Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
abc

Re: Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Postautor: abc » 04 gru 2020, 18:37

Pepeg pisze:Obserwuję od jakiegoś czasu takie praktyki, prawdopodobnie niektórzy deweloperzy stosują to aby zwiększyć rzekomą atrakcyjność inwestycji.
Patrzcie, mówią, dopiero co się pojawiło a już 40% sprzedane, i potem tak wisi przez pół roku i dalej tyle samo sprzedane. Nawet nie wbili łopaty a już 30% sprzedane, nie te czasy, to nie jest 2019 rok.

Dokladnie to samo zauwazylem, ewentualnie deale juz dogadane duzo wczesniej, po duzo korzystniejszych cenach, niedostepnych dla tzw klienta z ulicy

Rak

Postautor: Rak » 06 gru 2020, 0:54

A czy słychać z Wodnej przejeżdżające a w szczególności hamujące na stacji pociagi ? Czy też "piski" stamtąd już nie przeszkadzają :)

neo

Postautor: neo » 06 gru 2020, 22:18

A widział ktoś może jakąś wizualizację tego budynku inną niż ten rysunek ze strony wcześniej na forum? Bo jednak chciałoby się większy konkret, niż artystyczną wizję.

Lokalizacja jest całkiem niezła, choć faktycznie trudno powiedzieć, jak z pociągami i ich odgłosami w rejonie, w którym powstaje inwestycja Wodna 34 od Activ. Może jest ktoś, kto już mieszka w tym rejonie i podzieli się swoimi doświadczeniami w tym zakresie?

aro_kr

Postautor: aro_kr » 07 gru 2020, 8:52

Byłem tam, nie potrafiłbym się przyzwyczaić do tak bliskiego sąsiedztwa przejeżdżających pociągów.

Karciunia

Postautor: Karciunia » 10 gru 2020, 14:26

Zdecydowanie nie polecam tego dewelopera! Ogromne opóźnienia i oszustwa.

Master

Postautor: Master » 10 gru 2020, 14:32

Karciunia pisze:Zdecydowanie nie polecam tego dewelopera! Ogromne opóźnienia i oszustwa.

Co masz na myśli pisząc o oszustwach? Jest jakiś wyrok w tej sprawie?

cryptoman_3122

Postautor: cryptoman_3122 » 03 maja 2021, 18:49

Dzień dobry,

Czy posiada ktoś może jakieś nowe informacje, bądź już zakupił mieszkanie w inwestycji i dałby radę się podzielić ? :)

Greenarrow

Postautor: Greenarrow » 04 maja 2021, 22:45

cryptoman_3122 pisze:Dzień dobry,

Czy posiada ktoś może jakieś nowe informacje, bądź już zakupił mieszkanie w inwestycji i dałby radę się podzielić ? :)

Mam już podpisaną umowę. Może będę mógł pomóc, jaka informację potrzebujesz?

cryptoman_3122

Postautor: cryptoman_3122 » 05 maja 2021, 1:04

Greenarrow pisze:
cryptoman_3122 pisze:Dzień dobry,

Mam już podpisaną umowę. Może będę mógł pomóc, jaka informację potrzebujesz?

Czy orientujesz się może, jaki jest plan miejscowego zagospodarowania? Na prawo od bloku stoi stary dom, na lewo zaś widzę sporo miejsca jeszcze.

Dodatkowo zastanawia mnie, na ile uciążliwa jest bliskość torów, to już pewnie do okolicznych mieszkańców, pewnie udam się za dnia i popytam ludzi ,jeśli uda mi się coś sfinalizować w tej inwestycji.

I tak ogólnie pytając, czy są jakieś uciążliwości/ minusy ,które świadomie zaakceptowałeś wybierając tę inwestycję ? Wiem, że pytanie może dziwnie brzmi, ale prowadzę intensywne poszukiwania już od miesiąca i wszędzie było coś nie tak - albo termin oddania za ponad 2 lata, albo brak mpec, albo platformy w garażu. Tutaj jedyny minus, jakiego sie dopatrzyłem to możliwość zakupu jedynie miejsca naziemnego (na dzień dzisiejszy,nie wiem czy wczesniej były). Noi brak większego sklepu w okolicy, nie wiem jak z placami zabaw dla dzieci?

Będę z góry wdzięczny za wszelkie info/wskazówki. Muszę też udać się tam za dnia bo do tej pory widziałem osiedle przelotem, w nocy.

Greenarrow

Postautor: Greenarrow » 05 maja 2021, 17:01

Jeżeli chodzi o plan zagospodarowania to jest to teren zabudowy wielorodzinnej. Z tego co widziałem, obok tego domu jest działka (od ul. Gromadzkiej) ale czy tam się zmieści blok? Miejsca postojowe rzeczywiście zostały już tylko na zewnątrz w cenie 25 000 zł. Na początku były dostępne również boksy garażowe, ale od razu się sprzedały bo było ich tylko chyba 11. Osobiście myślę że tory nie powinny być uciążliwe, pociąg jeździ rzadko, a blok też nie jest zaraz bezpośrednio obok.

Z minusów to rzeczywiście w bliskiej odległości brak większego sklepu (Żabka 5 min na nogach) oraz np przedszkola, ale po drugiej stronie ulicy (Kuklińskiego) jest rozwinięta infrastruktura handlowa. Minusem też termin zakończenia, jesień 2022.

Zdecydowałem się na zakup bo jednak okolica wydaje się bardzo dobra - Staw, Bagry, dalej od głównej ulicy. Oby tylko pociąg nie zaczął jeździć co 15 min :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”