"Nastroje konsumentów się załamały. Odsetek Polaków bojących się utraty pracy przez COVID-19 najwyższy od kwietnia.
Mniej więcej jeden na trzech ankietowanych bierze pod uwagę, że przez pandemię może stracić pracę."
money.pl/gospodarka/nastroje-konsumentow-zalamaly-sie-odsetek-polakow-bojacych-sie-utraty-pracy-przez-covid-19-najwyzszy-od-kwietnia-6577299167058720a.html
Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Pepeg pisze:Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
Podaj przykład dewelopera który opuścił 1000 zł na metr.
klientkrk pisze:Pepeg pisze:Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
Też się chętnie dowiem

Ponieważ sytuacja jest taka, a nie inna, to jak ktoś nie musi z jakichś powodów kupić teraz, to powinien zaczekać, chyba minimum do połowy przyszłego roku. Nie jestem fanem wynajmu, ale jeśli prosta kalkulacja pokaże, że przy 10% spadku interesującej nas nieruchomości będziemy wciąż na plusie, to czemu nie? Drożej nie będzie, za to może być taniej. Choćby te 450 zł/m2 przy 60m2 powierzchni, to jest 27k róznicy, które można wydać na urządzenie/wakacje/zmniejszenie kwoty kredytu. Może komuś te 27k koło d..y lata, ale jak dla mnie lepiej je mieć niz nie mieć

Pepeg pisze:Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
To zupelnie nieistotne kto tu kogo slucha, czy nie slucha. Kazdy robi to co uwaza...co nie zmienia faktu ze sa tu jelenie i wygrani...Jelenie rycza najglosniej...bo tylko to im zostalo...
Pepeg pisze:
Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
Niestety przykładów nie dostaniecie. Takie ciekawostki pojawiają się od pół roku. Zawsze po pytaniu o przykłady delikwent znika by aktywować się kilka stron dalej

klientkrk pisze:Pepeg pisze:Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
np HSD na Płaszowie za mieszkanie o bardzo kiepskim układzie. Z 10300 na 9300.
Cry Baby Cryplatinium pisze:Pepeg pisze:
Wystarczy wysłać maila z propozycja własnej ceny do kilkunastu deweloperów aby się przekonać że są skłonni opuszczać od kilku stówek nawet do tysiąca na metrze. W tym tygodniu z ciekawości zrobiłem sobie taki szybki research, im dłuzej trwa budowa tym większe ustępstwa oferuje deweloper. Ceny trzymaja jeszcze tylko Ci którzy dopiero co ruszyli ze sprzedażą. A państwo naganiacze możecie juz tylko tuptać nóżką, nikt Was juz nie słucha.![]()
![]()
Niestety przykładów nie dostaniecie. Takie ciekawostki pojawiają się od pół roku. Zawsze po pytaniu o przykłady delikwent znika by aktywować się kilka stron dalej

Bettyw1 pisze:Ponieważ sytuacja jest taka, a nie inna, to jak ktoś nie musi z jakichś powodów kupić teraz, to powinien zaczekać, chyba minimum do połowy przyszłego roku. Nie jestem fanem wynajmu, ale jeśli prosta kalkulacja pokaże, że przy 10% spadku interesującej nas nieruchomości będziemy wciąż na plusie, to czemu nie? Drożej nie będzie, za to może być taniej. Choćby te 450 zł/m2 przy 60m2 powierzchni, to jest 27k róznicy, które można wydać na urządzenie/wakacje/zmniejszenie kwoty kredytu. Może komuś te 27k koło d..y lata, ale jak dla mnie lepiej je mieć niz nie mieć
Dokładnie tak. Przez lata straszono, że bardziej się opłaca brać kredyt niż najmować, a teraz sytuacja jest odwrotna, najem jest coraz tańszy, dobre warunki i lokalizację można dostać bez problemu, a jak ktoś poczeka te kilka kilkanaście miesięcy to może być dużo do przodu. W zasadzie każda obniżka spłaci najem i czekając ryzykuje się niewiele, a można dużo zyskać.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Cry Baby Cry![]()
Gdzie nie spojrzę reklamy deweloperów, ., instagram, autobusy i tramwaje, billboardy, a sprzedaż leży i kwiczy, i premi świątecznej naganiacz nie zobaczy.
![]()
![]()
![]()
Pan chyba nowy w Krk i internetach

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”