Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mac_kow

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: mac_kow » 11 lis 2020, 21:46

@borja_sv Twoje pytanie- a raczej ewentualna odpowiedź- nie ma większego sensu bez kontekstu. Na czym Ci zależy, co Cię urzekło i przede wszystkim jakie rozważałeś alternatywy?

bobo

Postautor: bobo » 11 lis 2020, 22:52

borja_sv pisze:Dobry!
Jestem prawie zdeterminowany, aby kupić mieszkanie B5.2M30 w II etapie za około 578 tys. Zł z parkingiem i komórką lokatorską.
Kogoś, kto pomoże mi przekonać się do sfinalizowania zakupu?

mac_kow pisze:@borja_sv Twoje pytanie- a raczej ewentualna odpowiedź- nie ma większego sensu bez kontekstu. Na czym Ci zależy, co Cię urzekło i przede wszystkim jakie rozważałeś alternatywy?

Dokładnie tak, jak napisał przedmówca, czy to ma być mieszkanie dla Ciebie, czy dla rodziny, a może chcesz je wynajmować, dziecku na studia chcesz kupić? Generalnie każda z odpowiedzi na to pytanie determinuje inne odpowiedzi na to, co chcesz wiedzieć.

kwk

Postautor: kwk » 11 lis 2020, 23:38

bobo pisze:
borja_sv pisze:Dobry!
Jestem prawie zdeterminowany, aby kupić mieszkanie B5.2M30 w II etapie za około 578 tys. Zł z parkingiem i komórką lokatorską.
Kogoś, kto pomoże mi przekonać się do sfinalizowania zakupu?

mac_kow pisze:@borja_sv Twoje pytanie- a raczej ewentualna odpowiedź- nie ma większego sensu bez kontekstu. Na czym Ci zależy, co Cię urzekło i przede wszystkim jakie rozważałeś alternatywy?

Dokładnie tak, jak napisał przedmówca, czy to ma być mieszkanie dla Ciebie, czy dla rodziny, a może chcesz je wynajmować, dziecku na studia chcesz kupić? Generalnie każda z odpowiedzi na to pytanie determinuje inne odpowiedzi na to, co chcesz wiedzieć.

A to nie ma byc reklama? :D

SirCinek

Postautor: SirCinek » 12 lis 2020, 21:45

Ja próbuje się przekonać do B3.2m12 - dla siebie - ktoś coś ? %-)

ragar

Postautor: ragar » 12 lis 2020, 23:30

SirCinek pisze:Ja próbuje się przekonać do B3.2m12 - dla siebie - ktoś coś ? %-)

Całkiem przyjemny układ, mało miejsca marnuje się na przedpokój. Wystawa niezła, choć wolałbym jednak południowy-zachód, a nie południowy-wschód - lubię mieć słońce popołudniami, po pracy, a niekoniecznie z samego rana w sypialni, ale to kwestia preferencji. Sypialnie spore, balkon spory i dwustronny. Jeżeli tylko przez najbliższe lata nie będzie ci potrzebna dodatkowa sypialnia / gabinet, to wygląda bardzo przyzwoicie.

Rak

Postautor: Rak » 12 lis 2020, 23:45

SirCinek pisze:Ja próbuje się przekonać do B3.2m12 - dla siebie - ktoś coś ? %-)

Czyli jedynie sensowne 3 pokojowe z prawie-że super rozkładem.

Bierz, bo lepszego w sporym promieniu nie znajdziesz.

No chyba, że jest Was więcej niż 3, wtedy to nie wiem.. Ale jeśli podobnego szukasz i wielkość jest wystarczająca, to w sumie nie wiem o co się tu pytać..sam mam podobne coś w tym rejonie niestety..w sumie to trochę ciasno na ~60 bo wszystko co ma salon < blisko 30 m2 szału nie robi :> ale i tak warto bo później go odsprzedasz prawie na pewno po tej lub lepszej cenie.

Jedynie ewentualnie ten większy ruch na buszka mógłby być jakimś tam jedynym minusem w przyszłości ale..przecież nie chcesz mieszkać w mieście, ani w wieżowcu KRK..no nie ma innych opcji a z tak sensownym rozkładem to już zupełnie brak alternatyw w pobliżu. No chyba, że się szarpniesz na 4 pokoje w eko parku obok za bańkę..

plusy: bardzo dobry rozkład, miły balkonik.
minusy: okna mogły by być lepsze myślę trochę ale jest znośnie (ja nie lubię długich pojedynczch wysokich..) i zamiast toalety to lepiej jakąś szafę zrobić, niestety salon mały, wręcz malutki to największy minus, przy urządzaniu kuchni będziesz przeklinał a w salonie będzie ciasno. Man nadzieję, że większej kuchni nie potrzebujesz ;)
Ostatnio zmieniony 13 lis 2020, 0:57 przez Rak, łącznie zmieniany 3 razy.

SirCinek

Postautor: SirCinek » 12 lis 2020, 23:49

No właśnie bardziej mi odpowiadało mieszkanie po sąsiedzku, może pokoje mniejsze ale właśnie był dodatkowy na gabinet. Niestety nie ma już wolnego sensownego - 1 piętro odpuszczam, a w budynku 3.2 od tej strony jest wjazd do garażu. ;) Dodatkowy minus za brak komórek lokatorskich (było raptem 16), koszmarnie drogie zmiany lokatorskie (klimatyzacja, ogrzewanie podłogowe), no i brak usług w okolicy (ale to się może poprawi po oddaniu osiedla). No i do komunikacji jednak jest kawałek :)
No i jak doliczyć wykończenie balkonu i opłatę za przekształcenie użytkowania wieczystego we własność to już się cena za m2 robi 10k/m2 :) - co ma tle konkurencji w pobliżu i tak nie wygląda najgorzej..

Mar G

Postautor: Mar G » 13 lis 2020, 7:19

postarajcie się o KDR to nie poczujesz opłaty przekształceniowej

piotrekdom

Postautor: piotrekdom » 13 lis 2020, 7:39

Toaleta musi być osobno, co by nie załatwiać się obok drugiego gdy myje zęby, niczym zwierzę.

Rak

Postautor: Rak » 13 lis 2020, 9:29

Sluszna uwaga.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”