Ale ta lokalizacja ma też kilka minusów, jak widać na wizualizacji, osiedle znajduje się w sąsiedztwie Tauron Areny, a choć ten obiekt to świetna sprawa dla Krakowa, to jednak zbyt bliskie jego sąsiedztwo może wiązać się z uciążliwościami (nocne oświetlenie, odbywające się pod areną imprezy, ludzie szukający miejsc parkingowych przy okazji wydarzeń, głośno zachowujące się osoby wracające np. z koncertów - co zwykle odbywa się w nocy itd.). W każdym razie nie chciałbym, żeby doszło kiedyś do sytuacji podobnej, jak we Wrocławiu, gdzie najpierw wybudowano nowoczesną strzelnicę sportową, później obok niej wyrosły bloki, choć mieszkańcy o sąsiedztwie wiedzieli, a następnie zaczęli domagać się ograniczenia działalności obiektu - liczę na to, że tak tu nie będzie, więc pod tym względem warto ewentualny zakup mieszkania na w inwestycji Supernova - Cordia przemyśleć. Także nie ma co liczyć na to, że ulica Lema będzie cicha, raczej ruch na niej będzie wzrastał, nieprzypadkowo przewidziano na niej tyle pasów ruchu w każdą stronę

Kiepskie jest także dla mnie to, że osiedle Supernova Kraków będzie ogrodzone, miałem nadzieję, że trochę się już od tego odchodzi w naszym mieście, a tu proszę, i to obok parku. Rozumiem, że deweloper Cordia chciał odgrodzić mieszkańców np. od uciążliwości wymienionych wcześniej, a związanych z Tauron Areną, ale jednak kolejny płot w sąsiedztwie Parku Lotników Polskich, to niekoniecznie coś, co jakoś bardzo mi się podoba :/ Jeżeli chodzi o ceny nowych mieszkań w Supernova w Krakowie, to jeszcze niewiele wiadomo na ten temat, ale patrząc np. na inny projekt tej firmy, czyli Cordia Cystersów Garden oraz na to, że lokalizacja jest bardzo przyzwoita, dobrze skomunikowana z resztą Krakowa, można się spodziewać, że raczej tanio nie będzie, ale jeśli ktoś wie coś więcej, to niech da znać na forum

Jeszcze co do samego projektu, to osiedle Supernova Kraków ma składać się z 5 budynków o wysokości 4 kondygnacji naziemnych, a więc nie będą to jakieś duże budynki. Łącznie ma się w nich znaleźć 191 nowych mieszkań o zróżnicowanych metrażach, Cordia podaje, że zaplanowali tam 21 kawalerek w Czyżynach, 117 mieszkań dwupokojowych - takie są chyba na naszym rynku najpopularniejsze, do tego lokali 50 trzypokojowych oraz 3 duże mieszkania czteropokojowe - ciekawe czy znajdą się na najwyższych kondygnacjach