Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Zachęcam do wymiany opinii wszystkich, którzy zarezerwowali mieszkanie w Green Apartments lub zamierzają to zrobić.
Cześć!
Ja mam zarezerwowane mieszkanie 09 na piętrze.
Odnośnie okien dachowych - w oryginalnym projekcie ich nie ma, ale to kwestia zmiany projektu z deweloperem i za dodatkowy $$$ deweloper ma okna dachowe w ofercie.
Rozdzielnia gazu - nie słyszałam żeby ktoś jakkolwiek narzekał a pytałam ludzi z sąsiednich osiedli jak się mieszka. Ja zastanawiałam się bardziej nad linią PKP, która przebiega w pewnej odległości od osiedla. Ale sprawdzałam połączenia (nie ma ich wiele), plus no umówmy się - mieszkamy w mieście i samoloty, autobusy i tramwaje też wydają dźwięki - idzie się przyzwyczaić.
Parkingi - są miejsca postojowe do wykupienia na własność. Niestety nie ma garaży (bo to nie domki rodzinne).
Ja mam zarezerwowane mieszkanie 09 na piętrze.
Odnośnie okien dachowych - w oryginalnym projekcie ich nie ma, ale to kwestia zmiany projektu z deweloperem i za dodatkowy $$$ deweloper ma okna dachowe w ofercie.
Rozdzielnia gazu - nie słyszałam żeby ktoś jakkolwiek narzekał a pytałam ludzi z sąsiednich osiedli jak się mieszka. Ja zastanawiałam się bardziej nad linią PKP, która przebiega w pewnej odległości od osiedla. Ale sprawdzałam połączenia (nie ma ich wiele), plus no umówmy się - mieszkamy w mieście i samoloty, autobusy i tramwaje też wydają dźwięki - idzie się przyzwyczaić.
Parkingi - są miejsca postojowe do wykupienia na własność. Niestety nie ma garaży (bo to nie domki rodzinne).
Ostatnio zmieniony 04 sty 2021, 7:51 przez Ada123, łącznie zmieniany 4 razy.
GrAp07 pisze:Zarezerwowałem mieszkanie w Green Apartments. W odpowiedzi malkontentom, że to pole, że rozdzielnia gazu obok. Otóż jest to urocze spokojne miejsce z pięknymi widokami co jest atutem (i wszędzie blisko). Natomiast rozdzielnia gazu jest oddalona o 250 m w linii Petrażyckiego, a więc wystarczająco daleko by była niewidoczna z terenu osiedla. Patrząc na lokalizacje innych podobnych inwestycji ta zdaje się być najlepsza.
W pełni się zgadzam! Fajne widoki, w pewnej odległości od centrum a nie blokowisko, gdzie każdy każdemu zagląda do okien i jest masakra z parkingiem pod blokami.
Fakt - najlepiej mieć auto mieszkając na takim osiedlu bo linie autobusowe jeżdżące po Petrażyckiego nie zawiozą Cię bezpośrednio do samego centrum albo Huty, ale no... bądźmy świadomi co oznacza mieszkanie "na obrzeżach miasta".
I w odpowiedzi na inną kwestię - tutaj już poruszoną - że sąsiad będzie za ścianą. Hm... no jest to osiedle bliźniaków, także tak, sąsiedzi będą.
Ale jak na kameralnych osiedlach bywa, będziemy mieć "małą społeczność", która mam nadzieję będzie pozytywna

Ada123 pisze:GrAp07 pisze:Zarezerwowałem mieszkanie w Green Apartments. W odpowiedzi malkontentom, że to pole, że rozdzielnia gazu obok. Otóż jest to urocze spokojne miejsce z pięknymi widokami co jest atutem (i wszędzie blisko). Natomiast rozdzielnia gazu jest oddalona o 250 m w linii Petrażyckiego, a więc wystarczająco daleko by była niewidoczna z terenu osiedla. Patrząc na lokalizacje innych podobnych inwestycji ta zdaje się być najlepsza.
W pełni się zgadzam! Fajne widoki, w pewnej odległości od centrum a nie blokowisko, gdzie każdy każdemu zagląda do okien i jest masakra z parkingiem pod blokami.
Fakt - najlepiej mieć auto mieszkając na takim osiedlu bo linie autobusowe jeżdżące po Petrażyckiego nie zawiozą Cię bezpośrednio do samego centrum albo Huty, ale no... bądźmy świadomi co oznacza mieszkanie "na obrzeżach miasta".
I w odpowiedzi na inną kwestię - tutaj już poruszoną - że sąsiad będzie za ścianą. Hm... no jest to osiedle bliźniaków, także tak, sąsiedzi będą.
Ale jak na kameralnych osiedlach bywa, będziemy mieć "małą społeczność", która mam nadzieję będzie pozytywnai będzie mieć na oku wspólne dobro.
Chłopaki dajce spokój z tymi żartami. Te pola w perspektywie 20 lat, będą całe zabudowane. Z okien gdzie teraz masz widok na pola będzie miał widok na inne bliźniaki/szeregówki i ich mikro działki. 150m od tej nieruchomości w kierunku zakopianki jest już "osiedle" gdzie tak dogęścili, że z jednych bliźniaków jest widok na inne bliźniaki.
Poleca też zapoznać się z koncepcjami budowy trasy S7 do Myślenic po nowym śladzie. Jest szansa, że nowa trasa będzie szła właśnie w okolicy gazowni

Co do samej okolicy tak Sidzina jest świetna do mieszkania. Tutaj jest mój dom rodzinny. Ale z całym szacunkiem. Fajne to się mieszka w domku jednorodzinnym

WiktorR pisze:Ada123 pisze:GrAp07 pisze:Zarezerwowałem mieszkanie w Green Apartments. W odpowiedzi malkontentom, że to pole, że rozdzielnia gazu obok. Otóż jest to urocze spokojne miejsce z pięknymi widokami co jest atutem (i wszędzie blisko). Natomiast rozdzielnia gazu jest oddalona o 250 m w linii Petrażyckiego, a więc wystarczająco daleko by była niewidoczna z terenu osiedla. Patrząc na lokalizacje innych podobnych inwestycji ta zdaje się być najlepsza.
Ale jak na kameralnych osiedlach bywa, będziemy mieć "małą społeczność", która mam nadzieję będzie pozytywnai będzie mieć na oku wspólne dobro.
Chłopaki dajce spokój z tymi żartami. Te pola w perspektywie 20 lat, będą całe zabudowane. Z okien gdzie teraz masz widok na pola będzie miał widok na inne bliźniaki/szeregówki i ich mikro działki. 150m od tej nieruchomości w kierunku zakopianki jest już "osiedle" gdzie tak dogęścili, że z jednych bliźniaków jest widok na inne bliźniaki.
Poleca też zapoznać się z koncepcjami budowy trasy S7 do Myślenic po nowym śladzie. Jest szansa, że nowa trasa będzie szła właśnie w okolicy gazowni(polecam forum skyscrapercity).
Co do samej okolicy tak Sidzina jest świetna do mieszkania. Tutaj jest mój dom rodzinny. Ale z całym szacunkiem. Fajne to się mieszka w domku jednorodzinnym
Jasne, wiele się zmieni przez kolejne 20 lat bo Kraków bardzo się rozrasta. Dzięki za wszelkie uwagi co do planów zagospodarowania.
Atutem tego osiedla jest jego kameralność. Taki sposób zamieszkania jest sto razy lepszy niż nawet najnowocześniejsze, ale jednak blokowiska ("apartamentowce"). Całe osiedle to zaledwie 32 mieszkania w ładnym otoczeniu.
GrAp07 pisze:Atutem tego osiedla jest jego kameralność. Taki sposób zamieszkania jest sto razy lepszy niż nawet najnowocześniejsze, ale jednak blokowiska ("apartamentowce"). Całe osiedle to zaledwie 32 mieszkania w ładnym otoczeniu.
Tak tylko w koło tej inwestycji. Jest kilkadziesiąt hektarów wolnych działek z przeznaczeniem na zabudowę mieszkaniowa

GrAp07 pisze:Zarezerwowałem mieszkanie w Green Apartments. W odpowiedzi malkontentom, że to pole, że rozdzielnia gazu obok. Otóż jest to urocze spokojne miejsce z pięknymi widokami co jest atutem (i wszędzie blisko). Natomiast rozdzielnia gazu jest oddalona o 250 m w linii Petrażyckiego, a więc wystarczająco daleko by była niewidoczna z terenu osiedla. Patrząc na lokalizacje innych podobnych inwestycji ta zdaje się być najlepsza.
Masz może jakiś kontakt z deweloperem? Wiesz na jakim etapie jest papierologia na pozwolenie na budowę?
Niestety nie mam kontaktu z deweloperem, nie wiem na jakim etapie s a pozwolenia, ale może to lepiej, że to trwa, bo budowa zacznie się na wiosnę a nie zimą, co wydaje mi się będzie korzystniejsze dla jakości prac. Odnośnie zagospodarowania terenu za 20 lat, to pewne jest, że nie będzie wokół wysokiej zabudowy, czyli przytłaczającej architektury i to jest ogromny atut tej okolicy. 

Witam
Czy ktoś ma informacje jak w przyszłości będzie wyglądała trasa S7? W którym miejscu ma dokładnie biec? Szukam info w sieci i nie ma żadnych konkretów.
Pozdrawiam
Czy ktoś ma informacje jak w przyszłości będzie wyglądała trasa S7? W którym miejscu ma dokładnie biec? Szukam info w sieci i nie ma żadnych konkretów.
Pozdrawiam
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”