Inwestycja Słoneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum
Re: Inwestycja Słoneczne Ogrody Wieliczka / Kraków od Techniq - opinie na forum
Cześć . My kupiliśmy domek oddany przez techniq 2,5 roku temu. Nic się nie sypie w domu, jeżeli są problemy to techniq poprawia ( tylko trzeba ich przypilnować i się przypominać z 10 razy). Części wspólne natomiast to porażka. Oświetlenie robiliśmy na osiedlu sami po oddaniu inwestycji, a wiara smietnikowa w tym roku nam się rozwaliła. Przygotowanie terenu (ogródki) też słabo, dużo trzeba włożyć w nie pracy, inni deweloperzy oddają w lepszym stanie. Podsumowując techniq buduje budynki na dobrym poziomie, na reszcie niestety oszczędza
Witajcie,
My też planujemy zaadoptować strych. Zamówiliśmy otwierane okno w miejsce świetlika oraz drugie dodatkowe aby doświetlić pomieszczenie.
Planujemy zrobić schody z sypialni na górę. Chętnie wymienimy doświadczenia z miłymi sąsiadami, którzy również mają podobne plany.
Trochę martwi mnie przestrzeń między betonowymi belkami, nie jestem pewny czy uda się tam zrobić schody na strych, tak by nie dotykać głową o strop.
My też planujemy zaadoptować strych. Zamówiliśmy otwierane okno w miejsce świetlika oraz drugie dodatkowe aby doświetlić pomieszczenie.
Planujemy zrobić schody z sypialni na górę. Chętnie wymienimy doświadczenia z miłymi sąsiadami, którzy również mają podobne plany.
Trochę martwi mnie przestrzeń między betonowymi belkami, nie jestem pewny czy uda się tam zrobić schody na strych, tak by nie dotykać głową o strop.
Bond pisze:Witajcie,
Planujemy zrobić schody z sypialni na górę.
Macie jakieś ciekawe pomysły na schody w sypialni, jak to zaadaptować, żeby dobrze wyglądało i było funkcjonalne?
Bond pisze:Witajcie,
My też robimy schody z syialni na strych . Z tą belka jest problem ale gość od schodów trochę podumal i pomierzyl i podobno da się zrobić tak te schody aby nie walić glowa w belkę. Jak coś to pisz na maila biuro@amgszyby.com
My też planujemy zaadaptować strych, mamy wstawione okna - w miejsce wyłazu takie standardowe, po przeciwnej stronie o wiele większe, już widać, że fajnie doświetla przestrzeń. Przy czym ja nie jestem przekonana co do schodów z sypialni, więc temat schodów zostawiamy na przyszłość - z chęcią podpatrzymy u sąsiadów 

Witajcie,
Wstępnie mierzyłem odległości na projekcie budowlanym i nie wygląda to źle. Jednak przy moim wzroście 185 cm nie chciałem uderzać głowa o belkę.
Stopnie prawdopodobnie wykonamy z dębu klejonego mocując bezpośrednio do ścian na klatce.
Ze zmian projektowych to postanowiliśmy powiększyć łazienkę na piętrze kosztem sypialni, bo 4 m2 to zdecydowanie dla nas za mało.
serdecznie pozdrawiam
Wstępnie mierzyłem odległości na projekcie budowlanym i nie wygląda to źle. Jednak przy moim wzroście 185 cm nie chciałem uderzać głowa o belkę.
Stopnie prawdopodobnie wykonamy z dębu klejonego mocując bezpośrednio do ścian na klatce.
Ze zmian projektowych to postanowiliśmy powiększyć łazienkę na piętrze kosztem sypialni, bo 4 m2 to zdecydowanie dla nas za mało.
serdecznie pozdrawiam
Faktycznie łazienka na górze jest trochę mała , o ile przesuwanie tą ścianę w sypialni ?? Można ją przesunąć??
My przesunęliśmy ścianę o 50 cm. To ścianka działowa więc u góry można dowolnie projektować pomieszczenia. Łazienka wyszła sporo większa. Zobaczymy jak będzie przy urządzaniu sypialni ale to spore pomieszczenie i duże łóżko na pewno się zmieści.
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy
Witam
Razem z żoną zastanawiamy się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Chcielibyśmy się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z miejscem parkingowym. W ofercie jest 1 miejsce postojowe w cenie, a czy są przewidziane inne miejsca ogólnodostępne np. dla gości? Druga sprawa to Barycz i wysypisko śmieci czy mamy się czego obawiać?
Pozdrawiamy i prosimy o wskazówki
)
Razem z żoną zastanawiamy się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Chcielibyśmy się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z miejscem parkingowym. W ofercie jest 1 miejsce postojowe w cenie, a czy są przewidziane inne miejsca ogólnodostępne np. dla gości? Druga sprawa to Barycz i wysypisko śmieci czy mamy się czego obawiać?
Pozdrawiamy i prosimy o wskazówki

Dan pisze:Witam
Pozdrawiamy i prosimy o wskazówki)
Witam
Przy mieszkaniach jest 1 miejsce , mają być na dole parkingi ogólnodostępne , ale ile ich zostanie to nie wiem bo są oferowane do ogólnej sprzedaży za 12000 tyś. Co do Baryczy to raczej nic nie czuć , teraz w okresie jesień zima to czuć bardzie smog wielicki i tym bardziej bym się przejmował.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”