Inwestycja Ułanów 64D Kraków - Dom-Bud - opinie na forum (Prądnik Czerwony)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bono19

Re: Inwestycja Ułanów 64D Kraków - Dom-Bud - opinie na forum (Prądnik Czerwony)

Postautor: bono19 » 22 lis 2020, 21:30

Nijak nie rozumiem stosowania tego typu kolorystyki w XXI wieku.
Czy to jakieś wymogi, ustawa krajobrazowa?

Przecież to nie pasuje ani do wybudowanego budynku ani do okolicy.

Obrazek

ITGeek

Postautor: ITGeek » 22 lis 2020, 22:03

To jest DOM-BUD tego nie ogarniesz... Ja również nie wiem jak w 21 wieku można dopuścić do takiej kolorystyki balkonów, ale to typowe dla tego dewelopera. Ich inwestycje można poznać po kolorowych balkonach rodem z PRL.

slawek

Postautor: slawek » 23 lis 2020, 0:04

ITGeek pisze:To jest DOM-BUD tego nie ogarniesz... Ja również nie wiem jak w 21 wieku można dopuścić do takiej kolorystyki balkonów, ale to typowe dla tego dewelopera. Ich inwestycje można poznać po kolorowych balkonach rodem z PRL.

Dokładnie tak, chyba mają jakiegoś architekta, który lubi tak "zaszaleć" z kolorem, identyczne wstawki mają na inwestycji Dom-Bud Głowackiego i wydaje mi się, że na jakiejś jeszcze, choć nie jestem pewien. Wygląda to biednie, ale widziałem gdzieś, że budynki przy Głowackiego dostały jaką nagrodę : D A okolica jest w porządku, faktycznie to średnio do niej pasuje, lepiej byłoby już bez tych kolorków.

bono19

Postautor: bono19 » 23 lis 2020, 0:36

ITGeek pisze:To jest DOM-BUD tego nie ogarniesz... Ja również nie wiem jak w 21 wieku można dopuścić do takiej kolorystyki balkonów, ale to typowe dla tego dewelopera.

Faktycznie... to przecież Dom-Bud z Reduty zrobił osiedle-przedszkole.
Chyba naprawdę powinni zatrudnić tam projektanta/osobę decyzyjną poniżej 50 roku życia..
Jedna z ciekawszych okolic do życia, w sąsiedztwie piękny Parku Reduta, nie wiem jak mogli tak spieprzyć tam krajobraz.
Budynki poniżej wyglądające faktycznie jak lata 90' to realizacje tegoroczne :cry:

Obrazek

Ale żeby tak nie off-topować - sama sprzedaż na tym Ułanów idzie wybitnie słabo.
Budowa praktycznie zakończona, a połowa mieszkań wisi niesprzedana :idea: :?:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”