daleko. Z tym że działo się to w ostatnich dwóch-trzech latach więc tendencja jest niestety narastającą

Pepeg

Postautor: Pepeg » 10 paź 2020, 10:11

Coraz więcej mieszkań w Krakowem(czytaj muszli klozetowych) po prosty oczyszczalnia pracuje powyżej 100 procent swoich możliwości, a planów jej modernizacji brak. Mieszkam od 20 lat na Płaszowie i rzeczywiście z roku na rok tych dni jest coraz więcej, wiosna i jesienią częstotliwość jest większa. Pracuję na Rybitwach i tak rano śmierdzi prawie codziennie.

budfen

Postautor: budfen » 10 paź 2020, 20:19

zawsze jak jest nowa inwestycja w rejonie to pojawia się ten sam wątek : D
mieszkam w okolicy, na przewozie (instal) i w tym roku nie było tak źle, jakieś może pare dni w roku. Czasem z rana, czasem wieczorem. Więc jak dla mnie nie ma tragedii.
Im bliżej początku l Przewózi Myśliwskiej tym zapachy powinny być niewyczuwalne.

Natomiast mnie bardziej zastanawia czy deweloper w końcu zacznie coś budować... "zarezerwowanych" jest 38 mieszkań na 157 - taki stan jest od początku września. Do tego dalej nie ma pozwolenia na budowę. Więc ciekawe czy zaczną w styczniu... czy później...

55piotras

Postautor: 55piotras » 10 paź 2020, 22:13

Deweloper chyba czeka na kredyt. Bez niego nie wybuduje osiedla. Sprzedać także jeszcze nie może bo nie ma pozwolenia.
Wiec chyba pozostaje tylko rezerwowanie.
A że sąsiednie inwestycje są tańsze to tu sprzedaż będzie szła wolniej.

BMX

Postautor: BMX » 11 paź 2020, 1:40

Działka ogrodzona, stoi biuro sprzedaży wszystko wygląda normalnie.

Obrazek

Dodatkowo za płotem pracowała jakaś koparka, tam chyba będzie coś do wyburzenia.

Obrazek

Lokalizacyjnie, to bliżej nieco od centrum niż projekty Budimexu i Nexity, ale ta różnica nie jest jakaś duża. Może trochę inna okolica, więcej domów jednorodzinnych.

bono19

Postautor: bono19 » 11 paź 2020, 1:56

pawelk pisze:
bono19 pisze:

To nie był smog, wczoraj po 20:00 po prostu waliło szambem. Dla pocieszenia powiem że w tym miejscu myśliwskiej gdzie będzie ta inwestycja ten smród praktycznie się nie zdarza, mieszkam bardzo blisko tej inwestycji od ponad 10 lat i na palcach jednej ręki mogę policzyć przypadki gdzie ten smród doszedł tak daleko. Z tym że działo się to w ostatnich dwóch-trzech latach więc tendencja jest niestety narastającą

Z ciekawości zajechalem wczoraj około godz 20 (sobota, lekko kropiło) jako takiego szamba nie czułem, ale faktycznie w powietrzu było coś czuć.. Dla mnie to jednak bardziej jakieś przemysłowe "zapachy". Niemniej warto sprawdzić samemu.

LUCA79

Postautor: LUCA79 » 11 paź 2020, 15:32

Witam
Pracowałem na Przewozie od 2000 roku do 2015 akurat w tym miejscu gdzie teraz będzie budowa osiedla , jeżeli chodzi o zapachy to nic nie zauważyłem żeby smierdzialo jedyny problem to mogą być domki na Myśliwskiej w zimie nie wiem czym tam palą , ale generalnie nie ma problemu , teren znam bardzo dobrze bo nim administrowalem , jak macie pytania to priv

slawek

Postautor: slawek » 11 paź 2020, 20:14

LUCA79 pisze:teren znam bardzo dobrze bo nim administrowalem , jak macie pytania to priv

A jak to jest, bo na tym terenie chyba deweloper Proins ma też jakieś działki (ma sporo tablic reklamowych od strony ul. Przewóz. Jest też planowana jakaś inwestycja mieszkaniowa Proins Płaszów?

budfen

Postautor: budfen » 11 paź 2020, 21:44

LUCA79 pisze:Witam
Pracowałem na Przewozie od 2000 roku do 2015 akurat w tym miejscu gdzie teraz będzie budowa osiedla , jeżeli chodzi o zapachy to nic nie zauważyłem żeby smierdzialo jedyny problem to mogą być domki na Myśliwskiej w zimie nie wiem czym tam palą , ale generalnie nie ma problemu , teren znam bardzo dobrze bo nim administrowalem , jak macie pytania to priv

tylko jak się można na tym forum skontaktować? od kiedy można dostać uprawnienia do komunikacji bezpośredniej?

a co do domków: mam nadzieje, że sytuacja się zmienia na pozytywne w związku z wymianą pieców i zakazem palenia w Krakowie...

dzwoniłem jakieś dwa miesiące temu do Proinsu, ale powiedzieli, że na razie muszą dokończyć obecne inwestycje i dopiero wtedy będą się ogłaszać na Przewozie (ale kiedy i co i jak nie wiadomo). Ale mają tam powstać chyba trzy budynki: jeden na ul Przewóz, a kolejne w tym trójkącie na Przewóz/Myśliwska.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”