Piłsudskiego 20 Kraków - Derra invest / rozbudowa budynku mieszkalnego i garażu - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawek

Piłsudskiego 20 Kraków - Derra invest / rozbudowa budynku mieszkalnego i garażu - opinie na forum

Postautor: slawek » 29 lis 2020, 23:51

Wygląda na to, że szykuje się jeszcze jedna inwestycja mieszkaniowa blisko centrum, a dokładniej, to w podwórku kamienic znajdujących się w przy ul. Piłsudskiego w Krakowie.

Obrazek

Patrząc na to, co ma być rozbudowywane, to zdaje się, że chodzi o postawienie zupełnie nowego budynku, bo co tu rozbudowywać, jeśli chodzi o te kawałki murów.

Obrazek

Tu tablica informacyjna, na której jest więcej szczegółów odnośnie tej inwestycji, choć jak to widziałem, to niewiele się tam działo.

slawek

Re: Piłsudskiego 20 Kraków - Derra invest / rozbudowa budynku mieszkalnego i garażu - opinie na forum

Postautor: slawek » 29 lis 2020, 23:53

I tu jeszcze jedno zdjęcie tego podwórka, jest całkiem spore i jednak coś tam stało wcześniej.

Obrazek

Ogólnie, to jest tam teraz sporo bałaganu. Ktoś ma może więcej informacji o tej inwestycji i podzieli się na forum?

WiktorR

Re: Piłsudskiego 20 Kraków - Derra invest / rozbudowa budynku mieszkalnego i garażu - opinie na forum

Postautor: WiktorR » 30 lis 2020, 1:24

slawek pisze:I tu jeszcze jedno zdjęcie tego podwórka, jest całkiem spore i jednak coś tam stało wcześniej.

Obrazek

Ogólnie, to jest tam teraz sporo bałaganu. Ktoś ma może więcej informacji o tej inwestycji i podzieli się na forum?

Gdzie to jest dokładnie ?

slawek

Postautor: slawek » 30 lis 2020, 10:45

To jest mniej więcej za tym budynkiem, w którym znajduje się przedsiębiorstwo Wody Polskie, czy jakoś tak.

Master

Postautor: Master » 24 sty 2023, 23:18

Tam chyba wreszcie coś zaczęło się dziać, tj. budowa trwa, szukałem też jakiejś informacji o tym, jak budynek przy Piłsudskiego 20 w Krakowie ma wyglądać. Udało mi się znaleźć coś takiego, choć nie mam 100% pewności, że na pewno to jest realizowane pod tym adresem.

Obrazek
Wizualizacja: ABP Autorskie Biuro Projektowe s.c.

Całkiem okazałe przedsięwzięcie - delikatnie mówiąc, ciekawe czy to będzie jakiś hotel / aparthotel czy jednak mieszkaniówka, choć ta elewacja wygląda tak, jakby kryło się za nią mnóstwo małych kawalerek budowanych z myślą o wynajmie. Jak sądzicie? A może ktoś ma więcej informacji na ten temat i podzieli się nimi a forum? Nie widziałem, żeby gdzieś były sprzedawane lokale tam.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”