Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
timmons

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: timmons » 01 gru 2020, 11:14

jakubiakuellen pisze:Te za kilka baniek są na 9-10 piętrze i mają widok ponad wysokość WT 1.0, które są do max 6 pietra.. nie mam na myśli parkingu zewnętrznego, a wewnetrzy. Jeśli kogoś stać na drogi wóz to i na garaż do niego ;) Nie przesadzajmy z tym widokiem sasiada. Nie trzeba było kupować najtanszego m na dziedzińcu w samym rogu :lol:

Nie przesadzam, mieszkanie w kamienicy naprzeciw nas nie ma zasłon, a facet chodzi w bieliźnie. Nasz taras wychodzi na Wawel, część natomiast wychodzi na jeden z budynków.

A ja jestem na 5 piętrze.

Nie jestem pewien, dlaczego jesteś taki defensywny, mieszkam w WT, to nie tak, że kłamię. Pracujesz dla nich czy coś? (prawdopodobnie zarabiam więcej pieniędzy niż ty)

pozdro

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: pozdro » 01 gru 2020, 13:27

Co jest nie tak z facetem w bieliźnie? Kolomnie chodzila sąsiadka bez bielizny spod prysznica i dzieciak sobie biegał. Boisz sie nagiego faceta lub kobiety?

timmons

Postautor: timmons » 01 gru 2020, 13:50

pozdro pisze:Co jest nie tak z facetem w bieliźnie? Kolomnie chodzila sąsiadka bez bielizny spod prysznica i dzieciak sobie biegał. Boisz sie nagiego faceta lub kobiety?

Czy chodzenie po budynku naprzeciwko Ciebie grubego, nagiego mężczyzny jest czymś normalnym w „prestiżowej” inwestycji w Polsce?

timmons

Postautor: timmons » 01 gru 2020, 13:52

pozdro pisze:Co jest nie tak z facetem w bieliźnie? Kolomnie chodzila sąsiadka bez bielizny spod prysznica i dzieciak sobie biegał. Boisz sie nagiego faceta lub kobiety?

mam nadzieję, że to żart ...

Czy chodzenie po budynku naprzeciwko Ciebie grubego, nagiego mężczyzny jest czymś normalnym w „prestiżowej” inwestycji w Polsce?

Rak

Postautor: Rak » 01 gru 2020, 14:07

Wtrącę się - właśnie może za to się tam płaci ?

tj. na WT oraz w N5D.

jakubiakuellen

Postautor: jakubiakuellen » 01 gru 2020, 16:26

pozdro pisze:Zawsze mnie zastanawia co jest prestizowego w WT 2.0. Wychodzi wz na mega ruchliwa rondo. Nad wisla smrod spalin z mostu kotlarskiego. Prestiz pep to jest na Woli justowskiej. Czy w okolicach ulicy Waszyngtona, Rudawy.

Chyba tam nigdy nie byłeś :roll: Od strony dziedzińca jest calkowita cisza praktycznie. Na WT 2.0 z kazdej strony. Ruch zasłania 1 i 2 etap WT 1.0

pozdro

Postautor: pozdro » 01 gru 2020, 17:09

To na osiedlu jest jak na każdym osiedlu, ale wychodzisz 100m i jest Ronod Grzegórzeckie w okolicy nie ma nic ciekawego. mieszkasz np na Salwatorze masz blisko do lasu wolskiego, blisko na błonia, blisko nad wisłę. Pełno miejsc do rekreacji.

Za prestiżową to można uznać tą inwestycje
rynekpierwotny.pl/oferty/jadwigi-11/jadwigi-11-krakow-zwierzyniec-12514

Rak

Postautor: Rak » 01 gru 2020, 17:33

Blisko to jest tam wilgoć z Rudawy i Wisły oraz na cmentarz.

;)

ITGeek

Postautor: ITGeek » 01 gru 2020, 21:27

pozdro pisze:To na osiedlu jest jak na każdym osiedlu, ale wychodzisz 100m i jest Ronod Grzegórzeckie w okolicy nie ma nic ciekawego. mieszkasz np na Salwatorze masz blisko do lasu wolskiego, blisko na błonia, blisko nad wisłę. Pełno miejsc do rekreacji.

Za prestiżową to można uznać tą inwestycje
rynekpierwotny.pl/oferty/jadwigi-11/jadwigi-11-krakow-zwierzyniec-12514

Z WT nad Wisłę jest za to bardzo daleko... :D

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 01 gru 2020, 23:32

Wt 2.0 to absurd. Byłem, widziałem. Jak się dowiedziałem ile tam śpiewają, czy to inter-bud czy na wtórny to mi autentycznie ręce opadły. Latałoby po 8k to dalej bym się zastanawiał. W okolicach nic, widok żaden. Niedaleko jest Wisła, ale w sumie co z tego? Obok na Kazimierzu w tych cenach, a nawet taniej, kupisz lokal, który rzeczywiście będzie prestiżowy, w okolicy bez porównania. Dla mnie to taki symbol przegrzania rynku, hype bez pokrycia.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”