Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
tomm

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: tomm » 15 lis 2020, 0:01

Jesli atal pisze duza czcionka: "mieszkanie ma 80m2", a potem nizej ze 3m2 jest pod sciankami dzialowymi,
czy to oznacza ze ja place za 80metrow a tak na prawde jest to 77 i tyle bedzie w Ksiegach Wieczystych?

Mar G

Postautor: Mar G » 15 lis 2020, 8:47

Płacisz za 80 , ile będzie naprawdę zależy ile tych ścianek zostawisz lub dostawisz nowe (lub pogrubisz je lub pocienisz). Ja niektóre pocieniłem jeśli nie wpływało na akustykę.
A co będzie w Akcie ? Dobre pytanie - nie zastanawiałem się a to ważne.
W wypisie z KW po umowie develop metrażu nie ma, tylko numer lokalu. Metraż wstawiają w ostatecznej umowie po obmiarach.

Jako, że to powszechna praktyka na rynku ktoś nas może oświeci , kto odbierał w Krk mieszkanie w ostatnich latach.

serwisy.gazetaprawna.pl/nieruchomosci/artykuly/1489180,scianki-dzialowe-metraz-mieszkania-deweloperzy.html

pozdro

Postautor: pozdro » 15 lis 2020, 10:01

Atal to oszusci, sporo takich. Sa deweloperzy ktorzy tak nie oszukuja nabywcow.
Develop nie kantuje i ma calkiem uczciwe ceny mieszkan.
develia.pl/pl/cp-f1089m-f1089

Mar G

Postautor: Mar G » 15 lis 2020, 10:18

Tu mamy odpowiedź wygląda - w KW wpisuje się powierzchnię użytkową mieszkania + balkon + pomieszczenia przynależne

kancelariafurtak.pl/blog/wpis/8/powierzchnia-lokalu-w-ksiedze-wieczystej

piotrekdom

Postautor: piotrekdom » 15 lis 2020, 10:37

Bardzo dobrze, że wliczają, bo to przeciwdziała cwaniactwu. Inaczej ktoś mógłby wyburzyć wszystkie ścianki w mieszkaniu i mieć te dodatkowe metry ZA DARMO!! Albo zabudować mieszkanie samymi ściankami w ramach zmian lokatorskich i w ogóle nie płacić, bo powierzchni zero, a później je zlikwidować! Wiadomo, że co drugi kupujący to oszust, więc trzeba temu przeciwdziałać.

Dawido

Postautor: Dawido » 15 lis 2020, 17:06

SirCinek pisze:No właśnie bardziej mi odpowiadało mieszkanie po sąsiedzku, może pokoje mniejsze ale właśnie był dodatkowy na gabinet. Niestety nie ma już wolnego sensownego - 1 piętro odpuszczam, a w budynku 3.2 od tej strony jest wjazd do garażu. ;) Dodatkowy minus za brak komórek lokatorskich (było raptem 16), koszmarnie drogie zmiany lokatorskie (klimatyzacja, ogrzewanie podłogowe), no i brak usług w okolicy (ale to się może poprawi po oddaniu osiedla). No i do komunikacji jednak jest kawałek :)
No i jak doliczyć wykończenie balkonu i opłatę za przekształcenie użytkowania wieczystego we własność to już się cena za m2 robi 10k/m2 :) - co ma tle konkurencji w pobliżu i tak nie wygląda najgorzej..

Szkoda, że w kuchni jest pion, który zmniejsza możliwość zabudowy kuchni na ok 5 szafek po 60 cm w tym lodówka to zostają 4 szafki pod blat, zlewozmywak i płyte elektryczną co może być trochę ciasne. A fajnie byłoby też zabudować pralkę w kuchni, żeby łazienka nie traciała na atrakcyjności. Sypilnie niemałe, ale brakuje miejsca na szafę wnękową, ciekawie to rozwiązali w mieszkaniu 4 pokojowym obok. :oops:

Klima obowązkowa przy takim nasłonecznieniu

Ogólnie Atal trochę nie fair zachowuje się względem swoich klientów ukrywając dodatkowe opłaty i oferując tak drogie zmiany lokatorskie. 500 zł za wyklończeie balkonu - "przecież to powinno być w cenie za mieszkanie!!" Smieszne też jest to że na cały 4 etap zaplanował tylko 14 komórek lokatorskich :shock:

W przyszłości, może sie też pojawić armagedon z parkowaniem samochodów, bo Atal przewidział niewiele więcej niz 1,1 mciejsca parkingowego na mieszaknie. :mrgreen:

Dawido

Postautor: Dawido » 15 lis 2020, 17:25

a co myślicie o tym trójkącie niezabudowanym przy ul. Buszka :?: :?: :oops:

Struktura własnosci jest troche niepewnam, działki te sa w posiadaniu os. fizycznych, prawnych i Skarbu Państwa. Żeby tylko jakis deweloper nie wpadł na pomysł zabudowy na podstawie specustawy covidowej.

Niby plan zagospdarowania przewiduje teren zielony, ale powstało tam ostatnio jakies ogrodzenie.

Obrazek
Struktura własności działek przy ul. Buszka

Mar G

Postautor: Mar G » 15 lis 2020, 17:40

To robocze ogrodzenie widziałem od początku budowy. Atal składuje tam szalunki , rusztowania etc.
Mam nadzieję po zakończeniu dzierżawy zrekultywują = choć połowa pójdzie pod rozbudowę Buszka - 115 m zatoki parkingowej.

Mar G

Postautor: Mar G » 17 lis 2020, 16:21

ul. Buszka na liście

krakow.pl/aktualnosci/244416,29,komunikat,budzet_na_trudne_czasy___krakow_ma_plan_na_2021_rok.html

Mar G

Postautor: Mar G » 17 lis 2020, 21:55

Przejrzałem dzisiejszy projekt budżetu Krk 2021. Każdy może swoją Dzielnicę przejrzeć sobie.
To konkrety tematów blisko inwestycji.

Ps. O Trasie Zwierzynieckiej nic nie znalazłem. Może w WPF coś jest tylko - czyli nie w najbliższych latach.

Buszka , tramwaj (na liście strategicznych) , pociąg (jak by ktoś na lotnisko czy na Śląsk ruszał) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”