Kolejność budowy bloków i sprzedaży mieszkań na osiedlu City Vibe w Krakowie

Forum mieszkańców City Vibe w Krakowie (Myśliwska 68), którego budowniczym jest deweloper Develia (wcześniej Nexity). Opinie, wybór mieszkania, lokalizacja, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
sky83

Kolejność budowy bloków i sprzedaży mieszkań na osiedlu City Vibe w Krakowie

Postautor: sky83 » 21 lis 2020, 9:50

Pytanie do przedstawicieli CityVibe na forum: kiedy planowane jest puszczenie do sprzedaży bloku o nazwie "River View"?

Pepeg

Re: Kolejność budowy bloków i sprzedaży mieszkań na osiedlu City Vibe w Krakowie

Postautor: Pepeg » 21 lis 2020, 12:20

sky83 pisze:Pytanie do przedstawicieli CityVibe na forum: kiedy planowane jest puszczenie do sprzedaży bloku o nazwie "River View"?
Nie jestem przedstawicielem ale już pytałem o to i dostałem informacje że najpierw będzie budowany rząd bloków od wschodu w kolejności od Mysliwskiej, a potem rząd od zachody, w tej samej kolejności.

plaszak

Re: Kolejność budowy bloków i sprzedaży mieszkań na osiedlu City Vibe w Krakowie

Postautor: plaszak » 22 lis 2020, 23:38

Pepeg pisze:
sky83 pisze:Pytanie do przedstawicieli CityVibe na forum: kiedy planowane jest puszczenie do sprzedaży bloku o nazwie "River View"?
Nie jestem przedstawicielem ale już pytałem o to i dostałem informacje że najpierw będzie budowany rząd bloków od wschodu w kolejności od Mysliwskiej, a potem rząd od zachody, w tej samej kolejności.

Jeżeli chodzi o ten budynek najbliżej Wisły, to chyba przyjdzie na niego jeszcze sporo zaczekać, o ile ja dobrze zrozumiałem w biurze sprzedaży, to chyba powinni budować to gdzieś pod koniec, a kiedy on będzie, to nikt dzisiaj nie potrafi powiedzieć, bo choćby tempo budowy kolejnych bloków ma podobno zależeć od tego, jak się będą mieszkania w City Vibe sprzedawały, a tego nikt nie jest w stanie przewidzieć. Jak na razie, to może nie iść to szybko.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 23 lis 2020, 16:18

plaszak pisze: Jak na razie, to może nie iść to szybko.

Mi powiedzieli że zaczną sprzedawać kolejny budynek jeśli w tym pierwszym sprzeda się 50% mieszkań. Powiem szczerze że ten kolejny budynek będzie bardziej atrakcyjny od pierwszego.

kozel

Postautor: kozel » 20 gru 2020, 10:57

kurde słabo im idzie sprzedaż 27/145 sprzedanych bieda - rok temu o tej porze to 2 miesiąca od wrzucenia oferty na rynek, wszyskto byłoby wyprzedane 8-) :o

maciej01

Postautor: maciej01 » 20 gru 2020, 14:35

Po nowym roku ruszy, martwy okres, nawet biuro sprzedaży otwierają dopiero 7 stycznia.
Najlepsze mieszkania już poszły.

guzbi

Postautor: guzbi » 21 gru 2020, 11:26

Najlepsze czyli te koło windy? Gdzie lodówka na ścianie będzie, plus hałas?

plaszak

Postautor: plaszak » 21 gru 2020, 23:55

guzbi pisze:Najlepsze czyli te koło windy? Gdzie lodówka na ścianie będzie, plus hałas?

Ależ "najlepsze" to w tym przypadku określenie mocno względne i zależy od tego, kto ma jakie priorytety, tu naprawdę nie ma się o co spierać. Jeśli ktoś szuka dla rodziny, a ktoś inny na wynajem studentowi, to z pewnością nie te same mieszkania będą dla nich najlepsze :)

Vilyar

Postautor: Vilyar » 07 sty 2021, 9:31

Co do sprzedazy River View - dowiedzialem sie z biura sprzedazy, ze budowac beda w kolejnosci:
1) Street Culture
2) City Spot
3) River View
pozniej budynki od wschodu, pozniej ostatnie od zachodu.
Budynki Urban Style i Active Forum sprzedane zostaly innemu deweloperowi wiec mozna sie spodziewac ze pewnie niedlugo wejda do sprzedazy przez kogos innego :)

plaszak

Postautor: plaszak » 07 sty 2021, 9:38

Vilyar pisze:Budynki Urban Style i Active Forum sprzedane zostaly innemu deweloperowi wiec mozna sie spodziewac ze pewnie niedlugo wejda do sprzedazy przez kogos innego :)

A skąd taka informacja? Dlaczego te bloki zostały sprzedane innemu deweloperowi i wiadomo może jakiemu? Ciekawa sprawa. Ale miejmy nadzieję, że wybuduje budynki zgodnie z projektem dewelopera Nexity, żeby wszystko do siebie pasowało na osiedlu City Vibe.

Wróć do „City Vibe Kraków (Myśliwska 68) od Develia / Nexity - forum mieszkańców osiedla”