Slow City Kraków od Ekopark przy ul. Łokietka i Glogera - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Słów City pekowicka

Postautor: pozdro » 02 gru 2020, 20:17

Co sądzicie o tej inwestycji chyba kilka bloków. Na Polach w kierunku trasy rowerowej na Ojców.
Zalety fajny dojazd do Ojcowa,
Będzie tramwaj stosounkowo blisko. Pewnie 1,2 przystanki za Krowodrza górka

Wady,
Trasa wolbromska,
dość słabo teraz Pradnik Biały zachód wyglada, aczkolwiek może się rozwinie,
Do rynku blisko nad Wisle i pod Wawel już kawałek

rynekpierwotny.pl/oferty/ekopark/slow-city-krakow-pradnik-bialy-13081

Cena rozsądna 7500

SirCinek

Re: Słów City pekowicka

Postautor: SirCinek » 02 gru 2020, 20:59

Ja tam widzę 8-10k. Ile tych mieszkań z 7 z przodu jest? 2, 3?

Poza tym wątek o tej inwestycji już istnieje.

nanu

Re: Slow City Kraków od Ekopark przy ul. Łokietka i Glogera - opinie na forum

Postautor: nanu » 02 gru 2020, 21:11

Nowy pisze:I lokalizacja, ciekawe jak długo jedzie się z tego miejsca do centrum, ktoś ma może jakieś doświadczenia i się podzieli? Zakorkowana Opolska, to też nie jest najlepsza droga do poruszania się po mieście, ale wybudowanie północnej obwodnicy może tam dużo zmienić jeśli chodzi o komunikację.

Ja mieszkam bliziuteńko, w zasadzie obok (naprzeciwko kościoła, który tam jest) i powiem tak: obecnie jest absolutna tragedia z wyjazdem w jakimkolwiek kierunku jeśli to nie są godziny bardzo poranne (póki szkoły zamknięte) i nocne. Nie wiem jak będzie po wybudowaniu tramwaju i obwodnicy ale wiem jedno - w tej okolicy na przestrzeni ostatnich ośmiu lat (tyle tutaj mieszkam) powstało w cholerę osiedli i bloków i obecnie buduje się trzy razy tyle. To mnie przeraża szczerze mówiąc.
Obecnie mam z buta 10 minut na krowodrzą górkę i stamtąd tramwajem na rynek to moment. Autobusami dawno nie jeździłam ale to zależy od pory dnia i roku. Potrafi być 20 minut pod Biprostal, a innym razem półtorej godziny. Tak samo do NH. Jak jest przejezdnie to się śmiga, a jak korki to coś strasznego. No ale to nic nowego w Krakowie.
Nie wiem co jeszcze napisać - blisko do sklepów (względnie od niedawna w zasadzie naprzeciwko tych bloków jest biedra, lidl, rossmann i pepco, niedaleko przychodnia, kilka szkół, przedszkoli i żłobków. Ale zagęszczenie bloków, ludzi i samochodów coraz gorsze.

bono19

Postautor: bono19 » 02 gru 2020, 22:14

nanu o ktorym kosciele mowisz?

nanu

Postautor: nanu » 03 gru 2020, 9:00

bono19 pisze:nanu o ktorym kosciele mowisz?

NMP Matki Kościoła, tam gdzie jest zakon/klasztor

bono19

Postautor: bono19 » 03 gru 2020, 23:17

nanu pisze:Ja mieszkam bliziuteńko, w zasadzie obok [...] NMP Matki Kościoła

wobec tego aż tak bliziuteńko nie jest - ponad kolometr drogi pieszo, przejechać ten odcinek samochodem w godzinach szczytu trwa niekiedy 10 minut, więc do Pani ostrzeżeń o niedrożności tamtejszych dróg trzeba dodać jeszcze to.
Obrazek
nanu pisze:Obecnie mam z buta 10 minut na krowodrzą górkę i stamtąd tramwajem na rynek to moment

tu też nie wiem jak to Pani robi
Obrazek

kozel

Postautor: kozel » 04 gru 2020, 13:34

genralnie ciekawe osiedle, aczkowiel jak bilsko siebie maja stać te budynki ? trasa wolbromska to akturat na plus, ekrany będa, taki ruczaj.
Natomiast pytanie, czy tak droga na osiedlu - na wizualizacji będzie łączyć sie z tym łącznikiem trasy Wolbromskiej a następinie łączyć z Łokietka ?

kozel

Postautor: kozel » 04 gru 2020, 13:46

nie wróżę dobrze tej inwestycji, genralnie DROŻYZNA aż w oczy KUJE ! za 42 mk 414 tyś poj... ? ok w biurzę pewnie spokojnie utarguje ale mimo wszysto DROŻYZNA, kilka la temu za 10 tyś szło Pianissimow nad Wisłą !! 8-)

bono19

Postautor: bono19 » 04 gru 2020, 15:21

witamy w 2020

pozdro

Postautor: pozdro » 04 gru 2020, 17:20

ja tam widze 100 m2 po 7000zł/m2 więc nie wiem na jakie wy ceny patrzycie. 40m2 to jest dla studenta pod wynajem w pojedynke. Jak juz para wynajmuje student i studentka to 3 pokoje (jeden la kota) i 70m2 potrzebne

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”