Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Postautor: iti » 20 wrz 2020, 21:54

kucyk pisze:Dokładna nazwa inwestycji brzmi: Budowa zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z garażem podziemnym, usługami wraz z rozbiórką istniejących budynków. Inwestor to firma :UMAP sp. z.o.o. a wykonawca to: P.B.M Nowbud

Powiem szczerze, że szukałem w internecie i nic o inwestorze i tej inwestycji nie znalazłem. Ktoś coś wie?

Wrzuć zdjęcie tablicy informacyjnej i jaki to adres. Też nie kojarzę takiego dewelopera, nie widziałem też nic, co byłoby w sprzedaży.

kucyk

Postautor: kucyk » 21 wrz 2020, 22:18

iti pisze:
kucyk pisze:Dokładna nazwa inwestycji brzmi: Budowa zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z garażem podziemnym, usługami wraz z rozbiórką istniejących budynków. Inwestor to firma :UMAP sp. z.o.o. a wykonawca to: P.B.M Nowbud

Powiem szczerze, że szukałem w internecie i nic o inwestorze i tej inwestycji nie znalazłem. Ktoś coś wie?

Wrzuć zdjęcie tablicy informacyjnej i jaki to adres. Też nie kojarzę takiego dewelopera, nie widziałem też nic, co byłoby w sprzedaży.

Mam zdjęcie tablicy i kilka fotek tego co się tam dzieje. Nie wiem tylko jak to tutaj wrzucić (próbowałem wrzucić normalne zdjęcia nic z tego za duże, zrobiłem export w Picasie3 też zdjęcia za duże). Dzisiaj rozmawiałem z ludźmi tam pracującymi przy rozbiórce i potwierdzili budowę bloków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kucyk

Postautor: kucyk » 21 wrz 2020, 22:20

Jeszcze kilka fotek. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sirk

Postautor: Sirk » 24 wrz 2020, 12:17

..
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2020, 12:27 przez Sirk, łącznie zmieniany 3 razy.

Sirk

Postautor: Sirk » 24 wrz 2020, 12:23

Manica pisze:
Master pisze:A nie możecie po prostu napisać jaka jest odległość pomiędzy budynkami oraz jaka jest ich wysokość? Dobrą praktyką było kiedyś utrzymywanie odstępów pomiędzy budynkami, równej przynajmniej ich wysokości.

A swoją drogą, jaka będzie wysokość mieszkań w tych blokach?

Master, dokładnie ilości metrów nie podam, ale jest po prostu nieuczciwie ciasno. Nawet szybki rzut oka na google maps i porównanie z pobliskimi blokami z wielkiej płyty pokazuje, że nie jest najlepiej. Takie kurniki (pomimo fajnej architektury) nie powinny powstawać. Zwłaszcza za taką cenę. No ale jak wszędzie, jest popyt - jest podaż.
No chyba, że właściciele mieszkań w tych bloczkach to lubią - no to ok :-)

Odległości - od strony ulicy Mała Góra - od granicy działki do budynku - narożnik od strony budynku spółdzielni to ok. 10,5 m, narożnik od strony południowej ok. 17 m

klatka A (bliżej MG) odległość od budynku C Proinsu to ok. 24 m, "poszkodowana" klatka B - odległość od bud. C Proinsu to 16 m

pomiędzy klatkami (patio) najmniejsza odległość to niecałe 15 m

i odległości klatki B od wcześniejszego etapu Proinsu to od ok. 16 m (narożnik północno-zachodni) do ok. 20 m narożnik płd.-zach.

Można ocenić.

89_deszcz

Postautor: 89_deszcz » 25 wrz 2020, 13:30

nokturndeweloper.pl/dziennikbudowy/willa-nokturn.html wrzesień, dziennik budowy.

alek83

Postautor: alek83 » 27 wrz 2020, 20:36

Pyskaty pisze:Schemat krakowski się powtarza. Kończy się jedna inwestycja, zaczyna się druga, która zabudowuje pierwszą. Nieludzko ciasno tam jest.

Ale co w tym dziwnego, ktoś ma działkę i ktoś chce coś na niej wybudować. Jeżeli ktoś chciałby, żeby nie było zabudowy przed jego blokiem, to może warto, żeby kupić mieszkanie przy parku, albo działkę przed własnym blokiem i przeznaczył ja na park.

89_deszcz

Postautor: 89_deszcz » 17 paź 2020, 18:09

17.10.2020

Obrazek

Obrazek

Obrazek

89_deszcz

Postautor: 89_deszcz » 17 paź 2020, 18:36

17.10.2020

Obrazek