Inwestycja Aura Home Kraków deweloper Start Grupa Deweloperska - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
zyneon

Re: Aura Home na Bieńczycach od Start - opinie o inwestycji

Postautor: zyneon » 04 gru 2020, 15:28

Ta inwestycja jest od jakichś 9 miesięcy w sprzedaży i sprzedali ok 60% mieszkań.
Wątek na forum:
viewtopic.php?t=1814

Rak

Postautor: Rak » 04 gru 2020, 15:36

No to usuwamy :D

i przepraszam - nie zauważyłem jej wcześniej i nie przepatrzyłem wszsytkich pięter.

bono19

Postautor: bono19 » 04 gru 2020, 16:19

Start powinien dostać nagrodę za przejrzystość swoich ofert i te wirtualne inwestycje.
makieta, rozkład, rzut PDF, cena - wszystko dostępne bez żadnego "priv", "PW"...

:arrow: start.odysseycrew.com/aura-home/app

budynek jak zawsze zachowawczy, rozkłady przemyślane, ceny też względnie adekwatne.

mac_kow

Re: Inwestycja Aura Home Kraków deweloper Start Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: mac_kow » 04 gru 2020, 18:36

Z całą moją sympatią do tego dewelopera poprzez przyjaciela, co nabył mieszkanie w nowym etapie brzydkiego molocha na Prokocimiu... ale ceny? Adekwatne? Ponad 9000/m w takim miejscu? Zarówno "strategicznie" jak i "taktycznie" - ten blok jest "wciśnięty na siłę" między inne budynki. Byłem tam akurat niedawno a propos wizyty w szpitalu. Lokalizacja jest jak zwykle- sensowna do życia, ale jednak bardzo mocno na uboczu.

Rzuciłem okiem szybko na ofertę i nie dziwię się, że parter i pierwsze piętro się nie sprzedają- przecież tam nie dotrze ani jeden promień słońca, nigdy.

Świat lekko jednak zwariował na punkcie cen.

Rak

Re: Inwestycja Aura Home Kraków deweloper Start Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: Rak » 04 gru 2020, 18:54

Dla mnie start city było akurat pozytywnym wyjątkiem od reguły, który akurat przydarzył się temu deweloperowi w dołku cenowym i tylko i wyłącznie z jego powodu. Gdzie indziej wczesniej pamietam start oferował wcale nie niskie ceny.

Ceny zwariowały, w miejscu, które określiłeś kiedyś trafnie bądź nie jako lokalizacja z dupy, kupowałem po prawie 10 a teraz tam wołają ponad 13. Kupować teraz czy nie to zagadka.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 04 gru 2020, 19:38

Rak pisze:Dla mnie start city było akurat pozytywnym wyjątkiem od reguły, który akurat przydarzył się temu deweloperowi w dołku cenowym i tylko i wyłącznie z jego powodu. Gdzie indziej wczesniej pamietam start oferował wcale nie niskie ceny.

Ceny zwariowały, w miejscu, które określiłeś kiedyś trafnie bądź nie jako lokalizacja z dupy, kupowałem po prawie 10 a teraz tam wołają ponad 13. Kupować teraz czy nie to zagadka.

Start City to w ogóle jest ewenement. Przyjaciel kupił tam duże mieszkanie na samej górze w etapie 3 i jest zachwycony współpracą z deweloperem, elastyczność, modyfikacje lokatorskie, parametry. Wierzę mu. A sam budynek ma mieć o dziwo całkiem niezły standard, począwszy od wysokości pomieszczeń na ostatnim piętrze (285cm!), wykończenia części wspólnych itd itp.

Z drugiej strony bryła i wygląd budynku to jest jakieś jajo; wpisuje się w okolicę ale naprawdę odstaje architektonicznie od tego, co buduje się w roku 2020. Wygląda może jakkolwiek "fajnie" od strony zachodniej, ale od wschodu jest nie do zaakceptowania.
BTW, ten trzeci etap tani nie był, zwłaszcza po podwyżkach.

A lokalizacja z dupy to gdzie? Czyżby Tauron Arena? :D

Rak

Postautor: Rak » 04 gru 2020, 20:25

mac_kow pisze:
Rak pisze: ...
A lokalizacja z dupy to gdzie? Czyżby Tauron Arena? :D

Hm, może mógłbyś podać jeszcze kilka innych przykładów takich lokalizacji z d. ? bo okazuje się, że proroczo w nich właśnie możę być warto kupować kolejne.

slawek

Postautor: slawek » 13 gru 2020, 0:54

Byłem ostatnio na małym spacerze, w okolicy, w której deweloper Start buduje inwestycję Aura Home Kraków, całkiem dużo pracy już tam wykonali. Po lewej stronie na zdjęciu widać też przychodnię, obok której ten budynek powstaje.

Obrazek

Wygląda na to, że na ostatnim piętrze będą całkiem spore balkony, tam gdzie balkon ciągnie się przez całą długoś budynku.

Obrazek

Całkiem spory budynek, wygląda na to, że w większości odlany z betonu. Ciekawe jak będzie wyglądał, kiedy pojawi się na na nim elewacja.

Obrazek

Może ktoś podzieli się opinią na temat mieszkania niedaleko Szpitala Rydygiera, jak to na co dzień wygląda, czy na przykład jest problem z hałasującymi karetkami, albo helikopterami, które mają niedaleko lądowisko? Ma to jakieś znaczenie dla mieszkania tam, czy jest obojętne z punktu widzenia mieszkańców?

Volfeer

Postautor: Volfeer » 23 gru 2020, 13:28

Miejsce dość słabe. Obok sąsiedztwo sporego szpitala, ciągły ruch karetek, dodatkowo lądowisko helikopterów. Dojazd jedynie wiecznie zakorkowanym Rondem Hipokratesa, dodatkowo sąsiedztwo przychodni. Okolica taka sobie...

Deweloper sam w sobie nie najgorszy, ale w moim przypadku, kupowałem na Kurzei, mili i ugodowi byli tylko do podpisania umowy. Potem wyszedł błąd z pomiarem pow. mieszkania (wszystkie umowy kredytowe, wyceny trzeba było robić od nowa), nie dało się już dokonać żadnych zmian (bo już stan surowy był), a potem bardzo duże problemy, żeby nie korzystać z ich notariusza, koniec końców odpuściłem i podpisałem umowę u ich. Samo mieszkanie takei sobie, problemy z balkonami (niecka i brak odpływu), problem z wentylacją grawitacyjną (twierdzą, że jest wszystko ok), działa jedynie dobrze przy uchylonych oknach (przy mikrouchylach nie), wg Startu to jest ok. Niska jakość drzwi, wejściowe się od 1,5 roku nie chcą domykać, garażowe się rozleciały. Poprawki robione na odwal się (łączenie płyty gk z cegłą zrobili geniusze na sam gips, o fizelinie nie słyszeli, wszystko dalej popękało).

Co jest w Starcie złe, to zapisy w KW. Niby się o tym wie, ale inni deweloperzy nie widziałem, żeby mieli takie praktyki. Start sobie wpisuje wieczyste prawo do reklamy na całej pow. budynku (poza oknami i balkonami) oraz dachu. Kupujesz mieszkanie za 10k za metr i tak Twoje jest tylko to co w środku, a deweloper ma prawo do wszystkiego na zewnątrz.

Przykład
NA RZECZ KAŻDOCZESNEGO WŁAŚCICIELA NIERUCHOMOŚCI UTWORZONEJ Z DZIAŁEK NR 91/6 (DZIEWIĘĆDZIESIĄT JEDEN PRZEZ SZEŚĆ) I 91/8 (DZIEWIĘĆDZIESIĄT JEDEN PRZEZ OSIEM), POŁOŻONYCH W KRAKOWIE, JEDN. EWID. PODGÓRZE (działki należące do STARTU, ich siedziba), OBJĘTYCH KSIĘGĄ WIECZYSTĄ NR KR1P/./0, NIEOGRANICZONEJ W CZASIE SŁUŻEBNOŚCI POLEGAJĄCEJ NA MOŻLIWOŚCI UMIESZCZENIA REKLAMY ZEWNĘTRZNEJ ORAZ URZĄDZEŃ TECHNICZNYCH Z NIĄ ZWIĄZANYCH (W TYM ZAPEWNIENIA ENERGII Z CZĘŚCI WSPÓLNYCH W OPARCIU O SUBLICZNIK LUB MONTAŻ NIEZALEŻNEGO UKŁADU POMIAROWEGO) NA ELEWACJI I DACHU BUDYNKÓW ORAZ NA TERENACH ZIELONYCH NIERUCHOMOŚCI OBCIĄŻONEJ, Z TYM ŻE REKLAMA NIE MOŻE PRZESŁANIAĆ OKIEN, ANI BALKONÓW LOKALI MIESZKALNYCH W BUDYNKU, ZA JEDNORAZOWĄ ODPŁATNOŚCIĄ

snoopy

Postautor: snoopy » 15 sty 2021, 9:03

Pozytywnie oceniam tę inwestycję. Budynek kameralny, ok. 100 metrów od drogi w sąsiedztwie przychodni. Jeszcze kiedyś jak zrobią park/place zabaw obok parkingu przychodni to uatrakcyjni okolicę.
Sam budynek ma przemyślaną strukturę - duży plus za dwie windy na piętro, jak się jedna zepsuje to mamy drugą ;) Również komórki lokatorskie na każdym piętrze też fajnie wyglądają.
Sama okolica jest przemyślana, z pełną infrastrukturą. Obok jest Rondo Hipokratesa, które nam oferuje multum połączeń komunikacyjnych.
Autobusy: 123, 125, 139, 163, 193, 501, 601
Tramwaje: 9, 14, 16, 21, 52
+ na Okulickiego można podejść na: 138, 182, 511.
Na osiedlu dużo sklepów i punktów usługowych. Wszystko jest pod nosem. (Lewiatan, Żabka, Biedronka, cukiernie, piekarnie, KFC, Lotos, poczta, szkoła, żłobek itd.). W bliskiej okolicy jest DH Wanda, więc też na plus.
Za niedługo, jak powstanie północna obwodnica Krakowa to w rejonach Okulickiego/Mistrzejowicka powstanie węzeł do S7, więc okolica również zyska. Do tego tramwaj z Mistrzejowic rozbuduje linię do Meissnera, więc niektóre obecne linie tramwajowe na Rondzie Hipokratesa zyskają nową trasę.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”