Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: luc » 14 gru 2020, 0:19

Rak pisze:Da się tam w ogóle kupić takie z widokiem nie "na biurowiec" ? ;)

(który za niedługo dobudują)

Zaraz, ale chyba nie ma być już żadnej zabudowy pomiędzy budynkiem Fabryczna City w Krakowie, a osiedlem Art City (wzdłuż ul. Fabrycznej). Biurowiec ma być na tej działce bliżej al. Pokoju chyba.

Ktokolwiek

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Ktokolwiek » 15 gru 2020, 22:47

luc pisze:
Rak pisze:Da się tam w ogóle kupić takie z widokiem nie "na biurowiec" ? ;)

(który za niedługo dobudują)

Zaraz, ale chyba nie ma być już żadnej zabudowy pomiędzy budynkiem Fabryczna City w Krakowie, a osiedlem Art City (wzdłuż ul. Fabrycznej). Biurowiec ma być na tej działce bliżej al. Pokoju chyba.

Tak, biurowiec będzie od strony al.Pokoju. Od strony Art City już nic nie powstanie.

abc

Postautor: abc » 15 gru 2020, 22:56

Obrazek

Ci co beda mieli okna na czesc zabytkowa, to dostana w gratisie biurowce

Rak

Postautor: Rak » 15 gru 2020, 23:18

Bardzo romantycznie. gdyby przeplanowali i zbudowali jedno wielkie osiedle mieszkalne mogłoby być super, a tak to taka trochę Barska 69 się zaczyna robić niestety (oczywiście intymności mieszkańców B. 69 nic nie przebije ;) )

luc

Postautor: luc » 16 gru 2020, 0:11

No nie jest tak źle, wygląda na to, że przed tym budynkiem od strony osiedla Art City nie będzie zabudowy, więc ta strona jest wolna. Zabudowania po fabryce wódki po drugiej stronie też są znacznie niższe, więc na kondygnacjach od któregoś tam piętra, nie powinny być problemem. Fakt, dalej są wysokie biurowce, ale jednak jest do nich kawałek.

Rak

Postautor: Rak » 16 gru 2020, 0:18

Wybrzydzam bo mnie nie stać na ten cud powódkowy z widokami na biurka.

Skaka

Postautor: Skaka » 16 gru 2020, 13:29

Ja to niezbyt rozumiem na co ludzie chcieliby miec te widoki. Do tych biurowców jest dobre 70m. Działka w samym centrum miasta, biurowce są zwykle puste w godzinach wieczornych (czyli gdy widać przez okna) -> na co chcieliby ludzie miec ten widok? Gory? Las? Przecież nie da sie tak w środku miasta(poza wyjątkami).

Tadzik

Postautor: Tadzik » 16 gru 2020, 16:15

Skaka pisze:Ja to niezbyt rozumiem na co ludzie chcieliby miec te widoki. Do tych biurowców jest dobre 70m. Działka w samym centrum miasta, biurowce są zwykle puste w godzinach wieczornych (czyli gdy widać przez okna) -> na co chcieliby ludzie miec ten widok? Gory? Las? Przecież nie da sie tak w środku miasta(poza wyjątkami).

Ja kupiłem ostatnio mieszkanie prawie w środku miasta 60m, rynek wtórny, poniżej 400 tys, mam widok na Tatry i całą panorame Krakowa :D

sky83

Postautor: sky83 » 16 gru 2020, 21:06

Na tak wyśmiewanej przez niektórych Avii z wyższych pięter pięknie było widać np. Tatry w ładną pogodę.

Skaka

Postautor: Skaka » 17 gru 2020, 7:48

Tadzik pisze:
Skaka pisze:Ja to niezbyt rozumiem na co ludzie chcieliby miec te widoki. Do tych biurowców jest dobre 70m. Działka w samym centrum miasta, biurowce są zwykle puste w godzinach wieczornych (czyli gdy widać przez okna) -> na co chcieliby ludzie miec ten widok? Gory? Las? Przecież nie da sie tak w środku miasta(poza wyjątkami).

Ja kupiłem ostatnio mieszkanie prawie w środku miasta 60m, rynek wtórny, poniżej 400 tys, mam widok na Tatry i całą panorame Krakowa :D

Ja nie mowię, że sie nie da. Ja się dziwie czemu dla kogos przy kupnie mieszkania w środku Krakowa priorytetem(lub jakimkolwiek czynnikiem) jest widok na las i góry. I o ile rozumiem sens szukania czegos, gdzie okna sąsiadów nie są 15 metrów od Ciebie, o tyle czepiania sie Fabrycznej City bo 100m dalej jest biurowiec (i to całkiem ładny) to w mojej opinii absurd.
I tak, ja też kiedyś mieszkałem w wielkiej płycie przy łużyckiej i miałem widok na Tatry. Ale rownocześnie było tam pare innych minusów, których ten widok nie bardzo rekompensował ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”