Mnie się podoba ta wizualizacja, ale jednak pewnie na tym rondzie, to będzie nieco więcej samochodów, niż pokazano na obrazku. Szkoda, że ze wszystkich czterech stron nie będzie takich budynków, wtedy jakoś by to wyglądało. Moim zdaniem wielki plus za usługi w parterze, może wreszcie dzięki temu będzie się tam tworzył zalążek miasta, a nie tylko mieszkaniówka do spania.
Tramwaj na pewno by się tam przydał, tylko gdyby jeszcze jechał w stronę centrum jakoś krócej niż teraz, może budowa nowej linii przez Meissnera coś zmieni, ale to pewnie lata czekania.
Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie
Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini
fero pisze:Mnie się podoba ta wizualizacja, ale jednak pewnie na tym rondzie, to będzie nieco więcej samochodów, niż pokazano na obrazku. Szkoda, że ze wszystkich czterech stron nie będzie takich budynków, wtedy jakoś by to wyglądało. Moim zdaniem wielki plus za usługi w parterze, może wreszcie dzięki temu będzie się tam tworzył zalążek miasta, a nie tylko mieszkaniówka do spania.
Tramwaj na pewno by się tam przydał, tylko gdyby jeszcze jechał w stronę centrum jakoś krócej niż teraz, może budowa nowej linii przez Meissnera coś zmieni, ale to pewnie lata czekania.
Bodajże 10 grudnia mają miejscy urzędnicy popchnąć sprawę o krok dalej, gdzieś mi mignęło w prasie. W uwagach do MPZP wykazywano, że osiedle ma się składać z kilku budynków, także byłoby to kolejne, ale nieźle prezentujące się osiedle a jeśli pojawiłyby się jakieś klimatyczne "knajpki" to na plus w tej okolicy, choćby coś pokroju Lajkonika

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini
fero pisze:Mnie się podoba ta wizualizacja, ale jednak pewnie na tym rondzie, to będzie nieco więcej samochodów, niż pokazano na obrazku. Szkoda, że ze wszystkich czterech stron nie będzie takich budynków, wtedy jakoś by to wyglądało. Moim zdaniem wielki plus za usługi w parterze, może wreszcie dzięki temu będzie się tam tworzył zalążek miasta, a nie tylko mieszkaniówka do spania.
Miejsce dobre pod biurowiec albo hotel, ewentualnie mieszkania pod wynajem dla robotników. Ale jeśli ktoś by planował tam zamieszkać z rodziną to życzę dużo szczęścia.

generalanie, mieszkania całekiem, niezłe, duże balkony na plus, SKM będzie, szybki wjazd na Północną obwodnicę będzie, tranwaj jest/ będzie. Tylko czy tam nie będzie za głośno od obowidnicy i koleii, niby kolej w wykopie... ktoś może sie wypowiedzieć ?
Obowodnica będzie pewnie zaakreanowana... ale jak to wyjdzie w praktyce, gdyby to mieszkanie było bardziej głębi osiedla byłbym raczej tak ...
Obowodnica będzie pewnie zaakreanowana... ale jak to wyjdzie w praktyce, gdyby to mieszkanie było bardziej głębi osiedla byłbym raczej tak ...
Jak oceniacie takie mieszkanie pod katem inwestycji? Czy jest potencjal do wzrostu wartosci? Czy Waszym zdaniem beda chetni na wynajem (np. za jakies 10 lat)? Rozwazam zakup 55m (dla pary), ale w przyszlosci zapewne bedziemy potrzebowac czegos wiekszego. Z gory prosze o wyrozumialosc, jestesmy 'nowi' w temacie. 

Ciezko powiedziec niby 10min SKA na dworzec. Zalezy jaka tam cena jest po 7 tys nie ma tragedii.
Aczkolwiek ja bardziej obstawiam poludnie Krakowa jako bardziej rozwojowe. Tak zeby w sensownej odleglosci od ciagu Tischnera - Bonarka - Nowohucka miec mieszkanie.
Druga opcje to bym rozważał Nowa Hutę, tak zeby celować pod te tereny Nowej Huty Przyszlosci. Choc w sumie nie znam dokładnej lokalizacji. Troche mi sie nie chce wierzyc w powodzenie tego projektu. Bo biura to albo zdalna, albo ścisłe centrum z dojazdem PKP z suburbiow.
Natomiast na magazyny i montownie to teoretycznie sa Brzegi i Niepolomice i pewnie jeszcze jakies podmiejskie strefy aktywności gospodarczej. Pewnie cos tam powstanie kiedys.
Aczkolwiek ja bardziej obstawiam poludnie Krakowa jako bardziej rozwojowe. Tak zeby w sensownej odleglosci od ciagu Tischnera - Bonarka - Nowohucka miec mieszkanie.
Druga opcje to bym rozważał Nowa Hutę, tak zeby celować pod te tereny Nowej Huty Przyszlosci. Choc w sumie nie znam dokładnej lokalizacji. Troche mi sie nie chce wierzyc w powodzenie tego projektu. Bo biura to albo zdalna, albo ścisłe centrum z dojazdem PKP z suburbiow.
Natomiast na magazyny i montownie to teoretycznie sa Brzegi i Niepolomice i pewnie jeszcze jakies podmiejskie strefy aktywności gospodarczej. Pewnie cos tam powstanie kiedys.
Ma ktoś może jakieś zdjęcia, na których widać, jak idzie budowa inwestycji Viva Piast w Krakowie i podzieli się na forum? Budynek wyszedł już ponad poziom gruntu?
Wychaczylem taki filmik na yt z ostatnich dni
youtu.be/RWjdU7AjxLw
youtu.be/RWjdU7AjxLw
A jak oceniacie dostep do komunikacji miejskiej?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”