U Przybyszewskiego Kraków [deweloper Ekopark] - forum i opinie o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Małgorzata L

Re: U Przybyszewskiego Kraków [deweloper Ekopark] - forum i opinie o inwestycji

Postautor: Małgorzata L » 03 lis 2020, 12:41

Moi drodzy. Szukałam czegoś podobnego. Natomiast przed wydaniem takich środków staram się sprawdzić wszystko na piątą stronę. Stąd pytanie do Was, zainteresowanych i już mieszkańców pierwszego etapu. Czy deweloper ma zakończone wszystkie postępowania? Podobno toczy się jakieś postępowanie w sprawie wznowienia, czy ponownego rozpatrzenia pozwolenia na budowę - jakoś tak. Czy coś wiecie o tym? Podobno coś nie uwzględnili w pozwoleniu, coś nie do końca przeprowadzili i ktoś się tego czepił. Macie jakieś informacje? To ważne w kwestii wiarygodności dewelopera.

Ilidano

Postautor: Ilidano » 03 lis 2020, 20:31

Małgorzata L pisze:Moi drodzy. Szukałam czegoś podobnego. Natomiast przed wydaniem takich środków staram się sprawdzić wszystko na piątą stronę. Stąd pytanie do Was, zainteresowanych i już mieszkańców pierwszego etapu.

Skąd takie informacje i co na to developer? gdzie można zweryfikować takie informacje?

Przyznam, że też się zastanawiam nad tą inwestycją.

Małgorzata L

Postautor: Małgorzata L » 03 lis 2020, 21:28

Ilidano pisze:
Małgorzata L pisze:Moi drodzy. Szukałam czegoś podobnego. Natomiast przed wydaniem takich środków staram się sprawdzić wszystko na piątą stronę. Stąd pytanie do Was, zainteresowanych i już mieszkańców pierwszego etapu.

Skąd takie informacje i co na to developer? gdzie można zweryfikować takie informacje?

Przyznam się, że mam pewne źródło w krakowskiej architekturze. Pomocne:) Nie mógł mi zdradzić za wiele, po prostu wspomniał, że coś tam "się kisi" i jest jakieś ponowne badanie (nazwał to jakoś wznowienie? ktoś jest obyty z językiem urzędników?). Zanim uderzę do dewelopera (wiadomo, nikt nie da Ci tyle ile my obiecamy) wolę zbadać wśród mieszkańców, co oświadczają. Bo to jak z filmów, sprzedawca samochodów przy urwanym lusterku: "Rwie się do Pana" :) Stąd pytanie, czy ostatnio ktoś dostał informację o braku takich problemów?

piotrekdom

Postautor: piotrekdom » 03 lis 2020, 21:39

Małgorzata L pisze:
Ilidano pisze:

Przyznam się, że mam pewne źródło w krakowskiej architekturze. Pomocne:) Nie mógł mi zdradzić za wiele, po prostu wspomniał, że coś tam "się kisi" i jest jakieś ponowne badanie (nazwał to jakoś wznowienie? ktoś jest obyty z językiem urzędników?). Zanim uderzę do dewelopera (wiadomo, nikt nie da Ci tyle ile my obiecamy) wolę zbadać wśród mieszkańców, co oświadczają. Bo to jak z filmów, sprzedawca samochodów przy urwanym lusterku: "Rwie się do Pana" :) Stąd pytanie, czy ostatnio ktoś dostał informację o braku takich problemów?

Za uchybienie mieszkańcy będą dopłacać.

Małgorzata L

Postautor: Małgorzata L » 04 lis 2020, 8:44

piotrekdom pisze:
Małgorzata L pisze:
Ilidano pisze:Za uchybienie mieszkańcy będą dopłacać.

To byłoby bardzo nie fair. Raz, że etap drugi faktycznie zabrał trochę widoku tym z pierwszego. Dwa, że jest coś na rzeczy z pozwoleniami na budowę. Trzy, jak pisze Pan powyżej, pewnie i tak skupi się to na nabywcach i mieszkańcach. Cztery rejon i tak się dogęści, bo jest zamiar wybudowania budynku biurowego/usługowego bezpośrednio przed etapem I na tym parkingu w kierunku północnym, ale to pewnie wyjdzie dopiero jak pójdzie droższa sprawa, czyli mieszkania w blokach. Hmmmm jeśli potwierdzi się, że coś jest w architekturze z pozwoleniami, to chyba odpuszczę. (edit:literówki)

Ilidano

Postautor: Ilidano » 04 lis 2020, 11:56

Rejon sie mocno „dogęścił” dzięki Atalowi. Developer pokazuje jak wycisnąć maxa z działki.

EkoPark planuje jeszcze 5 Budynków od zachodu. Widziałem plan wiec cos jest na rzeczy.

Nie obrazę sie na biurowiec i usługi bo narazie z tym bieda. Jedyne miejsce gdzie cos może powstać to ten parking Zasady i działka na wsprost salonu (obok hotelu).

Małgorzata L

Postautor: Małgorzata L » 13 lis 2020, 15:04

Ilidano pisze:Rejon sie mocno „dogęścił” dzięki Atalowi. Developer pokazuje jak wycisnąć maxa z działki.

EkoPark planuje jeszcze 5 Budynków od zachodu. Widziałem plan wiec cos jest na rzeczy.

Nie obrazę sie na biurowiec i usługi bo narazie z tym bieda. Jedyne miejsce gdzie cos może powstać to ten parking Zasady i działka na wsprost salonu (obok hotelu).

Też, ale o ile inny inwestor to sprawa niezależna od Dewelopera, o tyle swoje inwestycje już tak.
Co do działki naprzeciwko Zasady to chyba w planie jest i 40 metrów wysokie? To dopiero zamknie ten teren. Jeszcze jak wejdzie te 5 budynków Ekoparku i biurowiec w miejscu parkingu, to może nie być tak kolorowo na taką cenę. Atal? Chyba jest tańszy i bardziej budżetowy, więc i klient inny, właśnie z większą tolerancją dla biurowca obok i usług. Tutaj w Ekoparku chyba inny target był.

Mar G

Postautor: Mar G » 12 gru 2020, 21:56

i kolejne etapy

bip.krakow.pl/?news_id=135541

Ilidano

Postautor: Ilidano » 13 gru 2020, 18:33

Zobaczymy czy tylko się potwierdzi to cowier od developera czyli 5 budynków.

Swoją drogą wolałbym żeby coś zrobili tam gdzie te mercedesy stoją (usługi, jakaś pizzeria).

Master

Postautor: Master » 13 gru 2020, 23:00

Myślałem, że tam postawią 1-2 budynki, a jednak szybuje się spore osiedle mieszkaniowe tam, tym bardziej, że działkę tam mają pokaźnych rozmiarów. Faktycznie ten ogromny parking tam wygląda bardzo słabo, myślicie, że jest szansa na to, że w dającej się przewidzieć przyszłości, zostanie jakoś sensowniej i z pożytkiem dla okolicznych mieszkańców zagospodarowany?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”