Wejście na budowę I etapu inwestycji Piasta Park Kraków

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
askaaa

Wejście na budowę I etapu inwestycji Piasta Park Kraków

Postautor: askaaa » 24 lut 2017, 17:27

Hej sąsiedzi,
mam pytanko: czy ktoś z Was próbował już postawić swoją nogę w budynku, tj. czy próbowaliście wejścia na teren budowy, rozmowy z kierownikiem etc.? Pytam, ponieważ ja jakiś czas temu podjęłam próbę, kierownik powiedział, że będzie taka możliwość ale dopiero gdy zostanie osiągnięty stan surowy otwarty, potwierdziła to Pani z biura. No więc mamy już stan surowy otwarty:) Pytanie, czy ktoś z Was już próbował zagadywać o wejście do budynku? Ja niedługo mam zamiar i będę wdzięczna za wszelkie info w tym temacie :)
edit: dzwoniłam na Groble, Pani powiedziała, że to nie kiero decyduje tylko ich inspektor, póki co takiej możliwości nie ma, trzeba więc chyba dzwonić i pytać. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

marika

Re: Wejście na budowę I etapu inwestycji Piasta Park Kraków

Postautor: marika » 24 lut 2017, 19:28

Ja wysyłałam maila ostatnio z pytaniem o tym, kiedy możliwe będzie wejście na teren inwestycji Piasta Park, ale jak na razie nie udało mi się otrzymać żadnej odpowiedzi :) Ale prawda jest taka, że bardziej by mi zależało na wejściu do bloku, jak już mieszkanie będzie gotowe, ale będzie jeszcze przed odbiorem, żeby móc zgłosić wcześniej ewentualne usterki i mieć już pewny odbiór mieszkania :)

askaaa

Postautor: askaaa » 25 lut 2017, 8:28

Sądzę, że przed samym odbiorem to uda się wejść na pewno :) Natomiast teraz teoretycznie też byłaby już taka możliwość, ale tak jak pisałam, póki co nie ma tematu z nimi. Być może dlatego również Ci nie odpisali. Trzeba dzwonić i pytać, za jakiś miesiąc znowu sięgnę po telefon to może jakieś info konkretniejsze będzie. :) Z jednej strony całkowicie ich rozumiem, jeszcze brakuje im tego, żeby po budowie zasuwały tłumy przyszłych mieszkańców, heh, ale ciekawość i tak jest większa ;)

DOPEL

Postautor: DOPEL » 26 lut 2017, 19:58

Byłem jakiś tydzień temu na Groblach i powiedziano mi, że wejście na teren budowy, będzie możliwe za około miesiąc do półtorej.

RREvoque

Postautor: RREvoque » 27 mar 2017, 20:39

Czy był ktoś już wewnątrz budynku?

grzegoor

Postautor: grzegoor » 11 maja 2017, 10:12

Hej,
Czy ktoś już działał coś w tym temacie? Jakieś wskazówki do kogo z WS się zgłosić w tej sprawie? :)

RREvoque

Postautor: RREvoque » 11 maja 2017, 14:06

Mam informację że końcem maja ma być biuro i wtedy bedzie mozna wejść, mam dzwonić koncem maja:)

JoGa

Postautor: JoGa » 14 cze 2017, 23:02

Wiem,ze kolo Lidla ma byc otwarte biuro Wawel Serwis w ktorym bedzie mozna wziac klucze i obejrzec ,pomierzyc sobie swoje mieszkanie.
Byc moze ze juz jest otwarte,bede dzwonic Na Groble,zeby nie jechac na darmo czy juz jest czynne.

jula

Postautor: jula » 17 cze 2017, 21:08

Proszę daj znać jak to wyglada:) słyszałam,że jednorazowo będzie można wejść na budowę. Mam w sumie jeszcze jedno pytanie czy ktoś z was ma może mieszkanko na parterze? Czy orientujecie się jak to ma być z ogrodzeniami. Dostałam dwie sprzeczne informacje, że będą ogrodzone ale przedziałki od sąsiadów maja być tylko umowne... Jakieś niskie murki :(

Mieszkaniec_parter

Postautor: Mieszkaniec_parter » 18 cze 2017, 8:43

Kupując mieszkanie we wrześniu pytałem o ogrodzenie i otrzymałem informację że będzie o wysokości ok 1.3m (o tym czy będzie wyższe mieli jeszcze ustalać).
W tym roku ( ok. Lutego) również pytałem czy jest konkretne ustalenie co do wysokości ogrodzenie i otrzymałem informację że ma mieć 2 m.
Mój ogródek leży w takim miejscu że mam do okola inne ogródki i nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało z ich "umownymi murkami".
Z ciekawości podjadę sobie na jakąś inną ich inwestycje z ogródkami i zapytam osób tam mieszkających jak to u nich wyglądało.
Szkoda że Wawel Service nie potrafi ustalić swojego stanowiska w tej sprawie i rzetelnie informować o pewnych sprawach.

jula pisze:Proszę daj znać jak to wyglada:) słyszałam,że jednorazowo będzie można wejść na budowę. Mam w sumie jeszcze jedno pytanie czy ktoś z was ma może mieszkanko na parterze? Czy orientujecie się jak to ma być z ogrodzeniami. Dostałam dwie sprzeczne informacje, że będą ogrodzone ale przedziałki od sąsiadów maja być tylko umowne... Jakieś niskie murki :(

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”